Ataşehir Eğitim Derneği’nden Kütüphaneler Haftası'nda anlamlı ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Eğitim Derneği’nden Kütüphaneler Haftası'nda anlamlı ziyaret
Ataşehir Eğitim Derneği Kütüphaneler Haftasını, okullarda yapmış oldukları kütüphaneleri ziyaret ederek kutluyor. Gebze Şehit Polat Özbek İlkokulu’nda yapmış oldukları Şehit Burak Yıldız Kütüphanesini ziyaret eden Ata Eğitim Der üyeleri duygu dolu anlar yaşadılar.

2018 yılında kurulan Ataşehir Eğitim Derneği (ATA Eğitim Der) kurulduğu günden bugüne kadar eğitim alanında yapmış olduğu hizmetlerle ve çalışmalarla örnek bir dernek. Ataşehir genelinde ve Türkiye’nin diğer İl ve ilçelerinde yer gözetmeksizin ‘kütüphanesiz okul kalmasın’ diyerek, eğitime destek olamaya çalışıyorlar. Bu güne kadar toplamda 20 kütüphane, bir müzik sınıfı yapan dernek, 36 öğrenciye de eğitim bursu veriyor.

Ataşehir Eğitim Derneği 28 Mart-3 Nisan Kütüphaneler Haftası olması sebebiyle dernek olarak yapmış oldukları kütüphaneleri gezerek yetkililerden kütüphanelerin durumu ve kullanımı hakkında bilgi aldı. Ataşehir Eğitim Derneği Kurucu Başkanı Turgay Kılıç, Dernek Başkanı Zuhal İlgün Çakır, yönetim kurulu üyesi Sevil Kurtoğlu Gebze Şehit Polat Özbek İlkokulu’nda yapmış oldukları Şehit Burak Yıldız Kütüphanesini ziyaret ettiler.

Şehit Polat Özbek İlkokulu Müdürü Alparslan Pala tarafından karşılanan Ataşehir Eğitim Derneği üyeleri okula kazandırmış oldukları Şehit Burak Yıldız Kütüphanesini ziyaret ederek kütüphanenin kullanımı hakkında bilgi aldılar.

"Okulumuz konum itibariyle dezavantajlı bir bölgede"

Şehit Polat Özbek İlkokulu Müdürü Alpaslan Pala,Kütüphanelerin öğrenciler için ne kadar gerekli olduğunu biliyoruz diyerek; “ Bulunduğumuz bölge dezavantajlı bir bölge. Dar gelirli insanların çoğunlukta olduğu bir bölge. Okulumuz yeni bir okul. Yapımı 3 sene sürdü. Turgay bey ile görüşmemizde bir kütüphane yapmak istediklerini söylediler. Sonuç itibariyle okulumuzda bir kütüphanenin yapılması ve çocuklarımızın da bundan faydalanması gerekiyordu.  Turgay Kılıç beye ve Ataşehir Eğitim Derneği yöneticilerine böyle bir kütüphane kazandırdıkları için kendilerine çok teşekkür ederim. Biz eğitimin kalitesini yükseltmek için bir şeyler yaparken Ataşehir Eğitim Derneğinin bu katkısı enerjimizi, azmimizi biraz daha yükseltti. Çocuklarımızın faydasına sunulan bu kütüphanenin yapılması bizleri çok memnun etti. Çocuklarımız bu kütüphanede hem kitap okumayı hem de sunum yapmayı öğreniyorlar.  Bu etkinliklerimizi velilerimizle birlikte yapıyoruz.   Sonuç itibariyle amacımıza ulaştık. Tekrar Turgay Kılıç beye ve ekibine çok teşekkür eder başarıların devamını dileriz” şeklinde konuştu.

" Okumak Cehaletle savaşmanın tek yoludur"

Ataşehir Eğitim Derneği Kurucu Başkanı Turgay Kılıç; “Ataşehir Eğitim Derneği olarak bugün Kütüphaneler Haftası nedeniyle buradayız. 2019 yılında başlayan kütüphane yapma çalışmalarımızdan dolayı ihtiyacı olan bir okulumuzdu. O zaman Kocaeli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı tarafından bizden talep edilmişti. Bizde okul ziyaretlerini yaptıktan sonra kütüphaneye ihtiyaç olduğunu gördük. Bir aylık kısa bir süre içinde bu kütüphaneyi okula kazandırmış olduk. Okulda 900 civarında öğrencimiz vardı. Bakanlığımızın da kütüphanesiz okul kalmasın gibi bir talebi vardı.  Şunu da gördük ki, biz daha önceden başlamıştık. Ataşehir Eğitim Derneği olarak yaptığımız 9’uncu kütüphanemiz. Şu anda okullarda yaptığımız kütüphanelerin sayısı son olarak Ardahan ilimizde yaptıklarımızla toplam sayı 20 oldu ve kütüphane yapma çalışmalarımız da devam ediyor. Önümüzdeki günlerde kısmet olursa Sancaktepe’de bir okulumuzu daha kütüphaneye kavuşturacağız. Yaptığımız kütüphanelerin öğrencilere faydalı olduğu gibi okumanın cehaleti yenmenin temeli olduğunu gördük. Kütüphanelerimiz çoğaldığı sürece çocuklarımıza çok faydalı olacağına inanıyoruz” dedi.

" Kitaplar sayesinde Fikri Hür, İrfanı Hür nesiller yetiştirebiliriz"

Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı Zuhal İlgün Çakır; “ 2018 yılında kurulan bir derneğiz. Turgay Kılıç Derneğimizin kurucu Başkanı ve biz bayrağı ondan devraldık. Yapılan tüm kütüphaneleri ona borçluyuz. Sporsorundan yapım işlerine kadar her türlü emeği o veriyor. Bizde arkadaşlarımızla ona destek veriyoruz. Kitap okumak teknolojinin üstün olduğu bir çağda farklı olabilir ama bu kütüphaneler ve içinde bulunan kitaplar birer hazine. Çocukların kitaplar sayesinde ufuklarının gelişmesi, fikri hür irfanı hür çocuklar olarak yetişmesi mümkün. Biz elimizden geldiğince çıkmış olduğumuz bu yolda devam edeceğiz. Çok daha güzel projelerde buluşmak dileğiyle” diyerek sözlerine son verdi.

" Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını ve sevgisini aşılıyoruz"

Şehit Polat Özbek İlkokulu sınıf öğretmeni Selvi Arslan kütüphaneden sorumlu öğretmen olarak kütüphanenin kullanımı hakkında bilgi verdi. Selvi Arslan; “ Kütüphaneden genelde ben sorumluyum. Sınıflarımızın kütüphaneye giriş çıkışlarını bir sıraya koyduk. Her sınıfımızın kütüphaneye geleceği gün belli. Önceliğimiz çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırarak kalplerine kitap sevgisini aşılamak. Bütün öğretmen arkadaşlarımızla bunun için çalışıyoruz. Kütüphanemizde kitap okuma dışında zeka oyunları oynuyoruz, kürsümüzden kitaplar hakkında tartışmalar yapıyoruz. Bunlar yaptıklarımız, yapacaklarımızda; pandemi süreci bittikten sonra velilerimizi de buraya davet edip öğrencilerimizle birlikte kitap okumaya teşvik edeceğiz. Yolu kitaptan geçen herkesle bir şekilde buluşmaya çalışıyoruz. Bu yolda da yeni kapılar açabileceğimize inanıyorum. Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak zor ve uzun bir süreç. Biz burada bu süreci öğrencilerimizle aşmaya başladık. Daha da ileri taşıyacağımıza inanıyorum. Ataşehir Eğitim Derneği’ne de çıkmış oldukları bu yolda başarılar diliyorum” dedi.

Şehit Polat Özbek İlkokulu öğrencileri de, okullarında bulunan bu kütüphane sayesinde kitap okuma alışkanlıklarının geliştiğini, burada eğitici oyunlar oynadıklarını, okudukları kitapları eve gittiklerinde ailelerine anlattıklarını belirterek bu kütüphaneyi kendilerine kazandıran Ataşehir Eğitim Derneği’ne teşekkür ettiler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gönlümüz Bir El Ele Derneği muhtarlarla bir araya geldiÖnceki Haber

Gönlümüz Bir El Ele Derneği muhtarlarla...

Ataşehir Geri Dönüşüm Kütüphanesi AçıldıSonraki Haber

Ataşehir Geri Dönüşüm Kütüphanesi Açıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar