Türk Polis Teşkilatı’nın 177. Kuruluş yıldönümü Ataşehir’de kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Polis Teşkilatı’nın 177. Kuruluş yıldönümü Ataşehir’de kutlandı
Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen, 10 Nisan Türk Polis Teşkilatı’nın 177. Kuruluş yıldönümü düzenlenen etkinlikle kutlandı.

 Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen, 10 Nisan Türk Polis Teşkilatı’nın 177. Kuruluş yıldönümü münasebetiyle Ataşehir Ali Fuat Cebesoy İlkokulu öğrencilerinin düzenlemiş olduğu etkinlik programı okulun konferans salonunda gerçekleşti.

Öğretmen Zeliha Yazıcı’nın sunumunu yaptığı etkinliğe, Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Deniz Halıcı Çelik, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nazım Yurdagül, Yunus Polisleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

TARİHİMİZDE İSE POLİS TEŞKİLATI 10 NİSAN 1845 TARİHİNDE İSTANBUL’DA KURULMUŞTUR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir polis kızı olan Ali Fuat Cebesoy İlkokul öğrencisi Elif Akyol günün anlam ve önemi üzerine yaptığı konuşmasında, insanların toplum içinde yaşamak ihtiyacı, özgürlük ihtiyaçlarından daha eski ve öndedir diyerek şunları söyledi: “Toplumlar binlerce yıl özgür olmadan yaşayabilmişler. Fakat düzensiz ve güvensiz yaşayamamışlar. Devlet olarak örgütlenmiş toplumlarda, toplum düzeninin ve güveninin sağlanması devletin en başta gelen ödevidir.  Devletin bu ihtiyacı ulusal savunma ihtiyacı ile devlet kadar eskidir. Tarihimizde ise Polis Teşkilatı 10 Nisan 1845 tarihinde İstanbul’da kurulmuştur.”

“ATATÜRK POLİSE VE POLİS EĞİTİMİNE ÇOK ÖNEM VERİRDİ”

Elif Akyol konuşmasının devamında; “ Atatürk polise ve polis eğitimine çok önem verirdi. Ülkenin iç güvenliğinin, huzur ve asayişinin sağlanması ve bunun devamlılık arz etmesi çok önemliydi.  Herkesin polisi kendi vicdanıdır. Tarihi şan ve şerefle dolu olan çok kıymetli emniyet teşkilatımızın ve canım babacığımın 10 Nisan Polis Haftasını kutluyorum” diye konuştu.

Ali Fuat Cebesoy öğrencilerinin hazırlamış olduğu polis deyince video gösterisi sonrasında yine okulun minik öğrencilerinin hazırlamış olduğu gösteriler ve şiir sunumuyla program devam etti.

“VATAN, BAYRAK İÇİN MÜCADELE EDEN HERKESİ KUTLUYORUM”

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş tüm polisleri temsilen İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Deniz Halıcı Çelik’e çiçek takdiminde yaptığı konuşmasında; “ Bugün önemli bir gün. Tüm emniyet teşkilatımızın günü kutlu olsun. Şehit olan ve aramızdan ayrılan polislerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum. Terörle mücadelede, vatan savunmasında, toplumun huzurunu sağlamak için 24 saat çalışan tüm polislerimizin bu gününü tekrar kutluyor, kendilerine nice sağlıklı güzel günler diliyorum. Bu kutlamalar gençlerimize örnek oluyor ve aynı zamanda onları yönlendiriyor. Bu vatan, bayrak için mücadele eden herkesi kutluyorum” dedi.  

Yine İlkokul öğrencisi tarafından tüm polisleri temsilen bir polis memuruna çiçek takdim ederek bu anlamlı günlerini kutladı.

Polis Haftası ile ilgili resim yarışmasında dereceye giren Ali Fuat Cebesoy İlkokul öğrencilerine protokol tarafından ödüllerin verilmesi, Yunus Polislerin okulun bahçesinde gerçekleştirdikleri ve okulun öğrencilerinin de heyecanla izlediği gösterilerinden sonra program sona erdi. 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Ataşehir Belediyesi 2021 Mali Yılı Faaliyet Raporu oyçokluğuyla kabul edildiÖnceki Haber

Ataşehir Belediyesi 2021 Mali Yılı Faali...

İşgücü İstatistikleriSonraki Haber

İşgücü İstatistikleri

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar