Ataşehir de Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı’nın tanınması etkinliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir de Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı’nın tanınması etkinliği
5 Aralık Kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanınmasının yıldönümünde Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından etkinlik düzenlendi.

Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, CHP Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Sevgi Uluğ ve kadınlar katıldı.

“KADIN ELİNİN DEĞMEDİĞİ, KADININ OLMADIĞI BİR TOPLUM GELİŞEMEZ”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nden sorumlu Belediye Başkan yardımcısı Orhan Çerkez, sizleri Sayın Belediye Başkanım Battal İlgezdi ve şahsım adına saygıyla selamlıyorum hoş geldiniz diyerek; “ Bugün 5 Aralık. Ülkemizin kurucusu Mustafa kemal Atatürk kadınlara, bundan 88 yıl önce bugün seçme ve seçilme hakkı vermiştir. Uzun süre geçmesine rağmen maalesef ülkemizde halen kadınlarımız yeteri kadar idari kadrolarda yer alamadı, seçilemedi. Bunun için neler yapmalıyız diye bir etkinlik düzenledik. Umarım bu etkinlik te başarılı sonuçlar alırız. Kadınlar çok önemli.  Kadınlar eğer toplumda hak ettikleri yere geldikleri takdirde aile ve çocukların gelişmesi açısından ülkeye önemli katkı sunar.  Halen okullarda ve işyerlerinde bunu açık bir şekilde görmekteyiz.  Mustafa kemal Atatürk 5 Aralık 1934 yılında bu eşitliği yasallaştırmışsa da maalesef bu uzun süre içerisinde az da olsa önemli bir mesafe kaydedilmemiş. Sizlere ve bizlere bunu uygulamak için siz kadınların elinde. Sizler cesaretli ve özverili davranacaksınız ve bizler erkek olarak mutlaka sizlere destek olacağız.  Günümüzde kadın elinin değmediği, kadının olmadığı bir toplum hiçbir zaman gelişemez ve bir yere varamaz. Bu günün anlamı ile ilgili kadınlarımızın toplum içinde nerede olduklarını, neler yapması gerektiğini etkinliğimize katılan Türkiye Barolar Birliğinden etkinliğimize katılan Av. Bahar Ünlüer Öztürk bunu detaylarıyla sizlere anlatacaktır. Tekrar katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim” dedi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan ve oluşturulan diyalog çemberinde yer alan TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şb. Başkanı Mimar Esin Köymen ve İstanbul Barosu Yön. Kur. Üyesi Av. Bahar Ünlüer Öztürk, günümüzde kadınların toplum içindeki genel durumunu özetleyerek neler yapabileceklerini, seçme ve seçilme hakkından doğan haklarını nasıl elde edebilecekleri konusunda düşüncelerini katılımcılarla paylaştılar.

Diyalog çemberi içerisinde konuşmacı olarak katılan ve Ataşehir Belediyesi Ata Evlerinde kurs gören, Kayışdağı Ata Evi’nden Beliz Diktaş, Yenisahra Meslek Edindirme Merkezi’nden Fatma Kuğu,   Mevlana Ata Evi’nden Zeynep Işık, Kayışdağı Ata Evi’nden Gülfer Tuna ve Mustafa Kemal Ata Evi’nden Filiz Bektaş Ata Evlerinde aldıkları eğitimler sonucunda iş hayatlarına yansıyan olumlu yönlerini katılımcılarla paylaşarak, alınan eğitim ve verilen mücadeleyle neler kazanılacağının altını bir kez daha çizdiler.

Etkinlik müzik dinletisi ve verilen kokteyle sona erdi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uzmanlar uyarıyor: “Çelik konstrüksiyonlu evler depremden %85 daha az etkileniyor”Önceki Haber

Uzmanlar uyarıyor: “Çelik konstrüksiyonl...

Ataşehir İYİ Parti’den Kadın Hakları Günü kutlamasıSonraki Haber

Ataşehir İYİ Parti’den Kadın Hakları Gün...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar