CHP'den, elektrik zamları için İstanbul'un 39 ilçesinde eş zamanlı protesto

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'den, elektrik zamları için İstanbul'un 39 ilçesinde eş zamanlı protesto
CHP vatandaşın belini büken elektrik faturalarına gelen zamları protesto etmek için İstanbul'un 39 ilçesinde eş zamanlı basın açıklaması yaptı. CHP "Kademeli zam, kademeli zulüm" politikasına artık son verilmesini istedi.

CHP, İstanbul’un 39 ilçesinde eş zamanlı gerçekleştirdiği basın açıklaması ile elektrik zammını protesto etti. CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı basın açıklamasını Küçükbakkalköy de bulunan EnerjiSA’nın önünde gerçekleştirdi.

Ataşehir KüçükBakkalköy Kayışdağı Caddesi üzerinde bulunan EnerjiSA’nın önünde gerçekleşen basın açıklamasına CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ve yönetimi, Kadın Kolları Başkanı Seval Düzenli, Gençlik Kolları, mahalle temsilcileri, CHP Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın basın açıklaması öncesinde vatandaşa söz hakkı verdi. Emekli bir vatandaş gelen faturalardan dert yanarak “yeter artık zamlar geri” diyerek sesini duyurmaya çalıştı. Esnaf Ali Kalkan’da dükkanına gelen 6 bin 870 TL’lik faturayı göstererek dükkanını kapatsa bile borç içinde olduğunu dile getirdi.

Ortak açıklamayı okuyan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın şunları ifade etti;

Saray iktidarı zam yapmaya doymuyor. Türkiye ekonomik buhran ile yangın yerine dönmüşken, yangının kundakçıları, vatandaşlarımıza da enerji buhranı yaşatıyor. 

Elektrikten doğalgaza, akaryakıttan köprü geçiş ücretlerine, harçlardan vergilere kadar her şeye durmaksızın zam yapılıyor. Hayat pahalılığı ile halk yoksullaştırılıyor. Vatandaşımızın Pazar fileleri boş, tencereleri boş, cüzdanları boş.

Enerji buhranının kahramanı saray iktidarı, elektrik zamları ile ‘kademeli zam, kademeli zulüm' politikasını uygulamaya koydu. Bu zammın başrolünü, AKP İlçe Başkanlığı gibi çalışan EPDK üstlendi. Üstelik de elektrikte kademeli soygunun mağdurları yine işçi, yine memur, emekli, esnaf ve çiftçi oldu.

Saray iktidarı elektrikte kademeli tarife adı altında Cumhuriyet tarihinin en büyük zammını 1 Ocak günü yürürlüğe koydu. Kademeli zulme dönüşen tarifeyi hayata geçirirken, ilk kademeye yüzde 52 zam, bir üst kademeye ise yüzde 127 zam yapmayı da ihmal etmedi. Şeytanın bile aklına gelmeyecek bu düzenlemeyle, zamlı elektrik faturalarıyla vatandaşları çarptılar.

Elektrik tarifelerinde Cumhuriyet tarihinin en büyük zamları hala yürürlükte. 4 kişilik bir ailenin 230 kilovatsaat elektrik tüketimi için Aralık ayında faturası 210 lirayken Ocak ayında 370 lira oldu.

Vatandaş fahiş zamların, hayat pahalılığının altında eziliyor. Saray iktidarı tarife oyunlarıyla zamların üstünü örtmeye çalışıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir kez daha söylüyoruz. “ Elektrik insan hakkıdır, ulaşılabilir ve insani yaşam koşullarında ödenebilir bir ücreti olmalıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak vatandaşlarımızı yaşadıkları buhrandan çıkaracak acil uygulamaların derhal hayata geçirilmesi çağrısını yapıyoruz. Nedir bunlar;

Kara Kış Fonu derhal kurulmalı ve dar gelirli vatandaşlarımıza fatura desteği sağlanmalıdır.

– Elektrik ve doğalgazda fahiş zamlar derhal geri çekilmeli, 2021 yılının tarifelerine geri dönülmelidir.

– KDV ve ÖTV'nin hiç değilse kış aylarında sıfırlanmalıdır.

– Aralık 2021-Ocak 2022 döneminde vatandaşlarımızdan tahsil edilen yüzde 127'ye varan fahiş zamlı elektrik tüketim bedelleri iade edilmelidir.

– Aynı şekilde, yılbaşında sanayi elektriğine yapılan yüzde 130, ticarethane tarifesine yapılan yüzde 125 ve tarımsal sulamada yapılan yüzde 95 oranındaki zamlar derhal geri çekilmelidir.”

Celal Yalçın; “Halkımıza buradan bir kez daha söz veriyoruz. İktidarımızda ekonomik buhrana da, enerji buhranına da tümüyle son verecek tüm adımları atacağız. Bu zor günleri hep birlikte geride bırakacağız. Aydınlık günleri hep birlikte kuracağız.” ifadeleriyle açıklamayı tamamladı.

Açıklamanın ardından katılan tüm katılımcılar gelen elektrik faturalarını göstererek, gelen zamları protesto etti.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Meclis gündemine Yeniçamlıca ve Ferhatpaşa damga vurduÖnceki Haber

Meclis gündemine Yeniçamlıca ve Ferhatpa...

İki yıllık hasret sona erdiSonraki Haber

İki yıllık hasret sona erdi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar