Ataşehir İl Dernekleri Platformu iftarda bir araya geldiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir İl Dernekleri Platformu iftarda bir araya geldiler
Merkezi Ataşehir de bulunan il dernekleri Platformu birlikteliklerini daha da pekiştirmek için düzenledikleri iftar programında bir araya gelerek birlikte iftarlarını açtılar.

İftar programının Kadir Gecesine denk getirilmesi ayrıca katılımcıları daha da mutlu ederek bu birlikteliğin önemini bir kez daha yaşamış oldular.

Organizasyonun koordinatörü gazeteci Himmet Kaya’nın yaptığı iftar programına Ataşehir Belediye Başkan yardımcısı Hüseyin Hışman, Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Mustafa Çatak, Ataşehir de merkezi bulunan il dernek başkan ve yöneticileri ile STK temsilcileri katıldı.  

“ÇIKTIĞIMIZ BU YOLDA, GÜZEL İŞLERE İMZA ATMAK EN BÜYÜK ARZUM”

İftar programı ile ilgili katılımcılara hitap eden Himmet Kaya; “2017 yılına dayanan dostluğumuza istinaden oradan aldığım cesaretle çıktığımız bu yolda, güzel işlere imza atmak en büyük arzum. 2017’den bu yana dernek başkanlarımızın hepsi dostluğumuzu bugüne getirdi. Bugün de o güçle Ataşehir’de bir başkasına ihtiyaç duymadan yaşayabileceğimizi göstermek istiyorum. Bugün de Kadir Gecesi. Kadir Gece’nizi kutluyorum. Allah’ın kadri üstünüzde olsun diliyorum. Ataşehir’in demografik yapısını oluşturan siz değerli derneklerimiz Kadir Gecesi’nde çocuklarınızla olmayı değil de dernekler platformu olarak birlikte olmayı tercih ettiğiniz için beni çok mutlu ettiniz. Allah da  sizi mutlu etsin. Bu organizasyonumuzu  yapmakta olağanüstü mücadele veren Ataşehir Belediye Başkanımız Sayın Battal İlgezdi’ye çok teşekkür ediyorum” dedi. 

“DERNEKLERİMİZE ARAMA KURTARMAYA YÖNELİK KURSLAR VERDİRECEĞİZ”

Kaya, birlikte olmanın sebebini de şöyle açıkladı: “Geçtiğimiz Şubat ayında asrın felaketi olan ve 11 ilimizi etkileyen binlerce yurttaşımızın vefat ettiği bir deprem yaşadık. Hepimiz bir nevi bu acıyla enkaz altında kaldık. Bu felaketi yaşarken yaşanılan organizasyon sorunlarından bir ders çıkardık. Bu dersle Ataşehir’de uygulayacağımız organizasyonla Allah korusun yaşama ihtimalimiz olan deprem felaketi için en az yara alarak ve tekrar can kayıpları olmasın diye doğru hareket etmek için birlikteyiz. Derneklerimize arama kurtarmaya yönelik kurslar verdireceğiz. Her il derneği kendi derneğinin datasını oluşturacak. Arama ihtiyacımız olduğunda bir düğmeye bastığımızda kimin nerede oturduğu, kaç yaşında olduğu, yaşadığı binanın durumu gibi bilgilerle alt yapı oluşturacağız. Bunların hayata geçirilmesi için tabii ki kolektif bir güce ihtiyaç var. Bunun için de Ataşehir Belediyesi himayesinde çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Çünkü  belediye bir devlet, biz de gönüllü bir örgüt yapısıyız. Bu gönüllü örgüt yapısını kurumlarla entegrasyonunu sağladığımız zaman, inanıyorum ki bizim başkasına ihtiyacımız kalmaz.”

“HİÇBİR AYIRIM YAPMAKSIZIN HERKESE EŞİT MESAFEDE HİZMET VERİYORUZ”

İftar programına Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ’ye vekâleten katılan Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, Ataşehir 17 mahalleden oluşuyor, yaklaşık 420 bin nüfusa sahip ve 81 vilayetten insan yaşıyor diyerek konuşmasına şöyle devam etti: “Yaklaşık 14 yıldır Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’nin önderliğinde Ataşehir’e hizmet ediyoruz. Belediye başkanımızın anlayışı hiç kimseyi ayırt etmeden din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın herkese aynı mesafede eşit, adil, özgürce insanların kendi ifade edeceği hizmet modeliyle Ataşehir ’de çalışmalar yürütüyoruz.  Ülke olarak çok sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Yaklaşık 3 ay önce çok büyük bir felaket yaşadık. İnşallah bir daha yaşamayız. Ancak milletimizin bu süreçte gösterdiği başarıyı maalesef ki siyasal iktidar gösterememiştir. Allah milletimizi o dayanışmasını daim eylesin.”

“YA BARIŞTAN YANA OLACAĞIZ YA SAVAŞ ÇIĞIRTKANLIĞINI YAPANLARDAN YANA”

 Sevgili Himmet Kaya önderliğinde burada bulunan hemşehri derneklerinin yapmak istediklerini ben takdirle, saygıyla selamlıyorum diyen Hışman; “ Yine ifade etmek isterim ki 26 gün sonra Türkiye bir seçime gidiyor sevgili dostlar ya barıştan yana olacağız ya savaş çığırtkanlığını yapanlardan yana. Ya emekten özgürlükten yana olacağız, ya da onun karşıtı olanlardan. Hatırlayınız 2018 yılında Türkiye Cumhuriyeti tarihinde  bir sistem değişikliğine gidildi. Verin dediler oyunuzu yoksulluğun bitireceğiz dediler. Verin dediler oyunuzu barışı getireceğiz dediler. Geldik gördük ki beş sene sonunda ülkemize bu sistemin uygun olmadığını gördük. Çocuklarımızın geleceği için, toplumun refahı için lütfen öncelikle sandığa gidelim oyumuzu ona göre kullanalım” dedi.

Konuşmaların ardından Himmet Kaya, tüm dernek başkanlarını sahneye davet ederek 2017’de doğan ve birliktelik sloganları olarak kullanılan “El ele hep güzele” yi hep bir ağızdan ifade ederek birlikteliğin yarattığı o güzel havayı çekilen toplu fotoğrafa yansıttılar.

İFTAR PROGRAMINA KATILIM SAĞLAYAN DERNEK LİSTESİ ŞÖYLE: 

1-) ATAŞEHİR ERZURUMLULAR VAKFI

2-) DÜNYA ÇORUMLULAR KONFEDERASYONU 

3-) ATAŞEHİR KASTAMONULULAR FEDERASYONU

4-) AYADER ANADOLU AVRUPA YAKASI ERZİNCANLILAR FEDERASYONU

5-)  ATAŞEHİR SİNOPLULAR FEDERASYONU 

6-) ATAŞEHİR SİVASLILAR DERNEĞİ

7-) ATAŞEHİR TOKATLILAR SOSYAL YARDIMLAŞMA DAYANIŞMA VE KÜLTÜR DERNEĞİ

8-) NİĞDE HACIBEYLİ BELDESİ KÜLTÜR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

9-) ATAŞEHİR GİRESUNLULAR SOSYAL YARDIMLAŞMA DAYANIŞMA DERNEĞİ

10-) ANADOLU YAKASI ADIYAMANLILAR DERNEĞİ

 11-) ATAŞEHİR VANLILAR SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

 12-) ATAŞEHİR MARDİNLİLER  DERNEĞİ

 13-) SERHAT İLLERİ DERNEĞİ

 

14-) ATAŞEHİR ÇANKIRILILAR DERNEĞİ

 15-) ATAŞEHİR TÜM ÇANKIRILILAR EĞİTİM KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ

 16-) ATAŞEHİR MALATYALILAR DERNEĞİ

 17-)  HATAYLILAR DERNEĞİ

 18-) KAR-DER 

 19-) ATAŞEHİR ARDAHAN İL DERNEĞİ

 20-) ATAŞEHİR BAYBURT KÜLTÜR VE YARDIM DERNEĞİ 

21-) ATAŞEHİR ORDULULAR DERNEĞİ

22-) İSTANBUL ERZİNCANLILAR DERNEĞİ 

23-) SİYAD

24-) ATAŞEHİR ARTVİNLİLER SOSYAL DAYANIŞMA YARDIMLAŞMA KÜLTÜR VE TURİZMİ GELİŞTİRME DERNEĞİ

25-) TUNCELİ- NAZİMİYE DERNEĞİ

26-) BALKANLAR DERNEĞİ

27-) ATAŞEHİR KAHRAMANMARAŞLILAR DERNEĞİ 

28-) ATAŞEHİR GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ

29-) ATAŞEHİR EĞİTİM DERNEĞİ

30-) ATAŞEHİR ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ

31-) İÇERENKÖY DERNEĞİ

32-) ATA BAR-DER

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP 13.Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu için destek kampanyası başlattıÖnceki Haber

CHP 13.Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu...

Av. M. Naim Yağcı; " Ramazan Bayramımız ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun"Sonraki Haber

Av. M. Naim Yağcı; " Ramazan Bayramımız...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar