Cumhuriyet Bayramı coşkusu Ataşehir'de devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhuriyet Bayramı coşkusu Ataşehir'de devam ediyor
Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümü kutlamaları Ataşehir'de hız kesmeden devam ediyor. Zübeyde Hanım Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünde Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş tebrikleri kabul etti. Törenler Ataşehir Bulvarında ki resmi geçitle devam etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Ataşehir Kaymakamlığı tarafından Zübeyde Hanım Hizmetiçi Enstitüsü büyük toplantı salonunda Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Garnizon Komutan İkmal Albay Volkan Aydın,  tebrikleri kabul etti.

Tebrik Törenine; Ataşehir Emniyet Müdürü Hüseyin Güleç, AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti İlçe Başkanları ve yönetimleri,Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, Ataşehir Mahalle Muhtarları, Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri, Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş, müdürler ve basın mensupları katılım sağladı.

Tebriklerin kabulünün ardından Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, “Bugün burada siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve diğer tüm kurumlarımız burada. Bu birlik ve beraberliğimizin çok güzel göstergesi.  29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı tebrik ediyor, Cumhuriyetimizin 100’ncü yıla da çok az bir süre kaldı. Ülke ve Ataşehir olarak aynı coşku ve heyecanla bu günü kutlamayı temenni ediyorum” dedi.
 

Konuşmaların ardından katılımcılar ve Ataşehirli vatandaşlar; Atatürk Mahallesi’nde Kaymakamlık tarafından hazırlanan resmi geçit töreni programına katılım sağladılar.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Ataşehir Kaymakamlığı tarafından hazırlanan resmi geçit töreninde Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Garnizon Komutan  İkmal Albay Volkan Aydın, törene katılım sağlayan öğrencilerin, Ataşehirlilerin ve protokolün bayramını kutladılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, günün anlam ve önemine dair konuşma gerçekleştirdi. 

Ertaş konuşmasında; “Cumhuriyet, bir zaferdir. Milli mücadelenin başarısının tescilidir. Topyekun bir milletin varlık mücadelesinin, Milli Egemenlik anlayışıyla yönetime yansıması ve taçlandırılmasıdır. Cumhuriyet, bizi bir arada tutan mayadır. Bütün farklılıklarıyla birlikte halkın iradesidir.  Cumhuriyet, milletin azim ve kararlılığıyla kazanılan zaferlerin coşkusunu, yarınlara dair umutların heyecanını ifade eder. Cumhuriyet bizim için bir mecburiyettir. Bu gerçek 29 Ekim 1923 tarihinde "Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet iradesidir." denilerek bizzat Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ifade edilmiştir. Emperyalist batılı güçlerin bin yıllık yurdumuz Anadolu'dan bizleri atmak için oluşturdukları ittifakın, "Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri!" emriyle dağıtılması ve hain emellerinin denize dökülmesiyle elde edilen zafer, Cumhuriyetin ilanıyla daha bir anlam kazanmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Cumhuriyetimizin 99. Kuruluş yıldönümü kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

 

Şiir seslendirmelerinin ardından Ataşehir İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü halk oyunları ekibi, performans gösterisiyle büyük beğeni ve alkış aldı. 

Tören okulların resmi geçit töreniyle son buldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars'ın Kurtuluşunun yıl dönümü Ataşehir'de kutlandıÖnceki Haber

Kars'ın Kurtuluşunun yıl dönümü Ataşehir...

Ataşehir Cumhuriyet'in 99. Yılını On binlerle coşkuyla kutladıSonraki Haber

Ataşehir Cumhuriyet'in 99. Yılını On bin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar