Ataşehir Kent Konseyinden Kadınlar Gününe özel program

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Kent Konseyinden Kadınlar Gününe özel program
Ataşehir Kent Konseyi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle canlı yayın programı düzenledi.

Erdal Eren Kültür Merkezinde düzenlenen ve moderatörlüğünü AKK Yönetim Kurulu Üyesi Aynur Koçulu’nun yaptığı canlı yayına,  İpek Hanımın Çiftliği sahibi Pınar Kaftancıoğlu, Marka yatırım Holding AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu Sineren ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Av. İpek Bozkurt konuk olarak katıldılar.

Canlı yayın programının açılış konuşmasını yapan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, 8 Mart 1857 yılında New York’taki 40 bin işçi kadının, insanca çalışma koşulları istemiyle başlattığı hareketin gününde hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum diyerek; “Hayatın ağır yüklerini taşıyan, elinin emeğini gözünün nuru ile birleştiren, küçük yüreğine koskoca sevgiler taşıyan, güçlü kahramanlar kadınlar… Hiçbir ülke, kadınların emeği ve katkısı olmadan sağlıklı bir şekilde gelişmesinin, kalkınmasının, demokratikleşmesinin mümkün olmadığını düşünüyoruz.  Bu vesile ile başta Zübeyde Anamız, Halide Edip Adıvar, Nene Hatun, Fatma Nineler olmak üzere, adını saymakla bitiremeyeceğimiz daha binlerce kadınımızı da saygıyla anarak, aydınlık yarınların ancak Kadınlarla mümkün olacaktır. Bu doğrultuda herkese en derin sevgi ve saygılarımı sunuyor, 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar Gününüzü kutluyorum” dedi.

Daha sonra canlı yayın konuklarından İpek Hanımın Çiftliği sahibi Pınar Kaftancıoğlu ile Marka yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu Sineren, sahibi oldukları işletmelerin, kuruluşundan bugüne çalışmalarını detaylarıyla anlatarak, özgüven başarını sırıdır diyerek tüm kadınların istedikten sonra başarılı işkadını olmak için hiçbir nedenlerinin olmadığının altını çizdiler.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platform Üyesi Av. İpek Bozkurt, kadın cinayetleriyle ilgili detayları anlattıktan sonra kadınlar için bir güvence olan İstanbul Sözleşmesinin uygulanması gerekir diyerek ilk imzayı atan ülke olarak bu konuda duyarlılık gösterilmesini ve kadın cinayetleri için caydırıcı olan bu sözleşmesinin uygulanmasını yetkililerden bir kadın olarak istiyor ve bekliyoruz dedi.

Programın sonunda Kent Konseyi Genel Sekreteri Nilgün Özdemir konuklarına teşekkür ederek kendilerine çiçek takdim etti ve günün anısına fotoğraf çekilmesiyle program sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP Kadın Kolları’nın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Basın AçıklamasıÖnceki Haber

CHP Kadın Kolları’nın 8 Mart Dünya Emekç...

Pandemi döneminde hizmetin adresi: Ataşehir Eğitim DerneğiSonraki Haber

Pandemi döneminde hizmetin adresi: Ataşe...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar