Bakan Soylu açıkladı. 1 Temmuz itibariyle değişiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Soylu açıkladı. 1 Temmuz itibariyle değişiyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, otoyollarda hız sınırının artırılmasıyla ilgili çalışmayı duyurdu. Çalışmanın ayrıntılarını açıklayan Bakan Soylu, düzenlemenin 1 Temmuz itibarıyla geçerli olacağını bildirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, otoyollarda hız sınırında yapılacak düzenlemeyi duyurdu. Bakan Soylu otoyollarda hız sınırının artırılması üzerine yürütülen çalışmanın ayrıntılarını paylaştı. Soylu'nun açıklamasına göre otoyollarda hız sınırı düzenlemesi 1 Temmuz itibarıyla geçerli olacak. Mevcut durumda 120 km olan hız sınırı 140 km'ye çıkarılacak. İdari yaptırım sınırı ise 154 km'ye yükselecek.

TGRT Haber'de katıldığı canlı yayında konuşan Bakan Soylu hız sınırı çalışmasıyla ilgili açıklamasında şu sözleri kullandı:

"Bir çalışmayı buradan söylemek isterim. Vatandaşımızın da bayramlarda bize 'Hâlâ 120 km sürat var' diye söylediği bir çalışma. Cumhurbaşkanımıza arz ettiğimizde 'Buna devam edin' dedi. İçişleri bakanının kanunun verdiği yetki çerçevesinde hız limitlerini yüzde 20 artırabilme imkanı var. Burada bizim gözlediğimiz standart karayollarının standardıdır. İnşallah 1 Temmuz itibarıyla böyle bir çalışma yapmaya çalışıyoruz. Ulaştırma bakanımızla da görüştük. Onlar da bize standartlarının ilgili yollarda bunu karşılayabileceğini belirttiler. Biz de hız limitlerini biraz daha artırıyoruz.

GEÇERLİ OLACAK OTOYOLLAR VE HIZ SINIRLARI

"Şu anda otoyollarda ve otobanlarda 132 km. Kuzey Marmara Otoyolu'nda çalışıyoruz. Bunu 1 Temmuz'a yetiştirme gayretinde olacağız. 120 km sınırı 140 km'ye, yani 20 km'lik opsiyonumuzun tamamını orada kullanacağız.

"İdari yaptırım yani ceza sınırı da 154 km. 154 km hız yapabilecekler ama bu 154 km hız yapsınlar demek değildir. Kuzey Marmara Otobanı, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Ankara-Niğde Otoyolu. Bu üçünün standartları bunu kaldırabilecek seviyede.

"Şanlıurfa'dan başlayıp Edirne'ye kadar giden bir Anadolu otoyolumuz var. Arada bir Niğde istikameti var. Bu Ankara-Niğde istikametine çıkardığımız istikamet hariç hepsinde de 10 km daha yükseltiyoruz, 130 km'ye çıkartıyoruz. İdari yaptırım sınırını da 143 km'ye çıkartıyoruz. İnşallah 1 Temmuz'a kadar bu çalışmayı yetiştirip 1 Temmuz'dan itibaren buna ait bir çalışma ortaya koyacağız."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir Halk Eğitim Merkezi'nden seramik, çini ve cam boncuk sergisiÖnceki Haber

Ataşehir Halk Eğitim Merkezi'nden serami...

Ataşehir Belediyesi 13.Çevre Festivali başlıyorSonraki Haber

Ataşehir Belediyesi 13.Çevre Festivali...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar