Battal İlgezdi; " Burada hak, hukuk, adalet ve özgürlük var"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Battal İlgezdi; " Burada hak, hukuk, adalet ve özgürlük var"
Ataşehir Belediye Meclisi Ocak ayı son toplantısında kendisine yöneltilen sorulara cevap veren Battal İlgezdi; “ Her toplantıda bana ne yaptınız diye soruyorsunuz. Ben köyü kasaba yaptım. Mega kent yaptım. Daha ne yapayım. Herkes 24 saat ışıkları yanan Ataşehir’e gelmek istiyor. Burada hak, adalet, hukuk ve özgürlük var. Kimsenin yaşam biçimine, ne partimiz ne meclis üyesi arkadaşlarım ne de başkan yardımcılarım karışmıyor. Herkesin yaşam biçimine saygı duyuyoruz” dedi.

“ATAŞEHİR HALKINA VERDİĞİNİZ SÖZÜ NE ZAMAN YERİNE GETİRECEKSİNİZ?”

Ak parti Meclis Üyesi Şerafettin Ay’ın gündem dışı konuşmasında Belediye başkanı Battal İlgezdi ’ye göreve geleli 20 ay oldu. Elle tutulur bir hizmet yok. Belediye envanterinde kayıtlı arsaların ve taşınmazların satılmasıdır tek gördüğümüz.  Sayın Belediye Başkanımız Battal İlgezdi seçim çalışmalarını yaparken İstanbul Büyükşehir ve Ataşehir Belediyesini bize verin 6 ay içinde Ataşehir ‘in bütün İmar sorununu çözerim vaadinde bulunmuştu. Ataşehir halkı Battal İlgezdi ‘ye verdiği sözü tuttu. Göreve geleli 20 ay oldu. Verdiğiniz sözü ne zaman yerine getireceksiniz? Ataşehir halkına ne söylemek istersiniz? Nasıl bir cevap vereceksiniz? Sorusunu yöneltti.

“ENGELLEMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY YAPMADINIZ İĞNEYİ KENDİNİZE ÇUVALDIZI BAŞKASINA BATIRACAKSINIZ”

Yapılan eleştirilere cevap veren İlgezdi; “ 25 yıldır bu kenti siz yönettiniz. 25 yılda yapamadıklarınızı bana 6 ayda neden yapmadınız diye soruyorsunuz. Büyükşehir’i kaybettiniz. Şu an gidin Çekmeköy’e, Sancaktepe’ye, Üsküdar’a bakın yatırım yapıyorlar mı? Büyükşehir gitti var mı? Yatırım. Kendi imkânlarınızla yaptığınız bir şey var mı? Ya devlet yapıyor ya da büyükşehir yapıyor. Şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tüm belediyelere eşit davranıyor.  12 yıldır bu görevi yapıyorum. Döneminizde bir kuruş yardım almadım. Ne hizmet yaptıysanız burada söyleyin. Herkes bilsin.  Sadece çıkacak planları engellediniz.  İçerenköy Kültür Merkezi inşaatını gelip durdurdunuz. Engellemekten başka bir şey yapmadınız. İğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batıracaksınız.

Nisan mayıs gibi Ataşehir planları meclise geliyor. O zaman tavrınızın ne olduğunu göreceğiz. Elinizde yetki olmasına rağmen Ferhatpaşa sorununu çözemediniz. Oranın sorununu da çözeceğiz. Yeni Çamlıca ile ilgili hem çalışma yapıyoruz hem de tapu sorununu çözüyoruz. İçerenköy, Küçükbakkalköy planları şu an mecliste. Büyükşehir de çalışmaları devam ediyor. Yenisahra ve Barbaros Mahalleleri için şu an ruhsat veriyoruz” dedi.

“BUNU YAZIN: SONRAKİ SEÇİMDE 50-60 PUAN FARKLA ALIRIZ”

İlgezdi; “Planın ve mülkiyetin siyaseti olmaz. Siz burada planın ve mülkiyetin siyasetini yaptınız. Bu imarı bekleyen mahallelerdeki vatandaşların yüzde 80’i AK Partiye oy veriyor.  Kendi seçmenlerine zulüm ediyorlar.  . Bakan Haseki bir buçuk ayda Yeni Çamlıca sorununu çözeceğim dedi. Neden çözmediniz? İmar İskân Blokları burada inşallah çözersiniz. Bende çok mutlu olurum. Ben göreve geldiğim günden bu yana bu sorun vardı. Yetki elinizdeydi. Neden çözmediniz? Şimdi gelmiş bana diyorsunuz ki 6 ayda neden çözmediniz. Biz çözeriz. Siz rahat olun ve Ataşehir’i artık unutun. Bir dahaki seçimde CHP 50 bin 60 bin puan farkla gelir. Bunu yazın” diye konuştu.

“BEN KÖYÜ MEGA KENT YAPTIM HAYAL SATMIYORUM”

Bana Ne yaptın diye soruyorsunuz her toplantıda diyen İlgezdi; “Ben köyü kasaba yaptım. Mega kent yaptım. Daha ne yapayım. Herkes 24 saat ışıkları yanan Ataşehir’e gelmek istiyor. Burada hak, adalet, hukuk ve özgürlük var. Kimsenin yaşam biçimine, partimiz, meclis üyesi arkadaşlarım, başkan yardımcılarım yani hepimiz buna saygılıyız. Önemli olan bir kentin ışıklarının 24 saat yanmasıdır.  Bir kentte ışık, hayat yoksa yaşam yok demektir. Diğer taraftan kültür merkezi inşaatını para alırsak yaparım. Devlet para verdide yapmadık mı? Devletten gelen paranın %40’ı kesiliyor. Ekonomik sıkıntılar her kesimi etkiliyor. Vatandaş vergisini ödeyecek para bulamıyor. Bana Ataşehir de ayakta duran bir şirket gösterin. Yok her kes zor durumda. Para gelmeyince uzaydan paramı bulacağız. Sizin sokaktan haberiniz yok. İnsanlar çöpten ekmek topluyor. Pazarın kurulduğu yerlere saat 17.00 dan sonra gidin. İnsanlar sebze meyve artıklarını seçerek geçimini sağlamaya çalışıyor. Siz dünyadan bihaber yaşıyorsunuz. Şartlar ortada, ekonomi ortada. Ne yapacağım bu şartlarda. Her gün 10 bin kişiye yemek verdim. Binlerce insana ekmek dağıttım ve dağıtmaya devam ediyorum. Ataşehir’e bu imkânlarla yatırım yapamam. Sadece yolları, parkları yapacağım. Onun dışında para olsa diğer hizmetlere yatırım yapacağım. Hayal satmıyorum. Türkiye’nin koşulları bu. Burada gelmiş devletin yaptıklarını anlatıyorlar. Bana ne anlatıyorsun. Dün altında arabası, evi olan bugün iflas etti. Siz neden bahsediyorsunuz. Vergileri toplayamıyoruz. Vatandaşta para yok. Maaşları ödemekte bile zorlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“PLANLARIN ÇIKMASI İÇİN ÇOK MÜCADELE VERDİK”

Ak Parti Grup Sözcüsü Av.M. Naim Yağcı; “Sizin yapamadığınız yaptık. Planların çıkması için çok mücadele verdik. Sayın Başkan Kadir Topbaş’tan randevu alamadım diyor. Kaç toplantıya gittiniz? Ve Ferhatpaşa mahallesinde ki kaçak yapılarla ilgili” soruyu yöneltti.

“SAPLA SAMANI KARIŞTIRMAYIN”

Belediye Başkanı Battal İlgezdi; Sayın başkan ben sizin iyi niyetinize inanıyorum diyerek yapılan eleştirilere ve sorulara şu yanıtı verdi: “Birincisi benim adım Battal İlgezdi, Ferhatpaşa Mahallesinde bir şerefsizlik varsa, kim yaptırmış ve göz yummuşsa bedelini öder. İkincisi orayla ilgili çok net tavrım vardır. Orada yapılan kaçak yapıların hepsini yıkacağım. O tablodan kendimde çok rahatsız oldum. Orada yıkımı gerçekleştireceğim. Çivi çakana da zabıt tutturuyorum.   Kimin pis işi varsa gitsin temizlesin. Kim orada iş tutmuşsa,  kim müsaade etmişse gereğini yaparım. Savcılığa da suç duyurusunda bulunacağım. Sapla samanı karıştırmayın.

Diğer taraftan Yeni Çamlıca da tapu gösterdiğimi söylüyorsunuz. Evet, siz vermediniz. Oraya tapu vermek bana ve arkadaşlarıma nasip oldu. Tapuyu biz vereceğiz daha ne istiyorsunuz. 15 yılda çözemediğiniz sorunu biz çözüyoruz. Bize teşekkür etmeniz gerekir.

Ben ve arkadaşlarım Ataşehir ’de çok iş yaptık. Sizin TOKİ’den hala veremediğiniz tapular var. Vatandaşta para yok. Hangi parayla bu tapuları alabilecek.

Borçlardan söz ediyorsunuz. Sancaktepe Belediye Başkanı kan ağlıyor. Bir milyar TL borç bırakmışsınız. Batırmışsınız burayı. Büyükşehir belediyesini kaybettiniz günden bu yana belediyelerinizi yaptığı bir işi gösterin bize.  Para olmadan yatırım olmaz. Devletten gelen paranın %40’ı kesiliyor.  Çalışan insanları mağdur etmemek adına arsa da satacağız. Kimseye peşkeş çekmiyoruz. Yine Belediye hizmetlerine harcıyoruz.  Nami Yağcı’ya hitaben Sayın Başkan sen bizi izlemeye devam et.”

“EKREM İMAMOĞLU ADALETLİ DAVRANIYOR”

Battal İlgezdi son olarak; “Diğer taraftan Kadir Topbaş’tan sonra İstanbul’a bir çivi dahi çakmadınız. Metro çalışmaları dâhil tüm çalışmalar durdu. Allah’tan Ekrem İmamoğlu kazandı da metro hatları dahil tüm duran işleri faaliyete geçirdi.  Şu an bir sıkıntı yok. Çok başarılı çalışmalara imza atıyor Ekrem İmamoğlu. Her şeyden önce adil davranıyor.  Hizmette parti ayırımı yapmıyor. Hizmeti kim yaparsa yapsın teşekkür etmek gerekir. Burada söylediklerinizi siz yapmıyorsunuz. Hükümetin yaptığı işleri burada dile getiriyorsunuz”  dedi.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Belediye Meclisi Ocak ayı son toplantısında İmar Planları tartışıldıÖnceki Haber

Belediye Meclisi Ocak ayı son toplantısı...

Meteoroloji'den sağanak ve kar yağışı uyarısıSonraki Haber

Meteoroloji'den sağanak ve kar yağışı uy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar