DEVA Ataşehir İlçe Başkanı Barış Yılazkaya'nın Cumhuriyetin 100. yılı mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DEVA Ataşehir İlçe Başkanı Barış Yılazkaya'nın Cumhuriyetin 100. yılı mesajı
DEVA Ataşehir İlçe Başkanı Barış Yılmazkaya Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle yayınladığı mesajında, ‘YA İSTİKLAL YA ÖLÜM’ diyerek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının destansı mücadelesinin adı olan Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluğunu yaşıyoruz. 100. yılımız kutlu olsun"

DEVA Ataşehir İlçe Başkanı Barış Yılmazkaya Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında; “29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan bu günü büyük bir mutluluk ve onurla kutluyoruz.Yüce ulusumuzun yok olmakla karşı karşıya kaldığı kapkara günlerden, tüm zorluklara ve imkânsızlıklara rağmen verdiği milli mücadelenin sonunda elde ettiği bağımsızlığın cumhuriyet rejimiyle taçlandırıldığı günün 100. yılına ulaşmanın gururunu, mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün cumhuriyeti tanımlarken “Türk ulusunun karakterine ve geleneklerine en uygun yönetim biçimi olduğunu” söylediğini hatırlatan Yılmazkaya, “ATATÜRK’ün ‘en büyük eserimdir’ diyerek büyük bir onur ve gurur duyduğu Cumhuriyet, aziz ve şanlı ulusumuz için en uygun yönetim biçimidir. Cumhuriyet, bağımsızlığın ve ulusun egemenliğinin tescilidir. Ayrıca, çağımızın en doğru yönetim biçimidir. Her Türk yurttaşının asli görevi; kendisine devredilen bu kutsal emaneti, ne pahasına olursa olsun, korumak, kollamak ve yüceltmektir.

Özgürlüğünden ve bağımsızlığından hiçbir zaman taviz vermeyen ulusumuz, tarih boyunca karşı karşıya kaldığı her türlü saldırı ve esaret girişimlerini boşa çıkarmıştır. Gençlerimiz ve çocuklarımız iyi bilmelidir ki; bu topraklar üzerinde kurduğumuz cumhuriyet, ATATÜRK'ün önderliğinde ve çok büyük fedakârlıklarla kazanılan bir ölüm kalım savaşından sonra ilan edilmiştir. Bu eşsiz kahramanlığın arkasında on binlerce şehidimizin, on binlerce gazimizin harcı vardır.

Başta büyük lider Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasına ve yeni devletimizin kuruluşuna öncülük eden tüm kahramanlarımızı saygı, sevgi ve minnetle anıyor; güzel ülkemizin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle, büyük bir mutlulukla ve onurla kutluyorum."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der'in 100. yıl mesajıÖnceki Haber

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdu...

MHP'li Hakan Arıkaya; " Türkiye Cumhuriyeti milletimizin zafer nişanı ve bizlere bırakılan en kıymetli mirasımızdır"Sonraki Haber

MHP'li Hakan Arıkaya; " Türkiye Cumhuriy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar