Ataşehir’de İstiklal Marşı’mızın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir’de İstiklal Marşı’mızın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı düzenlendi
Ataşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İstiklal Marşının Kabulünün 101. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla bir anma programı düzenlendi.

Şehit Akın  Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda düzenlenen anma programına, Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir Belediye Başkan yardımcısı Orhan Çerkez, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, okul ve birim müdürleri ile öğrenciler katıldı.  

Anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“ORTAK PAYDALARIMIZI TARTIŞMA KONUSU YAPMAMAK ÇOK ÖNEMLİDİR”

Programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Özel Büroda görevli Tarih Öğretmeni Sadık Okuducu, gördüğünüzde size kendinizi hatırlatan Bayrağımız, Ezanımız, İstiklal Marşımız gibi semboller vardır diyerek; “Onlar bizi bir arada tutan kilit taşlarıdır. Kilit taşları köprüleri, kubbeleri bir arada tutan taşlardır. Şayet çekilirse bütün köprü ve kubbeler çöker. İşte İstiklal marşımız da böyledir bizim için. Tüm farklılıklarıyla beraber bu milletin tüm fertlerini heyecanlandırır ve duygulandırır. Aynı toprağın çocuklarını aynı gayenin etrafında birleştirir. Toprağı vatan yapan ruhu üfler gönüllerimize. O sebeple kilit taşı niteliğindeki ortak değerlerimize sahip çıkmak, ortak paydalarımızı tartışma konusu yapmamak çok önemlidir” şeklinde ifade ederek birlik ve beraberliğin önemini bir kez daha vurguladı.

“ÖZENLE HAZIRLANMIŞ İSTİSNAİ BİR PROGRAM İZLEDİK”

Etkili bir program izlediklerini dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday; “Ahlarla cımbızla çeksen özenle hazırlanmış istisna bir an olarak görüyorum bu beş dakikalık süreyi. Bize geçmişimizi tanımak, öğrenmek ve oradan aldığımız güçle istikbale bakabilmemiz adına böyle bir programı hazırlayan Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi idaresi, öğretmen ve öğrencilerine, bu sunumda görev alan tüm gençlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

“BU SAYEDE BU GİBİ TOPLANTILARIMIZDA, BARIŞ İÇİNDE YAŞAYABİLİYORUZ”

Programın sonunda öğrencileri sahnede kutlayan Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş; “Gerçekten arkadaşlarımız çok etkili bir mesaj verdiler. Bu programı hazırlayan, sunan tüm arkadaşları tebrik ediyorum, kutluyorum. Çok duygusal anlardı. Tabi ki geçmişimizi hatırlatıp, geçmişimizin sayesinde geleceğimize güvenle bakabiliyoruz. Bu sayede bu gibi toplantılarımızda barış içinde yaşayabiliyoruz. Başta Mehmet Akif ve kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu. 

Program, öğrencilerin sunduğu “İstiklalden İstikbale” adlı müzikli lirik gösterisinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.  

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP’den 14 Mart Tıp Bayramı bildirgesiÖnceki Haber

CHP’den 14 Mart Tıp Bayramı bildirgesi

Ehliyetlerle ilgili önemli gelişme!Sonraki Haber

Ehliyetlerle ilgili önemli gelişme!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar