Ataşehir İYİ Parti’den Kadın Hakları Günü kutlaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir İYİ Parti’den Kadın Hakları Günü kutlaması
Ataşehir İYİ Parti İlçe Başkanlığı 5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilmesi gününde düzenlediği etkinlikle kutladı.

5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilmesi gününde düzenlediği etkinlik ile ilgili Ataşehir İYİ Parti İlçe Başkanlığından gönderilen basın bülteni şöyle:

“ETRAFIMIZDA HALA ANNESİ YAŞINDAKİ KUMASIYLA AYNI EVDE, ÇOCUK GELİNLER VAR” 

“Türkiye’de 5 Aralık 1934’te Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Türk Kadınlarına Seçme ve Seçilme Hakkı verildi. Kadınların kazandığı hakkın 88. Yılında ise ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bu kapsamda Ataşehir'de de bir etkinlik düzenlendi. İYİ Parti Ataşehir Kadın Politikaları başkanlığı tarafından düzenlenen ve farkındalık oluşturmasını amaçlayan söyleşi programına ekranların sevilen yüzü Sunucu ve Yazar Ayşenur Yazıcı katıldı.

Partili kadınların yoğun ilgi gösterdiği söyleşi programında usta yazar ve sunucu Ayşenur Yazıcı, "Benim Karım Bir Çocuk" adlı gerçek bir yaşam öyküsünün anlatıldığı kitabını imzalayarak deneyimlerini ve anılarını anlattı.

Yazıcı, ülkemizde hala varlığını sürdüren çocuk gelinlerin olduğuna dikkat çekerek,  "Başkalarının kurguladığı bir hayatın içinde, onlara itiraz edemeden ve sonunda mecburen alışarak yaşamak… Etrafınızda mutlaka vardır böyle bir kadın. Kim bilir belki siz de büyüklerinizin dediğini yapmak zorunda kalarak kendinizin olmayan bir hayatı yaşıyorsunuzdur.

Kitabın hikâyesinde boyun eğilmiş sebeplerle erken yaşta evlendirilerek, kendi hayatını değil, yaşamaya mecbur bırakıldığı hayatı süren Bedriye nasıl dayandı dersiniz? Öyle hemen “bunlar eskidendi” demeyin. Etrafımızda hala annesi yaşındaki kumasıyla aynı evde, çocuk gelinler var. Bedriye’nin hikâyesini okuyarak, bu iç acısında dur diyenlerden biri olabilirsiniz diyerek farkındalık çalışmalarının artırılması gerektiğini söyledi. “

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir de Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı’nın tanınması etkinliğiÖnceki Haber

Ataşehir de Kadınlara Seçme ve Seçilme H...

Ataşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında gündemi görüştüSonraki Haber

Ataşehir Belediye Meclisi Aralık ayı top...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar