Ataşehir de 11 kreşin açılışı ve 7 kreşin temel atma töreni gerçekleşti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir de 11 kreşin açılışı ve 7 kreşin temel atma töreni gerçekleşti
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin katılımıyla Esatpaşa Mahallesi’nde 11 tane Yuvamız İstanbul çocuk kreşinin açılışı ve 7 tane kreşinde temel atma töreni gerçekleşti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında 11 kreşin açılışı gerçekleştirip, 7 Yuvamız İstanbul kreşinin temelini attı. Törende Ataşehir  Esatpaşa, Avcılar Ambarlı, Bağcılar Kirazlı, Bakırköy Şenlikköy, Beylikdüzü Adnan Kahveci, Esenler Yavuzselim, Gaziosmanpaşa Mevlana, Güngören Tozkoparan, Silivri Alipaşa, Tuzla Yayla ve Madenler mahallerindeki kreşlerin açılışı yapıldı; Arnavutköy Hadımköy, Büyükçekmece Pınartepe, Gaziosmanpaşa Merkez, Pendik Kurtköy, Sultanbeyli Gazi, Sultangazi Gazi ve Ümraniye Aşağı Dudullu mahallelerindeki kreşlerin temeli atıldı. 

Açılış törenine, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek, Seyit Torun, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu, Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Kudret Arslan, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

“NE BENİM NEDE EKREM BAŞKANIMIN TÖERÖRLE İLİŞKİMİZ OLAMAZ”

Açılacak kreşlerle ilgili slayt gösterisinden sonra ev sahibi olarak konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir’e kazandırdığı hizmetlerden dolayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ederek; “ Biz İstanbul'da İBB başkanımız ile birlikte çalışmaktan mutluyuz. Ne benim nede Ekrem İmamoğlu Başkanın terörle ilişkimiz olmaz, olamaz. Bir siyasi algı yaratılmak isteniyor. Hep birlikte bunu aşacağız. 14 yıldır belediye başkanıyım. Sevgili Kadir Topbaş ve sonrasında randevu alamadık. İsteğimiz Ataşehir’in imar plan sorunlarını çözmekti ancak çözemedik. İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na teşekkür ediyorum. Kendisi hiç bir ayrım yapmadan diğer ilçelere de hizmet ediyor. İnanıyorum ki 3-4 aya kadar Ataşehir'in imar sorunları bitmiş olacak. Planları çıkmayan mahallelerimiz kalmayacak. Yolumuz uzun, hiç kimseden korkmaya gerek yok. Arkanda dağ gibi ailen, bizler varız” diye konuştu.

CUMHURİYET ÇOCUKLAR İÇİN EŞİTLİK VE ADALETTİR

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,  İstanbul'da açacağımız kreşler kapsamında 5000 çocuğumuz eğitim görüyor olacak diyerek yaptığı konuşmasında; “Bugün Esatpaşa dışında 11 mahallemizin kreş açılışında yapılacak. 11 Kreşin adını ilçe ve mahalle adıyla şiir şeklinde okuyan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu; “ Kreşlerimiz beni çok gururlandırıyor. Çocuklarımızı eşitlemeliyiz. Çocuklarımız bu milletin evlatları olduklarını unutmamalı. İBB olarak çok büyük hizmetler sunduğumuzu bilmenizi istiyorum. Cumhuriyetimizin kazanımları önemlidir. Cumhuriyet çocuklar için eşitlik ve adalettir. Türkiye de eğitimde fırsat eşitliği yerle yeksan olmuş. Hâlbuki bu memleketin evlatları eşitlenince mucizeler gerçekleştiriyor. Memleketin en üst makamına erişmek için eşitlik ilkesi şarttır. Eğitimde fırsat eşitsizliğine karşı İBB olarak elimizden geleni ardına koymayarak hizmetlerimize devam ediyoruz. İstanbul'da 25 yılda yurt, kreş, burs verilmemesi, israf düzenine son vererek en tasarruflu şekilde bütçeyle İstanbullulara hizmet vermiş oluyoruz. Bütün çocuklarımız cumhuriyetin çocuklarıdır. Bu ülkede tüm çocuklarımıza eşit fırsat sağlamalıyız. 150 mahallede 150 kreş açmanın gururunu yaşıyoruz. Burada eğitim alan çocuklarımız geleceğin iyi beyinli bireyleri olacaktır. Çocuklarımıza yaptığımız katkıları paralarla ölçemeyiz. Bu tür merkezlerimiz ailelerimizin bilinçlenmesine, anne ve babalarımızın istihdamına katkı sağlıyoruz. İBB bölgesel istihdam ofisleri aracılığıyla 80 bin insanımıza istihdam sağladık. 11 Kreşin açılışı dışında 7 farklı noktada kreşin temelini atmış oluyoruz. 2023 Ataşehir için güzel bir yıl olacak. Başkanımızın dediği gibi işbirliği ile projeler üretiyoruz. Başkanımız her zaman planların en büyük sorunlar olduğunu söyledi. %90'ın üzerinde Ataşehir'de ve İBB ' de planları çıkarmanın gururunu yaşıyoruz. 39 ilçede yıllardır çözemedikleri planları çözdük. Parti ayrımı gözetmeksizin ortak akılla, şeffaflıkla, katılımcı anlayış ile planları çıkardık. İlçelerimizdeki halkımızın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“BU MEMLEKET CENNET, BU MEMLEKETİ İNSANINA DA CENNET KILACAĞIZ”

Ekrem İmamoğlu,2023'de İçerenköy’e yüzme havuzu yapımına başlayacakları müjdesini paylaşarak konuşmasına şöyle devam etti:  “Yenisahra, Kurbağalıdere ile Çamaşırcı deresini yaşam vadisini hizmete açacağız. 1 Ocak itibariyle Dudullu - Bostancı Metro hattımızı Ataşehirlilerle buluşturuyoruz. 14.5 km metrelik Metromuz açılıyor. 6 Ocak’ta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla açıyoruz.  Çalıştığımız için bizimle uğraşıyorlar. Biz bu düzeni değiştireceğiz. Bu memleket cennet, bu memleketi insanına da cennet kılacağız. Sadece bir kısım insana nimetlerinin aktarıldığı şehir insanı mutlu etmez.”

Törende, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na desteklerini dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Muharrem Erkek, İmamoğlu, 16 milyon İstanbulluya hizmet etmeye devam edecektir, İstanbulluların mutluluğu için çalışacaktır dediler.

Açılış kurdelesinin kesilmesiyle tören sona erdi.  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Battal İlgezdi'den yeni yıl mesajıÖnceki Haber

Başkan Battal İlgezdi'den yeni yıl mesaj...

Ataşehir HEM 'Aile Okulu' ile Tüm Velilerin YanındaSonraki Haber

Ataşehir HEM 'Aile Okulu' ile Tüm Velile...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar