CHP’den 14 Mart Tıp Bayramı bildirgesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’den 14 Mart Tıp Bayramı bildirgesi
CHP İstanbul İl Başkanlığı, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bildirge yayımladı.

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla CHP İstanbul İl Başkanlığı birdirge yayınladı.

CHP Ataşehir ilçe Başkanlığı'da Ataşehirde bulunan hastane ve sağlık ocaklarını ziyaret ederek tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladılar. 

CHP’nin açıklamasında, “Günümüzde sağlık alanında yaşanan büyük sorunların farkındayız, haklı talepleri var gücümüzle destekliyoruz ve çözüm için kararlılıkla mücadele edeceğiz” denildi.

Açıklama şöyle devam etti;

“Değerli Hekimler, En uzun eğitimi alan, en riskli, en zor ve en yoğun mesleği uygulayan hekimlere hak ettikleri insanca yaşama koşulları sağlanmalı ve emeklerinin karşılığı olabilecek düzeyde maaş verilmelidir.

Emekli hekimlerin maaşları da artırılmalıdır. Birinci basamak sağlık hizmetleri halk sağlığının ve koruyucu tıbbın temelidir. Aile Sağlık Merkezleri tümüyle kamu hizmetine dönüşmeli, binaları kamu binası olmalı, kira-kiracı ilişkisi kaldırılmalı, yardımcı personel atamaları bir an önce yapılmalıdır.

Ceza Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmalıdır. Asistan hekimlerin nöbet ve çalışma koşulları düzeltilmeli, nöbet ertesi izin hakları verilmeli, ağır hizmet yüküne son verilerek eğitimleri için yeterli süre ayrılmalıdır.

Değerli Hemşireler ve Tüm Sağlık Çalışanları, sağlık hizmeti bir ekip işidir. Bugün hekimlerle birlikte hemşireler ve tüm sağlık çalışanları da ağır hizmet koşulları altında ezilmekte ve emeklerinin karşılığını alamamaktadırlar.

Tüm sağlık çalışanların maaşlarında ivedilikle artış yapılarak 3600 ek gösterge uygulanmalıdır.

“TÜM SORUNLAR YANLIŞ POLİTİKALARIN SONUCUDUR”

Sevgili halkımız, hastalar ve hasta yakınlarına, bugün sağlıkta yaşadığımız tüm sorunlar uygulanan yanlış politikaların sonucudur.

İktidar sağlığı bir hak olmaktan çıkararak, kar amaçlı verilen bir hizmet haline getirmiştir. Kamu hastane ve üniversitelerine verilen destek azaltılmış, özel hastanecilik teşvik edilmiş, sağlığın korunması yerine müşteri olarak görülen hasta sayısı artışı hedeflenmiştir.

Sağlık çalışanları, bugün yaşanmakta olan aksaklıkların sorumlusu değil, mağdurudur. Hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddete derhal son verilmeli, bu tür davranışlar hem vicdanen hem de en ciddi adli cezalarla mahkum edilmelidir.

“SAĞLIKTA ŞİDDET YASA TASARISI KABUL EDİLMELİ”

Hekimlerimizin en acil talebi olan TTB’nin hazırladı. “Sağlıkla Şiddet Yasa Tasarısı” en kısa zamanda eksiksiz kabul edilmeli ve güvenli işyerleri oluşturulmalıdır.

Sağlıkla yaşanan şiddet, kötü çalışma koşulları, düşük maaşlar nedeniyle binlerce hekim istifa etmekte, bir çoğu yurtdışına gitmekte ya da mesleği bırakmaktadır. Riskli cerrahi ve dahili uzmanlık dalların; tercihen tıp mezunu sayısı hızla azalmaktadır.

Bugün bazı hastanelerde önemli branşlarda uzman eksiği vardır. Muayene ve tetkik randevularında ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Birçok hastanede hastalara 5 dakikada bir randevu verilmesi kabul edilemez.

Muayene süresi en az 20 dakika olmalıdır. Hepimizin sağlığı ciddi tehdit altındadır. Sonuçta hekimi, hemşireler, diğer sağlık çalışanları ve halkımız mevcut sağlık sisteminden memnun değildir. CHP bu taleplerin takipçisi olarak kararlılıkla mücadele edecek, iktidara geldiğinde ise öncelikle ele alarak sorunları çözecektir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sevgi Seli Dernek Başkanı Fahri Kol, Türkiye 3.sü olduÖnceki Haber

Sevgi Seli Dernek Başkanı Fahri Kol, Tür...

Ataşehir’de İstiklal Marşı’mızın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı düzenlendiSonraki Haber

Ataşehir’de İstiklal Marşı’mızın Kabulü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar