Kar geri geliyor! İstanbul,Ankara,Bursa...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kar geri geliyor! İstanbul,Ankara,Bursa...
Meteoroloji’den gelen son dakika bilgilerine göre İstanbul’da beklenen kar yağışı yarın etkisini göstermeye başlayacak. Yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren ülke geneline kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Malatya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

‘ISI ADASI ETKİSİ’

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen de yaptığı son açıklamasında İstanbul’da bugün karla karışık yağmurun etkisini göstereceğini belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bu akşamdan itibaren soğuk ve yağışlı hava kuzey bölgeleri etkilemeye başlayacak. İstanbul da Cuma günü önce kky (karla karışık yağmur) aksama doğru kar yağışlı. Cumartesi daha yoğun olmak üzere pazar gününe kadar devam. Geçen haftaki kar dan daha az. Sıcaklık 2 - 3 C daha yüksek.”

İSTANBUL’DA KAR YARIN BAŞLAYACAK

İstanbul'da beklenen kar yağışı yarın başlayacak, cumartesi günü etkisini artıracak. Kar yağışı pazar günü de devam ettikten sonra pazartesi havanın biraz ısınmasıyla karla karışık yağmura dönecek. Meteoroloji'nin tahminlerine göre İstanbul'da en yoğun kar yağışı cumartesi günü görülecek.

‘KIRIM SOĞUKLARI ÜLKEMİZE GİRİŞ YAPMAYA BAŞLADI’

Hava Forum sitesinden yapılan son açıklamada ise “Kırım soğukları ülkemize giriş yapmaya başladı. Hava yine soğuyor. Rüzgarla birlikte hasta edici kıvamda... Kalın giyinin, tedbirli olun, hasta olmayın. Karla karışık yağmur bugün iç kesimler; Cuma'dan itibaren ise kıyı kesimler dahil yurdun büyük bir kısmında kar yağışları bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

ağışların, genellikle karla karışık yağmur ve Kar, Marmara, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında yağmur ve sağanak şeklinde görülmesi, akşam saatlerinde Trabzon'un doğusu ile Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; akşam saatlerinde Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgârın; Marmara'da kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kaynak:Mynet

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2022 Ümit Kaftancıoğlu öykü yarışması sonuçlandıÖnceki Haber

2022 Ümit Kaftancıoğlu öykü yarışması so...

Çanakkale’nin Destansı Ruhu Ataşehir’de YaşatılıyorSonraki Haber

Çanakkale’nin Destansı Ruhu Ataşehir’de...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar