Belediye Meclisi Ocak ayı son toplantısında İmar Planları tartışıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Belediye Meclisi Ocak ayı son toplantısında İmar Planları tartışıldı
Ataşehir Belediye Meclisi Ocak ayının son toplantısında gündemdeki maddelerden ziyade gündem dışı konuşmalar yine damgasını vurdu.

Gündem dışı söz alan konuşmacılar, ülkenin sıkıntılı günlere rağmen çok iyi yönetildiğini, dünyanın sayılı ülkeler arasında yerini aldığını, bu düşüncelerin tam aksine insanların kurulan Pazar artıkları ve çöplerde ekmek toplayarak geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını, ayrıca Ataşehir planlarıyla ilgili Ataşehir Belediye başkanı Battal İlgezdi ’ye atfen Ataşehirin İmar planları ile kalıcı bir eserin kazandırılmadığı iddialarına Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yanıtlamasıyla gündem dışı konuşmalar sona erdi ve gündemdeki maddelere geçildi.   

Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ başkanlığında toplanarak gündemdeki konuları görüştü. Gündemde bulunan 1-2-3-4-8 ve 9’uncu maddeler oybirliğiyle, 5 ve 6’ıncı maddeler ile ilgili Ak Parti meclis üyesi Fatih Kayacı ve Grup Başkanı Av.M. Naim Yağcı eleştirilerini dile getirerek bu olumsuz görüş belirtmeleri üzerine oyçokluğuyla komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi.  MHP Meclis Üyesi Hakan Arıkaya’ da 5-6 ve 7’incı maddeler ret diğer maddelere olumlu,  İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul tüm maddelere olumlu oy verdi.

Gündeme geçmeden önce yapılan gündem dışı konuşmalar gösterdik ki, Ataşehir ’in imar sorunu çözülünceye kadar bu tartışmalar gündemi meşgul edece ve gerilim devam edecektir. 

“KRİZİ EN AZ HASARLA YAŞAYAN ÜLKELERDEN BİRİ OLDUK”

Gündem dışı ilk sözü alan Ak parti Meclis Üyesi Haluk Sadıkoğlu, 2020 yılı küresel salgının etkilerinin büyük ölçüde damgasını vurduğu bir yıl olduğunu söyleyerek kısaca şu değerlendirmeyi yaptı: “ Etkilenmemize rağmen krizi en az hasarla yaşayan ülkelerden biri olduk. Ekonomik veriler açısından Avrupa Birliği 4.3, ABD 2.9, OECD ülkeleri % 4.1 daralma yaşarken, Türkiye kısmen de olsa normalleşmenin yaşandığı3.Çeyrekte krize rağmen ekonomisini 6.7 büyüttü. Sadece büyütmekle kalmadı neredeyse her gün ya büyük bir yatırımı tamamladı ya da yeni bir yatırımı başlattı” dedi.

“TÜRKİYE’NİN ARTIK MÜDAHİL BİR GÜÇ OLDUĞU TESCİLLENDİ”

Yine 2020 yılında Libya’dan Suriye’ye birçok oyunu bozduklarını, Azerbaycan’ın büyük desteğimizle kazandığı Karabağ zaferi Türkiye’nin artık müdahil bir güç olduğunun tescillendiğini söyleyen Sadıkoğlu; “Ayasofya’nın 86 yıllık ibadet hasretine son verdik. Terör kamplarına içerde ve dışarda çok ağır darbeler indirdik. Yeni doğalgaz kaynakları keşfedildi. Koronavirüsle mücadelede sağlık çalışanlarımız adeta desten yazdı. Bu süreçte gelişmiş birçok ülke bile kendi vatandaşlarını ilgisizliğe ve ölüme terk ederken Türkiye’nin yurt dışından 332 vatandaşını özel uçakla getirmesi gücümüzün ve duyarlılığımızın bir başka göstergesi olarak hepimizin göğsünü kabarttı” diyerek hükümetin çalışmalarıyla ilgili övgülerini meclis üyeleriyle paylaştı.  

Ülkenin içinde bulunduğu durum ile ilgili pembe bir tablo çizen AK parti Meclis Üyesine CHP Grup Sözcüsü İlhami Yılmaz’dan cevap geldi.

“VATANDAŞ AÇ SEFİL”

Yılmaz, bu konu bizleri fazla ilgilendirmemesine rağmen bir iki konuda cevap vermek istiyorum diyerek; “Anlatılanlar genel politikacıların işi. Biz burada yerel politikalar yapıyoruz.  Her şeyden önce Haluk arkadaşımız ya haberleri izlemiyor ya da başka şeyler izliyor. Enflasyon verileri çarşı pazarda %40-50 civarlarında TÜİK’in ise %14,6. En basitinde yumurtanın fiyatı 3 ayda %40 oranında artmış. Vatandaş aç sefil. Gıda yardımı almak için bin bir takla atıyor.  Herhalde Haluk arkadaşımız başka bir yerde yaşıyor. 11 Milyon emekli açlıktan ölüyor o ayrı, Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle 10 milyon vatandaşımız işsiz. Ekonomi daraldı, vatandaş mağdur. Merkez Bankasında dünyada görülmemiş şekilde 5 ayda iki başkan değişti. Eksi 49 milyar dolar rezerve sahip şu an Merkez Bankası. Böyle bir olay Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilktir. Diğer taraftan maskeyi dağıtmayı beceremeyen bir iktidar bir hükümetle karşı karşıyayız. Şimdi Haluk arkadaşımız kalkmış ekonomi iyi gidiyor diyor. Aşılamayla ilgili olarak bütün dünya vatandaşını aşılamaya başladı. Bizde ne hikmetse bir türlü başlamadı.  Burası bu tür tartışmaların yeri değil. Burada yerel sorunlar konuşulur. Bu konuların TBMM de konuşulması gereken konular” diye konuştu.

“ATAŞEHİR HALKI BATTAL İLGEZDİ ‘YE VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU”

Ak Parti Meclis Üyesi Şerafettin Ay 20 aylık bir dönem için Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye şu soruları yöneltti: “Göreve geleli 20 ay oldu.  Bu süre zarfında Ataşehir Belediyesi meclis gurubu olarak neler yaptığımızı hiç düşündünüz mü? Elle tutulur, gözle görülür bir şey göremiyorum. Bizim zamanımızda bağışlarla kaba inşaatı yapılan kültür merkezi hala duruyor. Neden bitirilemiyor bilemiyorum. Ataşehir halkının kullanımına sunulması gereken parkların ve yeşil alanların bir şekilde kılıfına uydurularak veya önceki dönemlerde alınan borçların faizlerinin ödenmesi için belediyenin envanterinde bulunan kayıtlı arsaların ve taşınmazların satılmasıdır. Benim gördüğüm tek şey. Şimdi Sayın yetkililere soruyorum. Ne zaman harekete geçeceksiniz. Sayın Belediye Başkanımız Battal İlgezdi seçim çalışmalarını yaparken İstanbul Büyükşehir ve Ataşehir Belediyesini bize verin 6 ay içinde Ataşehir ‘in bütün İmar sorununu çözerim vaadinde bulunmuştu. Ataşehir halkı Battal İlgezdi ‘ye verdiği sözü tuttu. Göreve geleli 20 ay oldu. Verdiğiniz sözü ne zaman yerine getireceksiniz? Ataşehir halkına ne söylemek istersiniz? Nasıl bir cevap vereceksiniz. ”

“ENGELLEMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY YAPMADINIZ İĞNEYİ KENDİNİZE ÇUVALDIZI BAŞKASINA BATIRACAKSINIZ”

Yapılan eleştirilere cevap veren İlgezdi; “ 25 yıldır bu kenti siz yönettiniz. 25 yılda yapamadıklarınızı bana 6 ayda neden yapmadınız diye soruyorsunuz. Heyecanlanmanıza gerek yok söz verdim yapacağım. Siz çok söz verdiniz. Hangi işin altına imza attınız. Büyükşehir sizde iken kendi ilçelerinize birçok yardım yaptınız. Büyükşehir’i kaybettiniz. Şu an gidin Çekmeköy’e, Sancaktepe’e, Üsküdar’a bakın yatırım yapıyorlar mı? Büyükşehir gitti var mı? Yatırım. Kendi imkânlarınızla yaptığınız bir şey var mı? Ya devlet yapıyor ya da büyükşehir yapıyor. Şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tüm belediyelere eşit davranıyor.  12 yıldır bu görevi yapıyorum. Döneminizde bir kuruş yardım almadım. Ne hizmet yaptıysanız burada söyleyin. Herkes bilsin.  Sadece çıkacak planları engellediniz.  Ben kimseyi kırmadan bu kenti yönetmeye çalışıyorum. İçerenköy Kültür Merkezi inşaatını gelip durdurdunuz. Engellemekten başka bir şey yapmadınız. İğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batıracaksınız.

Nisan mayıs gibi Ataşehir planları meclise geliyor. O zaman tavrınızın ne olduğunu göreceğiz. Elinizde yetki olmasına rağmen Ferhatpaşa sorununu çözemediniz. Oranın sorununu da çözeceğiz. Yeni Çamlıca ile ilgili hem çalışma yapıyoruz hem de tapu sorununu çözüyoruz. İçerenköy, Küçükbakkalköy planları şu an mecliste. Büyükşehir de çalışmaları devam ediyor. Yenisahra ve Barbaros Mahalleleri için şu an ruhsat veriyoruz” dedi.

Gündem dışı konuşmalardan sonra gündem maddelerine geçildi.  3 madde oy çokluğuyla 6 madde ise oy birliği ile komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edildi.

Gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından Meclis 1. Başkan Vekili Sevgi Uluğ , 01,02,20121 Pazartesi günü saat 15.00 da toplanmak üzere oturumu kapattı.

Anahtar Kelimeler:
  • 2
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bilim Kurulu Üyesi Turan: Aşılanmak, hastalığın bulaşmayacağı anlamına gelmezÖnceki Haber

Bilim Kurulu Üyesi Turan: Aşılanmak, has...

Battal İlgezdi; " Burada hak, hukuk, adalet ve özgürlük var"Sonraki Haber

Battal İlgezdi; " Burada hak, hukuk, ada...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar