Pandemi döneminde hizmetin adresi: Ataşehir Eğitim Derneği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pandemi döneminde hizmetin adresi: Ataşehir Eğitim Derneği
Ataşehir Eğitim Derneği kuruluşunun 3.Yılında pandemiye rağmen Ataşehir dışında Türkiye genelinde eğitim yardımlarını aralıksız sürdürüyor.

Şubat ayının soğuk kış günlerinde Varto- Çaylar Köyü Yatılı Bölge Ortaokul öğrencilerine sıcak elini uzatan ve yardım ettikleri okulun öğrencileri tarafından kendi el yazılarıyla, duygu dolu düşüncelerin yer aldığı ve Ataşehir Eğitim Derneği Yönetim Kurulu üyeleri adına yazdıkları 190 adet mektubun kendilerini çok duygulandırdığını söyleyen Dernek Başkanı Turgay Kılıç, kuruluş gününden bu güne derneğin yaptığı hizmetleri ile ilgili gazetemize şu açıklamayı yaptı.

Kısıtlı imkânlarla TEOG sınavında Türkiye birincisi çıkaran YBO’nun öğrencileri, yapılan kitap ve kırtasiye desteği için Ataşehir Eğitim Derneği yöneticilerine teşekkür ederek duygularını yazdıkları mektuplarla dile getirdiler.

“ ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİNİ OKULLARIMIZDA YAŞATTIK”

2017 Yılında kurulan dernek başta Ataşehir olmak üzere diğer il ve ilçelerdeki ihtiyaç sahibi eğitim kurumlarına ve öğrencilere yönelik çalışmalar kapsamında; Hasan Leyli Ortaokulu'na Kütüphane - Müzik Atölyesi ve koridorlarına giydirme çalışması, Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu'na Atatürk Köşesi ve Kütüphane, Orhan Veli Ortaokulu'na kütüphaneİhsan Kurşunoğlu Ortaokulu'na müzik odası yaparak ilgili okul yönetimine eksiksiz teslim ettik.
Ataşehir dışındaki okullara Şehitlerimizin isimlerini yaşatarak,  Batman - Kozluk Tuzla Gözü Köyü İlkokulu'na kütüphane, Kars Merkez Akbaba Köyü İlkokulu'na Kütüphane, Tekirdağ - Malkara Karacakılavuz Köyü İlkokulu'na Kütüphane, Gebze - Şehit Polat Özbek İlkokulu'na Kütüphane'nin yanı sıra başarılı ve ihtiyaç sahibi ortaokul - lise ve üniversitede eğitim gören 25 kız öğrencimize burs imkânı sağladık ve burs ödemesi okullar tatil olmasına rağmen ihtiyaçları olur diye ödemeye devam ettik.

“TABLET MASA ÜSTÜ VE DİZ ÜSTÜ BİLGİSAYAR İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILDI”

Pandemi öncesinde üyelerin kaynaşması, daha fazla öğrencinin okutulması için dayanışma geceleri düzenlendiklerini söyleyen Kılıç derneğin faaliyetleriyle ilgili açıklamalarına şöyle devam etti:  Bu gecelerden elde edilen gelir sayesinde kız çocuklarına eğitim sürecinde karşılıksız burs desteği sağlandı.
Pandemi sürecinde; öncelik burs alan öğrenciler olmak üzere 50'i aşkın öğrenciye uzaktan eğitimlerini kolay sürdürebilmeleri için tablet - masaüstü ve diz üstü bilgisayarları bağış yoluyla temin ederek ulaştırıldı.
Özellikle Ataşehir bölge basınıyla yapmış oldukları çalışmaları paylaşan Ataşehir Eğitim Derneği, bölge basınının özel günlerini unutmayarak hediye takdimleri gerçekleştirdi.

“PANDEMİ SÜRECİNDE BİRÇOK DERNEK KAPISINI AÇMAZKEN BİZ HİZMET VERMEYE DEVAM ETTİK”


Pandemi sürecinde birçok dernek kapısını dahi açmazken, Ataşehir Eğitim Derneği Muş ili Varto İlçesi Çaylar Köyü Yatılı Bölge İlk-Ortaokulu'nda öğrenim 235 öğrenciye ders kaynak kitapları, 7.Sınıf ve 8.Sınıf öğrencilerinin LGS'ye daha iyi hazırlanabilmeleri soru bankası kitapları, kırtasiye malzeme desteğinin yanı sıra başarılı öğrencilere tablet desteği verilmek üzere 25 - 28 Şubat tarihleri arasında Muş'a yönetim olarak ziyaret gerçekleştirdik.

Ziyaretin ilk gününden itibaren Varto-Çaylar YBO yöneticilerinin kendilerini karşılayarak iyi bir misafirperverlik örneğini gösterdiklerini söyleyen Kılıç;  32 Şube'den oluşan YBO'da öğrencilerle birlikte kahvaltı - öğlen yemeği yedikten sonra, YBO’nun konferans salonunda öğrencilere önceden hazırlamış oldukları kırtasiye malzemeleri - kaynak ders kitapları ve tabletleri öğrencileri takdim ettik.

Ayrıca YBO'da görev yapan öğretmenlere de Nutuk ve Beyaz Zambaklar Ülkesi adlı  kitabı derneğimizin hediyesi olarak sunulmasından sonra YBO öğretmen ve idarecileri, hem ziyaret hem de hediyeleri için dernek yönetimine teşekkürlerini ve memnuniyetlerini dile getirdiler.

“OKUL İDARESİNDEN TEŞEKKÜR PLAKETİ”
Öğrenciler ‘de, İstanbul'dan 1420 Km yol kat ederek kendilerine eğitim malzemesi desteğinde bulunan dernek yönetimine teşekkür amaçlı kendi elleriyle duygularını ifade eden mektuplarını öğretmenleri aracılığıyla teslim etti.
Okul Yönetimi tarafından teşekkür amaçlı, "Okulumuz öğrencilerine yapmış olduğunuz yardımlardan dolayı teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz" plaket takdimi gerçekleşti. Okul yönetimi plaket takdiminde; "Yatılı bölge ilk-Ortaokulu’nda öğrenim gören öğrencilerimizi düşünerek böylesi bir dayanışma içerisinde olduğunuz için son derece mutluyuz. Sizlerin bu yardımları ile öğrencilerimiz geleceğe emin adımlarla hazırlanmış olacaklar. Burada bulunan ve İstanbul'da bulunan dernek yönetimine ayrı ayrı teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyoruz"  ifadelerini kullandı.

Ataşehir Eğitim Derneği Yönetimi, Varto Çaylar Yatılı Bölge Ortaokuluna gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı, “İyi ki gitmişiz, İyi ki YBO öğrenci ve eğitim emekçilerini tanımışız” diyerek memnuniyetlerini bir kez daha basın aracılığıyla duyurmak istediler.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir Kent Konseyinden Kadınlar Gününe özel programÖnceki Haber

Ataşehir Kent Konseyinden Kadınlar Günün...

Battal İlgezdi; "Ferhatpaşa Mahallesi'nde kaçak yapılaşmaya izin yok"Sonraki Haber

Battal İlgezdi; "Ferhatpaşa Mahallesi'nd...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar