Türk Kızılay 81 İlde "Sağlıklı Yaşam ve Sağlıklı Yaş Alma" Projesi Başlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Kızılay 81 İlde "Sağlıklı Yaşam ve Sağlıklı Yaş Alma" Projesi Başlattı
Türk Kızılay, "İyiliğin gücüyle, insanın ve toplumun onurunu korumak, dirençliliğini arttırmak ve ızdırabını dindirmek için çalışmak" misyonu ve “Herkes için esenlik ve güvenli yaşam.” vizyonu ile belirlediği 2021-2030 stratejik planı çerçevesinde toplumsal dayanıklılığa destek vermek adına "Sağlıklı Yaşam ve Sağlıklı Yaş Alma" Projesini 81 il ve ilçede hayata geçirmek için Eylül ayındaki eğitim programları ile Ankara gönüllü merkezinde start verdi.

Proje; Türk Kızılay şubeleri bünyesinde kurulu Gönüllü Kadın Başkanlıkları'nca yürütülecek. Proje; Türk Kızılay Gönüllü Koordinasyon Direktörlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yönetilecek, Kızılay kadınları tarafından yürütülecek.

Projenin tanıtımı, hareket planlarının ve sağlık elçilerinin belirlenmesi, eğiticinin eğitimi çalışmaları ile Ankara Gönüllü merkezinde başladı. Modüller halinde yapılan çalışmalar, çok sayıda gönüllü sağlık elçisinin belirlenmesi ve eğitimi etkinlikleri ile yıl sonuna kadar sürecek. Proje, 2030 yılına kadar ana faaliyet konuları arasında yer alacak. Dünyada sağlık sorunlarının artışı, bulaşıcı olmayan ancak tedavisi zor yada hiç olmayan hastalıkların yaygınlaşması sonucunda, sağlıklı yaşama ve sağlıklı yaşlanmanın mümkün olmadığı her geçen gün daha çok büyüyen bir sorun haline gelmiştir. Bu durumun yeni sağlıklı alışkanlıklar edinmekle ve bunu yeni nesillere aktararak iyileşmenin mümkün olabileceği vizyonu benimsenmiştir. Kızılay ve Kızılhaç örgütleri bulundukları ülkelerde bu projeyi hayata geçirmek için çaba sarf etmektedir. Türk Kızılay'da ülkemizde bu projenin, geleneklerimiz çerçevesinde, kadınlar tarafından en iyi şekilde yürütüleceği inancıyla kadın gönüllülerini sağlık elçileri olarak ilan etmeye karar vermiştir ve eğitimlerini tamamlayarak çalışmaları başlatmıştır. Türk Kızılay Ataşehir Kadın Başkanı Ayla Tetik ve kadın birimi yönetim kurulu üyelerinden Nilgün Ahçıoğlu projeyi kendi ilçelerinde başlatmak üzere ilk modülde yer aldılar ve ilk sağlık elçileri oldular.

Proje ile ilgili olarak Ayla Tetik şöyle konuştu; "Dünyada sağlıklı yaşam ve sağlıklı yaş alma sorunu ile ilgili önemli projeler yürütülmektedir. Ülkemizde bu görevin Kızılay kadınlarına uygun görülmesi, hedef kitleye ulaşmak için çok doğru bir karardır. Geleneklerimiz ve aile yapımız nedeniyle sağlıklı beslenme, spor, sağlıklı aktivite sağlığı tehdit eden alışkanlıkların başlamadan bilinçlenmek anne, abla, büyükanne gibi evdeki kadınlardan edinilebilecek davranışlardır. Hepimiz kendi il ve ilçelerimizde en çok kadına ulaşıp farkındalık yaratmak ve gerekli eğitimleri alabilmeleri için çalışacağız. Bu konuda tüm kurum, kuruluş ve STK arla işbirliği yapmaya istekli ve hazırız."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İYİ Parti Ataşehir’den genç işsizlere "İş Pasaportu Semineri"Önceki Haber

İYİ Parti Ataşehir’den genç işsizlere "İ...

İstanbul'un Kurtuluş'unun 100. yılı Üsküdar'da kutlanacakSonraki Haber

İstanbul'un Kurtuluş'unun 100. yılı Üskü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar