Kastamonu Dernekler Federasyonu basınla bir araya geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kastamonu Dernekler Federasyonu basınla bir araya geldi
2021 Yılı’nda kurulan Ataşehir Kastamonu Dernekler Federasyonu basın buluşmasını Esatpaşa Mahallesi'nde bulunan federasyon merkezinde gerçekleştirdi.

2016 yılında kurulan Ataşehir Kastamonulular Derneği önceliğinde 2021 yılında 12 derneğin katılımıyla oluşan Ataşehir Kastamonu Dernekler Federasyonu, pandemi sonrasında  federasyon merkezinde gerçekleşen basın buluşmasına Federasyon Başkanı Mustafa Kemal Aldoğan ve federasyon yöneticileri ile federasyona bağlı dernek başkanlarıyla Ataşehir ilçesinde faaliyet gösteren yazılı - görsel ve internet medyası temsilcileri katıldı.

“SIRTIMIZI SIVAZLAYANLARIN DEĞİL, BİZLERİ KUCAKLAYANLARIN YANINDA OLACAĞIZ”

Toplantıda Kastamonu ile ilgili basına bilgi veren Federasyon Başkanı Mustafa Kemal Aldoğan; “Kastamonu, ilk kadın mitinginin yapıldığı ildir. Milli mücadele döneminde Anadolu’ya mühimmat taşınan ilçe olan İnebolu tek kurtuluş savaşı madalyası olan ilçedir. İstiklal yolu ile Kurtuluş savaşına cepheye mühimmat taşınan tek yoldur. Bundan böyle Kastamonu Dernekler Federasyonu olarak sırtımızı sıvazlayanların değil, bizleri kucaklayanların yanında olacağız” diyerek tüm Türkiye siyasilerine önemli bir mesaj iletmiş oldu.

Kastamonu Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Kemal Aldoğan federasyonu kurdukları günden bugüne olan çalışmalarını ve bundan sonra yapacakları faaliyetleriyle ilgili şu bilgileri basın mensuplarıyla paylaştı:

* Pandemi sürecinde tanışma buluşmasını ve faaliyetler gerçekleştiremedik. 2 yıldır bu tür faaliyetler yapma imkânı bulamadık. Şimdi yeni yeni normalleşme süreci ile birlikte bir araya gelme imkânı bulduk. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. 

* ilk buluşmamızı siz değerli basın mensuplarımızla gerçekleştirerek, faaliyet başlangıcımızı yaptık. İstanbul'da olduğu gibi Ataşehir'de kalabalık nüfusumuz var. Pandemi döneminde sivil toplum kuruluşlarının hareketleri sınırlandırdı. Pandemi sürecinde dernekleri federasyon çatısı altında buluşturuyoruz. Federasyon merkezimizde derneklerimizi ağırlıyoruz. İstanbul'da 39 ilçede tek il dernek federasyonuyuz. 81 ilimizde kardeş ve eşitiz. Bizim amacımız diğer Kastamonu sivil toplum kuruluşlarıyla rakip olmak değil. Amacımız, dil, din ve siyaset ayrımı gözetmeksizin herkesin kültürlerini, ihtiyaçlarını karşılamak. Ülkenin tamamıyla kaynaşmak. Kastamonulu hemşehrilerimizin hak ettiği noktada olmalarını sağlamak istiyoruz. Siyasette demografik olarak istediğimiz yapıya sahip değiliz. Bugün Kastamonulu belediye başkanımız dâhi yok. Diğer illerin başarısını bu anlamda kutluyorum. Hem Kastamonu hemde Ataşehir ilçemizde hizmet vermek istiyoruz. 

* Buradaki herkesin ortak özelliği Kastamonulu olması. Her siyasi görüşten, inançtan ve fikirden arkadaşımız var. Buda bizim zenginliğimiz. Geçmişteki STK deneyimlerimiz ile eksikliklerimizi görüyoruz, bu anlamda önemli çalışmalar yapmak istiyoruz. Federasyonumuz ve merkezimiz herkese açık. 

* Kastamonulular olarak devletini seven, fedakar bir milletiz, halkız. Söz konusu vatansa, Kastamonulular en çok şehit verdiğimiz bir ildir. Savaş bitince ülke yönetiminde Kastamonulular fazla söz sahibi olamamış. Bizim bölgemizde ayrımcılık yoktur. 

* Kastamonu halkı pek siyaseti sevmiyor. Dayanışma anlamında bizim bir sorunumuz yok. Demokrasi, seçimler olmuş. Temsil noktasında hak ettiğimiz noktada değiliz. Sırtımızı sıvazlayan değil, sarılanlara desteğimiz olacak. Ülkenin manevi değerlerine saygı duyanlara saygımız sonsuz. 

* Biz artık siyasi partilerin kapısına gitmek değil, onların bize gelmesini istiyoruz. Kastamonulu hemşehrilerimizin belirli noktalarda olmasını arzuluyoruz. 

Kastamonu’nun 19 ilçesi var. Ağırlıklı bölümü Ataşehir'de oturuyor. Tabana yayılan temsil anlayışımız var. Her derneğimizin söz hakkı var. Yaygın nüfus gücümüz var. Temsil noktasında Ataşehir'deki bulunan derneklerin nüfus bazında %70'i federasyonumuz üyesi. Biz diğer derneklerle mücadele etmiyoruz. Biz onlarla Kastamonu ve Kastamonulu hemşehrilerimiz için omuz omuza mücadele etmek istiyoruz. Federasyon merkezimizi şuan 6 derneğimizde aktif olarak kullanıyor. 

* Kurtuluş Savaşı'nda önemli bir yere sahip İstiklal yolu yürüyüşüne destek vermek ve daha iyi şekilde tanıtılması için çalışmaları destekleyeceğiz. Ataşehir'den Kastamonu'ya kültür turlarını hayata geçireceğiz. 

* Kar yağdığında kayak merkezimiz var. Karadeniz'in en büyük sahil yürüyüş yolu Kastamonu'da. Kültürel ve sosyal anlamda çalışmaları hayata geçireceğiz. Gençlerimize ve çocuklara kültürümüzü tanıtacağız. Türkiye'de ilk kadın mitingi Kastamonu'da yapılmıştır. 

* Cumhuriyet Müzesi mantığında Kastamonu’nun milli mücadeleye katkılarını anlatmak amacıyla Ataşehir’de bir müze çalışmamız olacak. 

* Kastamonulu iline bağlı her derneğe kapımız açık. Eşit şartlarda, bugüne kadar eksikliklerimizi görüp hizmet vermek istiyoruz. Federasyon olarak ben değil, biz demek için buradayız. Biz buraya gelen herkese kapımız açık.  

* Federasyon olarak kadın ve gençlik kollarımız ile hizmet veriyoruz. Kadınların olmadığı yerde başarılı olmak mümkün değildir.  

* Önerilere tavsiyelere her zaman açığız. Amacımız, birlikte Kastamonu’yu 81 ilimizde olduğu gibi en iyi şekilde tanıtmak, tanıtılmasını sağlamak. Etkinliklerle katılımcılara yeni bilgilerin yanısıra kültürümüzü, örfümüzü ve adetlerimizi aktarmak.

* Ataşehir Kastamonu Dernekler Federasyonu olarak geçtiğimiz yıl Kastamonu’da yaşanan sel felaketi nedeniyle bize düşen sorumluluk çerçevesinde desteğimizi en iyi şekilde verdik. Bir daha bu tür felaketlerin yaşanmaması en büyük duamız.

* Federasyon olarak kurslar, paneller ve sempozyumların yanısıra gece yapmayı amaçlıyoruz. Ayrıca; İstanbul’da Anadolu yakasında federasyonumuzu daha iyi bir noktaya taşımayı amaçlıyoruz.

Başkan Mustafa Kemal Aldoğan’ın konuşmasının ardından Federasyon kadın Kolları Başkanı Yeşim Karul, Kadın kolları olarak yapmış oldukları çalışmalarla ilgili genel bilgi verdi. 

Etkinliğe katılan; Ataşehir Kastamonulular Derneği, Kastamonu İhsangazi Eğitim Tanıtım Dayanışma ve Kültür Derneği, Araç Kavak Köyü Derneği, Araç Susuz Köyü Derneği, Araç Sümenler Köyü Derneği,  Cide Döngelce Derneği, Cide Pelitovası Derneği, Cide Türbe Altı Derneği, Şenapazar Derneği, Cide Kethuda Derneği, Cide Güzel Yayla Derneği başkan ve temsilcileri ile Federasyon Kadın Kolları üyeleri kendilerini tanıttılar. 

Basın mensuplarının sorularının yanıtlanmasının ardından toplu hatıra fotoğrafının ardından etkinlik sona erdi.

Kastamonu Dernekler Federasyonu yönetiminde görev alan isimler şöyle:

Mustafa Kemal Aldoğan

Ekrem Aydın

Yılmaz Sağlamdemir

Sezai Ünlü

Şükrü Zengin

Mithat Güven

Zeki Çatıkkaya

Bayram Mut

Halil Yaman

Nevzat Yıldırım

Selattin Vural

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ev sahipleri dikkat!Önceki Haber

Ev sahipleri dikkat!

KAR-DER, CHP Ataşehir İlçe Gençlik Örgütünü AğırladıSonraki Haber

KAR-DER, CHP Ataşehir İlçe Gençlik Örgüt...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar