Ataşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında gündemi görüştü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında gündemi görüştü
Ataşehir Belediye Meclisi Aralık ayı 1. Birleşiminde 1.Başkan Vekili Kudret Arslan başkanlığında toplanarak gündemdeki maddeleri görüştü.

Gündem maddelerine geçmeden gündem dışı söz alan siyasi partilerin grup sözcüleri Aralık ayının önemli günlerini dile getirerek partileri adına görüşlerini dile getirdiler.

CHP Grup sözcüsü İlhami Yılmaz, pençe kilit operasyonunda şehir olan askerler ve Beyoğlu İstiklal Caddesinde patlatılan bomba sonucu hayatını kaybeden sivil vatandaşları rahmetle anarak terörün her türlüsünü lanetliyoruz ifadelerini kullandı.

Yılmaz, 3 Aralık Engelliler Gününe ve 5 Aralık 1934 tarihinde Türkiye de Kadınlara Seçme ve Seçilme hakkının önemeni vurgu yaparak CHP iktidarında her şeyin daha güzel olacağını vurgulayarak hükümetin bu konularda gereğini yapmadığını bir kez daha dile getirdi.

Partisinin vizyon belgesine atıfta bulunması nedeniyle söz alan AK Parti Grup sözcüsü Av. M. Naim Yağcı, aslında ben bugün konuşmak istememiştim ancak biz konuşurken sürekli hükümetin icraatlarını dile getiriyorsunuz diye sitem yapanlar bugün aynı şeyi kendileri yapıyor. Bunu da halkımızın takdirine bırakıyorum diyerek tepkisini dile getirdi.

İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul, yapılan saldırılarda hayatını kaybeden şehir asker ve sivil vatandaşlara rahmet dileyerek terörü lanetledi.

Sarul, temelli atılan Türkiye’nin en büyük kütüphanesi ile iki sağlık merkezi için Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ’ye teşekkür ederek yapılan hizmetlerin Ataşehir halkına önemli ölçüde hizmet sağlayacağını ve bu hizmetleri takdirle karşıladıklarını söyledi.

AK Parti Meclis Üyesi Fatih Kayacı, İlhami Yılmaz’ın hizmetler konusunda hükümetin yetersiz kaldığını ima etmesi ve İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul ’un Ataşehir de temelli atılan hizmet binalarının önemine vurgu yapması nedeniyle hükümetin icraatlarından bir kaçını dile getirmesi nedeniyle kısa bir gerginlik yaşadı.

 Ancak Meclis başkan Vekili Kudret Arslan, burada Ataşehir konuşmamız gerekir. Bundan böyle meclis gündemi dışında konuşanlara müsaade etmeyeceğini, söz konusu Ataşehir ise bundan böyle Ataşehir için ne yapacağımızı, eksisi ile fazlasıyla neler yapacağımızı konuşmamız gerekir diyerek bundan sonra bu tür gerginliklere yer verilmemesi için meclis üyelerine tekrar ricada bulundu.

MHP Meclis Üyesi Hakan Arıkaya’da çok uzun konuşmak istemediğini belirterek barış ve kardeşliğin öne çıkması temennisinde bulundu ve barışın simgesi olan tüm meclis üyeleriyle basın mensuplarına zeytin fidesi hediye etti.

Meclis Başkan Vekili Kudret Arslan, MHP Meclis Üyesi Hakan Arıkaya’nın barışın simgesi olan zeytin ağacı hediyesi nedeniyle tüm meclis üyeleri adına teşekkür etti.  

5 Aralık Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi üzerine söz alan CHP Meclis Üyesi  Sevgi Uluğ,  bu hakkı bize tanıyan Mustafa Kemal Atatürk’e minnet borçlu olduklarını vurgulayarak kadına yeterince temsil hakkı verilmediğini bir kez daha dile getirdi.

AK Parti Meclis Üyesi Esma Ersin de, çok uzun konuşmak istemediğini Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kadınlara ne kadar değer verdiğini defalarca dile getirdiğini söyleyerek sözlerini tamamladı. 

CHP Meclis Üyesi Tuğba Dönmez de, kadınlara ne kadar önem verildiğini şu meclisteki sayılar gösteriyor. Ayrıca hakları için mücadele eden kadınlara şiddet uygulayarak gözaltına alınması da bunun bir göstergesidir diyerek tepkisini dile getirdi.

Siyasi atışmaların gölgesinde kalan kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesi konuşmalarından sonra gündem maddelerine geçildi.

Gündemde bulunan 12 madde oybirliği ile ilgili komisyonlara havale edilmesine karar verildi.

Gündemde görüşülecek başka konu kalmadığından Meclis Başkan Vekili Kudret Arslan, 08.12.2022 Perşembe günü saat 15.00 da toplanmak üzere oturumu kapattı.

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir İYİ Parti’den Kadın Hakları Günü kutlamasıÖnceki Haber

Ataşehir İYİ Parti’den Kadın Hakları Gün...

Ataşehir Trabzonlular Derneği’nden Eren Bülbül adına kütüphaneSonraki Haber

Ataşehir Trabzonlular Derneği’nden Eren...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar