Cemal Enginyurt; “14 Mayıs’ta 21 yıllık talana, yolsuzluğa, haksızlığa dur diyeceğiz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cemal Enginyurt; “14 Mayıs’ta 21 yıllık talana, yolsuzluğa, haksızlığa dur diyeceğiz”
Demokrat Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı yoğun katılımla açıldı. DP Ataşehir İlçe Başkanı Deniz Finci’nin ev sahipliği yaptığı açılışa Millet İttifakı’nı oluşturan ilçe başkanları ve milletvekili adayları yalnız bırakmadı.

Demokrat Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı Ataşehir İçerenköy Mahallesi’nde düzenlenen törenle açıldı. DP Ataşehir İlçe Başkanı Deniz Finci’nin ev sahipliğini yaptığı açılış törenine, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları, CHP İlçe Başkanı Celal Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri, İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Metin Bayraktar ve yönetimi, DEVA Ataşehir İlçe Başkanı Barış Yılmazkaya ve yönetimi, Meclis 1. Başkan Vekili Kudret Arslan, Millet İttifakı İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayları, Suat Özçağdaş (CHP), Nimet Özdemir (İYİParti), Elif Esen (DEVA Partisi), Olgun Çelik, Hakan Bekar ve çok sayıda Demokrat Partili katılım sağladı.

DP Ataşehir İlçe Başkanı Deniz Finci’nin yaptığı hoş geldiniz konuşması ardından Millet İttifakı'nın seçim listelerinde olan milletvekili adayları kısa selamlama konuşmaları yaptılar.

“TÜRKİYE'DE HESABIN SORULACAĞI GÜNLERİ HEP BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ”

DP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Cemal Enginyurt, "İzmir'in dağlarında çiçekler açar" marşını söyleyerek başladı konuşmasına. "14 Mayıs'ta Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşları olarak mücevher taşa adınızı yazmak üzere çıktığımız bu yolculuğumuz hayırlı uğurlu olsun. Türkiye'de hesabın sorulacağı günleri hep birlikte yaşayacağız." dedi.

“14 MAYIS'TA YETER SÖZ MİLLETİNDİR DİYECEĞİZ”

Cemal Enginyurt konuşmasına şöyle devam etti: “14 Mayıs'ta yeter söz milletindir diyeceğiz . 14 Mayıs'ta 21 yıldır bu ülkede Moğol istilasından daha beter bir yağma hareketiyle vurgun, talan, soygun düzenine dur diyeceğiz.  14 Mayıs'ta gece yarıları Tweet attı diye evlerinden alınan, yazdığı yazılardan dolayı tutuklanan ve düşüncelerinden dolayı dayak yiyen hatta fikrinden dolayı öldürülen Sinan Ateş’lerin daha adil daha büyük bir Türkiye'de hesabının sorulacağı günleri hep birlikte yaşayacağız”

“MİLYONLARCA İNSANIN HAKKINI YEDİLER”

Cemal Enginyurt EYT mağdurlarını da gündeme aldığı konuşmasında; EYT'lilerin haklarını teslim etmeyi 'seçimi kaybetsem de vermeyeceğim' diyordu; ama şimdi eksiğiyle yanlışıyla bir yasa çıkarmak zorunda kaldı, 5000 prim gününü 5.950 güne çıkarttı, yetmedi 8 Eylül 1999'da sigortalı olan 2023'te emekli olacak 9 Eylül 1999'da yani bir gün sonra sigortalı olan 2041 yılında emekli olacak, böyle adaletsiz bir yasa çıkarttı, staj yapmış olanın sigorta hizmetlerini saymadı, milyonlarca insanın hakkını yedi yetmedi, emekliye 7.500 lira verdim diyor ama Ataşehir'de 10.000 liranın altında ev kirası yok bilmiyor" şeklinde konuştu.

“HDP İLE İŞBİRLİĞİ YAPANDA, HÜDA PAR’I MECLİSE SOKMAYA ÇALIŞANDA SİZSİNİZ”

CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Cemal Enginyurt, Cumhur İttifakı'nın savunduğu düşüncelere, Millet İttifakı'nı HDP ile işbirliği yapmakla suçlamasına, dini istismar etme söylemlerine değinerek, "Bunlar tarihi bilmiyorlar, dün kendi yaptıklarının bugün unutulacağını sanıyorlar. HDP ile işbirliği yapmak ihanetse o zaman bu ihaneti önce siz yaptınız. 29 Ekim'de çadır mahkemelerini kurup PKK’lıları serbest bırakırken HDP kimin yanındaydı. Diyarbakır'da megri megri diye türkü çağırırken HDP kimin yanındaydı. PKK ile Oslo'da 10 maddelik anlaşma imzalarken HDP kimin yanındaydı, baş katil Osman Öcalan'ı devletin televizyonuna çıkarırken HDP kimin yanındaydı? Başka bildikleri bir şey yok. Asıl siz teröristlerle berabersiniz. Şimdi soruyorum size bu Hüda-Par kim? Gaffar Okkan ve beş polisi şerefsizce şehit eden Hizbullah'ın partisi; Gonca Kuriş'i kafasına kurşun sıkarak öldüren Hizbullah'ın partisi, Van'da 14 yaşında 4 tane Kürt çocuğunu top oynuyor diye kaçırıp Konya'da betona gömen Hizbullah'ın partisi. Şimdi, Türkiye Cumhuriyeti'ni kaldıracağız, Türk bayrağını değiştireceğiz, Türk isminden rahatsızız diyor ve yetmiyor, dün bu partinin Genel Başkanı diyor ki 'ben Meclis'e geldiğimde milletvekili yemini etmeyeceğim.' Niye? Orada Türk milleti yazıyor. Bunların bildikleri tek şey vurmak, kırmak, dövmek ve korkutmak. Ama şunu bilmiyorlar ki biz artık korkuyu aştık; Çünkü biz saraylarda yaşayan Yezid olmaktansa Kerbela Çöllerinde Şehit Hüseyin olacağız dedik" dedi.

“KEMAL KILIÇDAROĞLU 6 TANE BİRBİRİNİZE BENZEMEZ PARTİYİ BÜTÜNLEŞTİRDİ”

Enginyurt sözlerini "Milletimize sesleniyoruz, halkımıza sesleniyoruz: Kemal Kılıçdaroğlu 6 tane birbirinize benzemez partiyi bütünleştirdi. Kemal Kılıçdaroğlu Sevgi dilini kullanıyor, Barış dilini kullanıyor, adaletten bahsediyor ve bu ülkenin bir olması için birleşe birleşe kazanacağız, diyor, Halil İbrahim sofrasında buluşacağız diyor, öyleyse Kemal Kılıçdaroğlu kazanacak, kazanan biz olacağız. Bütün oyları aynı hedefe yöneltmeliyiz. Ben de diyorum ki, bir oy Kemal'e, bir oy Millet İttifakı’na" diyerek bitirdi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İBB'nin, son dört yılda spor yatırımlarında altın dönemiÖnceki Haber

İBB'nin, son dört yılda spor yatırımları...

Ataşehir'deki CHP Seçim İrtibat Bürosu'na saldırdığı iddia edilen 6 kişi tutuklandıSonraki Haber

Ataşehir'deki CHP Seçim İrtibat Bürosu'n...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar