CHP İçerenköy temsilciliğinden Aşure etkinliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP İçerenköy temsilciliğinden Aşure etkinliği
Muharrem ayı dolayısıyla İçerenköy CHP yürütme kurulu Yası Matemin son gününde Aşure dağıttı.

İçerenköy Yeniyol durağında dağıtılan Aşure etkinliğine; CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Kadın Kolları Başkanı Seval Düzenli, Gençlik Kolları Başkanı Erdi Açıkgül, Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Sadık Semih Kayhan, Orhan Çerkez ve Abdullah Der, CHP Ataşehir Belediye Meclis Üyeleri Bekir Bozkızıl, Duran Acar, Zekeriya Angi, Vedat Akyol, CHP Ataşehir Örgütten sorumlu başkan yardımcısı Hüseyin Gültekin. Mahalle sorumlusu Hıdır İğdır, İçerenköy Dernek Başkanı Niyazi Yaman, Ataşehir Belediyesi birim müdürleri, le İçerenköylüler katıldı.  

LOKMALARIMIZI FARKLI MAHALLELERDE DAĞITIMINA DEVAM EDECEĞİZ”

Aşure lokmasının dağıtımından sonra gazetemize konuşan CHP İlçe Başkanı Celal Yalçın; “ Binlerce yıllık bir inancın gününü, Hz. Hüseyin ve yol arkadaşlarının Kerbela Çölü’nde katledilmesinin matemini tutan, O’nu sevenler 12 günlük Matem Orucu’nun sonunda da oradan kurtuluşunun, mucizenin hasebiyle Aşure lokmasını dağıtıyorlar. Tabi ki bu acı binlerce yıldır İslam coğrafyasına da örnek oldu. Hem kardeşlik noktasında hem de bu zulmün yarattığı etki noktasında İslam coğrafyası binlerce yıldır bu zulmün matemini tutuyor. CHP Ataşehir olarak bugün İçerenköy Mahalle temsilciliği burada hem partililerimize, hem dostlarımıza hem de gönül birlikteliği olan yoldaşlarımıza Aşure ikram ettiler.  Birlikteliğimiz, bir arada duruşumuzun sembolünü simgeliyor. Ben buradan tekrardan tüm oruç tutan Müslüman coğrafyası âleminin oruçlarının Hak katında kabul olmasını diliyorum. Yası matem ayında da yoldaşlarımızla bu lokmalarımızı belediyemiz aracılığıyla farklı mahallelerde dağıtımına devam edeceğiz” dedi.  

Lokmaların dağıtımından sonra sohbet eden katılımcılar böyle acılardan örnek alınarak böylesi katliamların yaşanmaması için temennilerini dile getirdiler.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehirli çocuklar ve gençler Almanca öğreniyorÖnceki Haber

Ataşehirli çocuklar ve gençler Almanca ö...

Yeni Çamlıca Mahalle Muhtarlığında sünnet şöleniSonraki Haber

Yeni Çamlıca Mahalle Muhtarlığında sünn...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar