Ataşehir Belediyesi 2021 Mali Yılı Faaliyet Raporu oyçokluğuyla kabul edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Belediyesi 2021 Mali Yılı Faaliyet Raporu oyçokluğuyla kabul edildi
Ataşehir Belediyesi 2021 Mali Yılı Faaliyet Raporu, Ataşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edildi.

Ataşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı 2. Oturumu Meclis 1. Başkan Vekili Kudret Arslan başkanlığında toplanarak; Ataşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün 2021 Mali Yılı Faaliyet Raporuna ilişkin teklifi ve diğer gündem maddeleri görüşüldü.

Faaliyet Raporu hakkında bilgi vermek üzere, CHP Grubu adına konuşan İlhami Yılmaz, Ataşehir Belediyesi’nin 2021 yılında gerçekleşen projeleri hakkında meclisi bilgilendirdi. İlhami Yılmaz, 2021 yılındaki Covid-19 salgını nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça zor bir dönem yaşandığını, bu süreçte ilçe halkının sağlığını korumak adına hijyen, temizlik, sosyal destek, denetleme alanında yeni çözümler ürettiklerini belirtti. Ayrıca 2021yılı süresince yapılan ve yapımı devam eden projeler hakkında bilgi verdi.

“ATAŞEHİR’DE AYRIM YAPMADAN HERKESİ KUCAKLADIK”

Yılmaz;  kadınlar, çocuklar ve yaşlılar için Toplumsal Eşitlik Birimini ilçeye kazandırdıklarını, İnönü, Yenişehir ve KüçükBakkalköy Mahalleleri’nde sosyal marketleri faaliyete geçirdiklerini, Ataşehir’i örnek bir kent haline getirmek için çalışmalarının hızla sürdüğünü, 2009 yılında bugüne kadar çok önemli projelere imza attıklarını, her ne görüşten olursa olsun hiçbir kesime ayrım yapmadan Ataşehir’de herkesi kucakladıklarını belirtti.

“KALICI PROJELER ÜRETEREK, YOLUMUZA DEVAM ETMEKTEYİZ”

Yılmaz; “ Belediyemiz 12’nci yılını geride bırakırken çözüm bekleyen sorunlara da kalıcı projeler üreterek çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Yıllardır beklediğimiz Nazım İmar planları sebebiyle, ilçe merkezimizin Kent Meydanının, ticaret ve kültürel merkezlerinin bulunmayışının, toplu taşıma ve ulaşım sorunlarının, çarpık kentleşmenin, belediye ve diğer kamu hizmetlerinin aksamasının ana sebebidir. 2022 yılında İBB Meclisi tarafından kabul edilen planlar ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

“BAHANE BELEDİYECİLİĞİYLE BİR YIL DAHA BİTTİ”

AK Parti Grubu adına konuşan Fatih Kayacı, performans programı raporlarındaki hedefler ve hedeflerin gerçekleşme oranlarını belirterek; “Planlanan ve hedeflenen faaliyetlerin sonuçlarını incelediğimizde, bahane belediyeciliğinde bir yılın daha geride bırakıldığını sizlere belediyenin kendi yayınladığı rapor ile aktardığımda, Ataşehir Belediyesi’nin çoğu hedefini gerçekleştirmediğini görürsünüz. Belediyeyi genel olarak işleri yapacak personeli istihdam etmek, çöpleri toplamak, kaldırım, yol düzenlemeleri yapmak, vergi toplamak gibi sadece yasal işleri koordine etme merkezi olarak görürseniz, şehrin kalkınmasına gelişmesine sağlayacak vizyonel belediyecilikte sınıfta kalırsınız. . 13 yıldır bu belediyeyi siz yönetiyorsunuz, hep aynı bahaneleri öne sürerek suçları başkasına yüklediniz. İmar sorunu konuşulsa aynı bahane bütçe, faaliyet raporu görüşülse aynı bahane. 2018, 2019, 2020 faaliyet raporuna baktığımızda yatırımların gerçekleşmeme sebebi hemen hemen hep aynı bahaneler. 2018’de günah keçisi ekonomik daralma, İBB bahanesi olmayınca 2019’da tasarruf tedbirleri 2020 ve 2021’de ise pandemi imdada yetişmiş. Ataşehir halkı sizden bahane değil artık icraat beklemektedir” diye konuştu.

“VİZYON PROJELERİNİZE NE OLDU?”

Fatih Kayacı, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin vizyon projelerini hatırlatarak; “Kente değer katacak, diğer belediyelerden bir adım öne çıkaracak sloganlarınız ile vaat ettiğiniz bu projelerinize ne oldu? Her fırsatta Ataşehir halkı adına hatırlatacağız. Siz unutmuş olabilirsiniz…. Bunları duymaktan sıkılmış ta olabilirsiniz… Fakat bunların eksikliğinden de Ataşehir halkıda sıkıldı artık sizde bunun farkına varın. Sayın Başkan 13 yıldır 6 Kattirilyondan fazla gerçekleşen geliriniz var. Birde buna devir aldığınız para ve taşınır taşınmaz menkul, gayrimenkulleri eklerseniz bahsettiğiniz hizmetin 100 katından fazlasını yapmanız gerekir. Sayın başkan artık bu bahanelerinizi lütfen bir kenara bırakın ve katma değeri yüksek hizmetleri faaliyete geçirin” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN GELDİĞİ NOKTAYA BİR BAKIN”

Yapılan değerlendirmelerin ardından konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 2021 yılı faaliyet raporunda emeği geçen tüm mesai arkadaşlarına teşekkür ederek; “ Arkadaşlar borçlardan bahsetti. Evet, belediyemizin borcu vardır. Belediye’nin gerçek borcu 200 milyon liradır. Piyasaya olan borcumuz 118 bin liradır. Diğer borçlarımızda devlete olan borçlarımızdır. Bugün devletin bile milyarlarca borcu var. İstanbul Büyükşehir Belediyesini bile borçla bıraktınız. Türkiye’nin geldiği noktaya bir bakın. Siz sokağa çıkmıyorsunuz herhalde. Para varda biz mi harcamadık” dedi.

“20 YILDIR BU ŞEHRE ZULÜM YAPTINIZ”

İlgezdi; “3 yıldır Büyükşehir Belediyesi bizim partimizde. Dönüp baktığımızda seçimden bu güne kadar AK Partili belediyeler ilçelerine çivi bile çakmamış. Sadece rutin işleri yapıyorlar. Rahmetli Kadir Topbaş zamanında yapılan bir köprümüz ve okullara yapılan yardımlar var. Keşke zamanında imar planlarını çıkartarak bu ilçeye katkı sunsaydınız. Yenisahra, Barbaros, Aşık Veysel, Mustafa Kemal, Ferhatpaşa planlarını çıkartarak kentleşmeye yardımcı olsaydınız. 20 yıldır bu kente zulüm yaptınız. Parsel parsel İstanbul’u talan ettiniz. Dere yatakları, deprem bölgelerini imara açtınız. Ben bir metre kare yeri imara açmadım” ifadelerini kullandı.

“PLANLARI ÇIKARDINIZ DA BEN Mİ ENGELLEDİM”

Başkan Battal İlgezdi Ataşehir Nazim İmar Planlarının çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek; “Bu planları 10 yıl önce çıkartsaydınız durum çok farklı olurdu. Şimdi şu çarpık yapılaşma yerine modern bir kente bakıyor olurduk. Kaybedilen bu yılların sorumlusu sizlersiniz. Siz Yenisahra, Barbaros’un planlarını çıkarttınız da ben mi engelledim? Yeni Çamlıca’nın mülkiyet sorununu çözdünüz de ben mi engelledim?  Ben ve arkadaşlarım Ataşehir için 7/24 çalışıyoruz. İmarlarımız çıktı. Şimdi önümüze bakma zamanı” şeklinde konuştu.

Meclis 1. Başkan Vekili Kudret Arslan tarafından yönetilen oturumda Ak Parti Grubu’nun 11 “Ret” oyuna karşın CHP Grubu’nun 21 ve İyi Partili üye Oğuz Sarul’un “Evet” oylarıyla Ataşehir Belediyesi 2021 Mali Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ATAŞEHİR’DE ASBESTE GEÇİT YOK!Önceki Haber

ATAŞEHİR’DE ASBESTE GEÇİT YOK!

Türk Polis Teşkilatı’nın 177. Kuruluş yıldönümü Ataşehir’de kutlandıSonraki Haber

Türk Polis Teşkilatı’nın 177. Kuruluş yı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar