Ataşehir’de 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliği düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir’de 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliği düzenlendi
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Ataşehir Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda etkinlik düzenlendi.

Ali İhsan Hayıroğlu Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, Ataşehir Kızılay Derneği Başkanı Talha Keleş, okul müdürleri, Yunus Emre Özel Eğitim Uygulama Okulu müdür ve öğretmenleri ile öğrenciler ve veliler katıldı.

“HAYATA KATTIKLARI GÜZELLİKLER FARKLILIKLAR DÜNYAYI YAŞANABİLİR KILIYOR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yunus Emre Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Nihat Çekli günün anlam ve önemi üzerinde yaptığı Konuşmasında; “ Otizm günümüzde rastlanan en yaygın nörolojik bozukluk olma özelliğini gösteriyor.  Dünyada her 110 çocuktan birinin otizmden etkilendiği öngörülmektedir. Uzmanlar otizmi doğuştan gelen ya da yaşamın ilk üç yılında ortaya çıkan karmaşık bir gelişimsel bozukluktur diye tanımlıyorlar. Toplumun içinde bende bir bireyim diyen kişiliğim, özelliklerim ve farklılığım ile bende varım diyen otizmle yaşayan insanlara yönelik sizleri görüyor, duyuyor ve sizlerle farkındayız demek için bir araya geldik. Onların hayata kattıkları güzellikler farklılıklar dünyayı yaşanabilir kılıyor. Becerilerini ortaya koydukları zaman duydukları sevinç emin olun görmeye değer. Yüreğimizi ısıtıyor bizlere güç veriyor” dedi.

Müdürün konuşmasından sonra Yunus Emre Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı şiir ve şarkı dinletileri, video gösterileri, dans gösterisi, ritim gösterisi, org dinletisi ve öğretmenleri eşliğinde koronun müzik dinletisinden sonra program sona erdi.  

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
YEDPA’ya genç ve dinamik Başkan Adayı Turgut KızıldağÖnceki Haber

YEDPA’ya genç ve dinamik Başkan Adayı Tu...

Mart ayı enflasyonu yüzde 60'ı aştı!Sonraki Haber

Mart ayı enflasyonu yüzde 60'ı aştı!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar