Meclis gündemine Yeniçamlıca ve Ferhatpaşa damga vurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meclis gündemine Yeniçamlıca ve Ferhatpaşa damga vurdu
Ataşehir Belediye Meclisi Şubat ayı ilk oturumu gerçekleşti. Meclis gündemine Yeniçamlıca parselasyon planının askıya çıkması ve Ferhatpaşa’daki yapılaşma damga vurdu.

Ataşehir Belediye Meclisi Şubat ayı ilk oturumu Ataşehir Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Kudret Arslan başkanlığında gerçekleşti. Başkan Kudret Arslan meclis gündemine geçmeden önce koronavirüse yakalanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a geçmiş olsun dileklerini iletti. Ayrıca Ataşehr Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Başkan Yardımcıları Abdullah Der ve Sadık Semih Kayhan’a ve AK Parti Meclis Üyesi Fatih Kayacıya’da geçirmiş oldukları koronavirüs sebebiyle geçmiş olsun dileklerini sundu.

Gündem dışı söz alan CHP Meclis Grubu sözcüsü İlhami Yılmaz, AK Parti Grup Sözcüsü M. Naim Yağcı ve MHP Meclis üyesi Hakan Arıkaya da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a, Ataşehr Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Başkan Yardımcıları Abdullah Der ve Sadık Semih Kayhan’a ve AK Parti Meclis Üyesi Fatih Kayacıya geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 da Samsun’a ilk adımını attığı yerdeki Atatürk Onur Anıtına yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek, Gazeteci Abdi İpekçi ve sanatçı Barış Manço’yu ölüm yıldönümlerin de rahmet andılar. Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Kayışdağı eski muhtarı Zeynel Özdemir’e de Allah'tan rahmet dilediler.

KARLA MÜCADELE EDEN TÜM EKİPLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

İlhami Yılmaz; “ İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışlı hayatın olağan akışında eklemiş bulunmaktadır. 24 Ocak pazartesi öğleden sonra başlayan ve aralıksız devam eden yoğun kar yağışı İstanbul genelinde etkili olmuştur.  Karla mücadelede ekiplerimiz ve AKOM Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarını dikkate alarak yoğun kar yağışının başlamasının hemen ardından vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamaması için karla mücadele çalışmalarına başlamıştır.  24 saat boyunca aralıksız süren kar küreme ve yol açma çalışmalarına 2750 ton tuz ve 1250 ton civarında da buzlanmayı önleyici solüsyon kullanmıştır. Belediyemiz ekipleri ilk olarak ana yollarda sonra da ara yollarda kar küreme ve buzlanmayı önleyici çalışmalar yapmıştır. Karla mücadele eden tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

FERHATPAŞA’DAKİ YAPILARA KİM GÖZ YUMUYOR

AK Parti Grup sözcüsü Mustafa Naim Yağcı’da gündem dışı söz alarak, “ Malumunuz Ataşehirimizin altı mahallesinin 1/5000’lik planları İBB Meclisinden oy birliği ile geçti. Temennimiz biran önce 1/1000’lik planların yapılarak belediye meclisine gelmesi ve buradan da oy birliğiyle geçmesidir. Yeniçamlıca Mahallemizde ki mülkiyet problemi yıllardır çözüm beklemektedir. Yeniçamlıca, Mimarsinan ve Mevlana Mahallelerini kapsayan parselasyon planı Ataşehir Belediyesi tarafından yapılarak askıya çıkmıştır. Umarım arkadaşlarımızın yapmış olduğu şuulandırma cetveli hakkaniyetli olmuştur ve vatandaşlarımızda bunu kabul eder ve sonrasında yapılacak olan 1/5000’lik plan doğrultusunda biran önce bu mahallelerimizde çözüme kavuşur. Bir diğer sorunlu mahallemizde maalesef Ferhatpaşa. Ferhatpaşa mahallemiz İSKİ su havzasından çıkartıldı ve plan çalışmaları Büyükşehir tarafından yapılmaya başlandı. Ak Parti gurubu olarak İBB Meclisine imar planlarıyla ilgili gelen her konuya olumlu oy kullanacağız. Fakat Ferhatpaşa’ya yapılan zulmü de görmezden gelemiyoruz. Hala orada devasa konteyner yapılar yapılmakta. Bunlara kim göz yumuyor. Buralardan kim nemalanıyor. Burada yaşayan vatandaşlarımıza yazıktır. Belediye zabıtaları ve birimlerini göreve davet ediyorum” dedi.

İÇERENKÖY’DE Kİ SOSYAL TESİS ALANLARIMIZ PLANLARDA ELİMİZDEN ALINDI

CHP Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan söz alarak çıkan imar planları hakkında bilgi verdi. Kayhan; “ Müdürlüğümüzden Büyükşehir’e gönderilen planlarda 7 tane Sosyal Tesis alanı vardı. Komisyonda yapılan değişiklikle bu alanların 2 tanesi ibadet alanına, 3 tanesi Park alanına bir tanesi eğitim alanına bir tanesi kamu hizmet alanı alındı. Yine planlarda 3 tane spor tesisi alanı vardı. Bu spor tesisleri de park alanı olarak meclisten geçti. Arkadaşlarımız planlar çıktıktan sonra diyecekler ki İçerenköy’e ne yaptınız. Çıkan planlarla yapılacak olan kreş, spor tesisi alanlarını elimizden aldınız. Bunu da buradan belirtmek isterim. Yeniçamlıca konusunda da bizden kaynaklı sorun çıkmadı. 2009 dan beri üzerinde çalışıyoruz. Mahkeme iptalleri oldu. 10 yıllık bir gecikmeyle Yeniçamlıca da nihayet sona yaklaştık. Parselasyon planı askıya çıktı. Vatandaşlarımız yerlerini buradan görebilirler. 10 gün içinde vatandaşlarımızın varsa itirazlarını bizlere bildirmesini talep ediyoruz. Düzeltmeler yapıldıktan sonra Tapu işlemleri yapılacak ve Haziran ayı gibi tapularını vermiş olacağız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehirlilere sabah çorbasıÖnceki Haber

Ataşehirlilere sabah çorbası

CHP'den, elektrik zamları için İstanbul'un 39 ilçesinde eş zamanlı protestoSonraki Haber

CHP'den, elektrik zamları için İstanbul'...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar