Ataşehir Belediyesi sanatı evlerinize getiriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Belediyesi sanatı evlerinize getiriyor
Ataşehir Belediyesi, sanatseverleri Pera Müzesi’nin “İstanbul’da Bu Ne Bizantinizm!”: Popüler Kültürde Bizans adlı sergisiyle buluşturmaya hazırlanıyor. Ataşehirli çocuklar için düzenlenecek atölye programı kapsamında sergi dijital ortamda üç boyutlu olarak rehber eşliğinde gezilebilecek.

Ataşehir Belediyesi, Pera Müzesi iş birliğiyle çocuklar için “Çevrimiçi Müze Turu ve Atölye Programı”na başlıyor.

Çocukların evde kaliteli zaman geçirmesini sağlamak, görsel hafızalarını kullanarak farkındalıklarını geliştirmek amacıyla düzenlenen atölyelerin ilki 15 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

Program kapsamında ilkokul ve ortaokul kademelerindeki tüm çocuklar, Pera Müzesi’ni hem çevrimiçi dijital ortamda rehber eşliğinde gezme imkânına sahip olacak hem de atölye programına katılarak kendi eserlerini üretebilecek.

15 Aralık Çarşamba günü saat 17.00’de, ilkokul öğrencilerine (7-9 yaş) yönelik yapılacak ilk atölye programında; İstanbul’da Bu Ne Bizantinizm!”: Popüler Kültürde Bizans sergisi çevrimiçi ortamda rehberli tur ile gezilecek.

Çocuklar, Bizans sanatı ve güncel sanat hakkında bilgi edinerek, pastel boya ile kazıma tekniği uygulayacak ve popüler kültürden tanıdıkları figürleri yaratacak.

Ortaokul öğrencilerine (10-14) yönelik ikinci atölye, 22 Aralık Çarşamba günü saat 17.00’de “İstanbul’da Bu Ne Bizantinizim!”: Popüler Kültürde Bizans sergisi çevrimiçi turla gezilecek. Turdan sonra “Tiyatro Posteri Tasarımı” isimli atölyede çocuklar yaratıcılıklarını geliştirerek hayallerindeki oyunun posterini tasarlayacak.

Atölyeler internet üzerinden yapılacak, ders süresi 30 dakika ve kontenjan 60 kişi ile sınırlı olacak. Zoom  linkleri atölyeden 1 gün önce, telefon numaralarına SMS ile iletilecek.

Çevrimiçi Müze Turu ve Atölye programı etkinliklerine aşağıdaki form linklerini tıklayarak kayıt olabilirsiniz.

 

İletişim; Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültürevi: 0216 577 10 51

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İBB'den "Engelliler Haritası" uygulamasıÖnceki Haber

İBB'den "Engelliler Haritası" uygulaması

Temizlik İşleri Müdürlüğü vatandaş odaklı programıyla sahadaSonraki Haber

Temizlik İşleri Müdürlüğü vatandaş odakl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar