Ataşehir Belediyesi 2022 Faaliyet raporu kabul edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Belediyesi 2022 Faaliyet raporu kabul edildi
Ataşehir Belediyesi 2022 Faaliyet Raporu Nisan ayının son toplantısında görüşülerek AK parti grubunun ret oyuna karşılık CHP ve İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul’un kabul oylarıyla kabul edildi.

Ataşehir Belediye Meclisi Nisan ayı son toplantısında 1.Başkan Vekili Kudret Arslan başkanlığında toplanarak gündemdeki maddeleri görüştü.

CHP İlçe Başkanı Celal Yalçın, Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları, Orhan Çerkez, Cenan Arslan, Hüseyin Hışman ile birim müdürlerinin de izledikleri toplantıda gündemin önemli maddesi olan Faaliyet Raporu üzerine gruplar adına 20’şer, kişiler adına 5’er dakika konuşma süresinin verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

“FAALİYET RAPORU HESAP VERME SORUMLULUĞUMUZUN ÖNEMLİ BİR PARÇASIDIR”

Faaliyet Raporu ilgili CHP Grup Sözcüsü İlhami Yılmaz meclis üyelerine yaptığı sunumda; “Belediyemizin en önemli hedefi insan odaklı olup, toplumun birlik, beraberlik, dayanışma, sevgi, saygı, barış ve huzur içinde yaşamasıdır. Faaliyet Raporumuz hesap verme sorumluluğumuzun önemli bir parçası olmakla birlikte 2022 yılı için hazırlanan Bütçe ve Performans göstergeleri, faaliyet raporu ile gerçekleşmeleri açısından değerlendirilmiş ve sapmalara ilişkin açıklamalara da yer verilmiştir” dedi.

“SAĞLIKLI, YAŞANABİLİR BİR KENT İÇİN ÖNEMLİ YATIRIMLARA İMZA ATIYORUZ”

İlhami Yılmaz sunumun devamında; “ Her yıl burada ifade ettiğimiz üzere bizler “ Gelecek Burada” sloganından hareketle Ataşehir de çağdaş yaşamaya, katılımcılığa, halkla bütünleşmeye gelişmeye ve toplumsal dayanışmaya dayanan insan odaklı bir yönetim anlayışımızı halkımızla paylaşarak ve onlara daha güzel bir kent inşa etmek ve yaşam kalitesini daha da iyileştirmek üzere çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.  Belediye olarak şeffaf, kaliteli sürdürebilir ve eşit hizmet anlayışıyla 2022 yılında da Ataşehirli yurttaşlarımızın yanında olduk.  Ataşehir halkına ve gelecek nesillere temiz, sağlıklı ve daha yaşanabilir bir kent bırakmak için önemli yatırımlara da imza atmaktadır. Atatürk Mahallemizde 3.500 metrekarelik arsa üzerine 6 bin metrekareye varan bir tıp merkezini bitirmek üzereyiz. Diğer tafartan 3.249 metrekarelik bir alana sahip Atatürk Kütüphanesinin temeli atıldı. İlçemiz genelinde 38 bin 510 ton asfalt serimi, 8.294 metrekarelik kaldırım çalışması, 3.200 metrekarelik taş kaplama ve 1800 metrekarelik yağmur suyunun kanal çalışmaları tamamlandı” diye konuştu.

“KÜLTÜR VE SANATA ÖNEM VERİYORUZ”

Kültür ve eğitim alanında da birçok hizmet verdiklerini söyleyen Yılmaz; “Belediye olarak kültür ve sanat alanında; 300 adet kültürel, sanatsal ve sosyal etkinlik gerçekleştirildi.12 açık hava konseri düzenlendi. 140 atölye programı düzenleyerek 4 bin Ataşehirli vatandaşımızın yararlanmasını sağladık. Ders destek programına katılan öğrencilerimizden 250’si başarı göstererek üniversiteye girmeye hak kazandı. Sanat eğitimlerinden 1932 öğrencimiz mezun oldu. Düştepe oyun müzesinde yıl boyunca 18 bin yurttaşımızı ağırladık. Yoksulluğun bir kader olmadığı bilinciyle sosyal yardımlar ve istihdam programları başarıyla yerine getirilmeye gayret gösterilmiştir. Belediye tarafından açılan Sosyal marketler vasıtasıyla 14.962 hanenin ihtiyaçları giderilmiştir. Momografi merkezimizden 60349, Türkan Saylan Tıp Merkezimizden 78.891 ve Ferhatpaşa Tıp merkezimizden 7.450 vatandaşımız yaralanmıştır” ifadelerini kullandı.

İlhami Yılmaz konuşmasının sonunda 2022 yılı tahmini bütçe denkliğinin sağlandığını söyleyerek emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarına, meclis üyelerine, Ataşehir basın emekçilerine ve Ataşehir halkına sonsuz teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum dedi. 

“VAATLER ORTAYA KOYUNCA AĞUSTOS BÖCEĞİ, YAPMAYA GELİNCE KARINCA MİSALİSİNİZ”

AK Parti Grubu adına Faaliyet Raporu üzerine söz alan Grup Sözcüsü Av. M.Naim Yağcı, yüzyılın seçimine giriyoruz. Seçim sandıklarda kazanılacak sokaklarda değil diyerek CHP binasına yapılan saldırıyı kınadığını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “ Bütçe başkanların vizyonu, faaliyet raporu ise karnesidir.  2022 yılı faaliyet raporuna projeler konuldu ama maalesef yerine getirilemedi. 2022 yılı Ataşehir Belediye Başkanının karnesi sıfır maalesef.  14 yıldır Ataşehir’e bir şey kazandıramadınız. Ataşehir’e değer katan, vizyon katan 14 projesini duymak istiyoruz. Yıllar geçti İnan Aydınoğlu Kültür Merkezi açacağız aşamasında. Hayaller vaatler ortaya koyunca Ağustos Böceği, yapmaya gelince karınca misalisiniz. Siz kazanırken Ataşehir ’de kazansın. Ataşehir sizden hizmet bekliyor.  4 yıldır İBB planlamadan gelen planlar geçti mi? Ataşehir planlarının tamamlanması elzemdir. Siz Ataşehir’i hizmette uçurdunuz biz AK Parti olarak batırdık öyle mi? 2024 tarihinden itibaren sizin Ataşehir’e 15 yılda vaat ettiklerinizi biz iki yılda yaparak tamamlayacağız”

"15 YILLIK VAATLERİNİZİ TAMAMLAYIN"

M.Naim Yağcı konuşmasının devamında; “ Meclisten geçirdiğiniz Metropol İstanbul satış ofisini Sanat galerisi yapacağız dediniz ama restorant oldu. Parklarda kafeleri, büfeleri büyüttünüz. Atapark konutlarındaki daireleri mahkeme kararına rağmen satıyorsunuz.  Biz Ataşehirliyiz. 15 yıllık vaatlerinizi tamamlayınız. Ataşehir de turist seven gibi gezeceğinize Ataşehirlilerle birlikte olun. İBB Meclisinde yoksunuz.  Size iyi tatiller başkan” diyerek eleştirilerini dile getirdi.

 “MAALESEF GELİRLER GÜNÜ BİRLİK TÜKETİME HARCANMAKTADIR”

 Ataşehir belediyesinin 2022 yılına ait faaliyet raporunu değerlendirmek üzere söz alan AK Parti Meclis Üyesi Fatih Kayacı özetle eleştirilerini şöyle sıraladı: 2022 yılında hedeflenen bütçe geliri 820.000.000,00 TL, gerçekleşen net geliri ise 860.684.159,97 TL’dir. Hedefledikleri gelir bütçesinin tüm kalemlerinin gerçekleşmesinde bir azalış görülmektedir. Sadece merkezi hükümetten alınan pay 175.000.000,00 TL olarak hedeflenirken gelen ödenek 328.745.782,60 TL olmuştur. Merkezi hükümet belediyenin hedeflediğinden %188 daha fazla bir ödenek göndermiştir. Bu artış ile bütçeye 154 milyon TL daha ilave bir katkı sunulmuştur.

2022 yılında hedeflenen bütçe giderleri 820.000.000,00TL olarak belirlenmiştir. Gider gerçekleşmesi 1.176.039.505,01 TL’dir. Enflasyonist hareketlilik ve ücret artışları nedeni ile yıl içerisinde ilaveten 416.798.950,00 TL daha bir ek ödenek / bütçe yapılmıştır. Mali gelir ve gideri kısaca özetlersek; 860.684.159,97 TL gelir, 1.176.039.505,01 TL gider gerçekleşmiştir. (-) 315.355.345,04TL gelirden daha fazla gider harcaması gerçekleşmiştir.

2020 yılında 627.710.670,05 TL olan borç, 2021 yılında 679.000.000,00 TL’ye, 2022 yılında ise 952.097.814,26 TL’ye yükselmiştir. Mali disiplin ve harcama kontrolü acilen gözden geçirilmelidir.

2022 yılında Ataşehir ’in farklı mahallelerinde 41.762.050,32 TL değerinde arsa ve taşınmaz satışı yapılmıştır. Satışı yapılan arsaların geliri ile yeni bir eser üretebilecekken, maalesef bu gelirler günü birlik tüketime harcanmaktadır” diye konuştu.

13 YILDIR 7.5 KATRİLYON DAN FAZLA GERÇEKLEŞEN GELİRİNİZ VAR”

Konuşmasının sonunda Sayın belediye başkanına bu sefer geçmiş yıllarda vaat ettiği projeleri hatırlatmayacağım diyen Kayacı; “ Seçildiğiniz son dönemde ki dört yılınızı da bu şekilde etrafınızı suçlayarak geçirdiniz. Maalesef bahaneleriniz vaatleriniz ile yarışmakta. 13 yıldır 7.5 Katrilyon dan fazla gerçekleşen geliriniz var. Birde buna devir aldığınız para ve taşınır taşınmaz menkul, gayrimenkulleri eklerseniz bahsettiğiniz projelerin 10 katından fazlasını yapmanız gerekirdi. Ben bu duygu ve düşüncelerle faaliyet raporunun hazırlanmasında emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür eder, toplantımızın hayırlar getirmesini temenni ederim” dedi.

“ATAŞEHİRDE HERKES YAPILAN HİZMETLERİ GÖRÜYOR BİR TEK SİZLER GÖRMÜYORSUNUZ”

Faaliyet raporu üzerine söz alan İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul; “ Türkiye de sağlık sektörü hizmet vermekte sıkıntılar yaşarken 90 bin vatandaşımız Ataşehir de sağlık hizmetinden yararlanıyor. Ayrıca 3-4 sağlık merkezi inşaatları da devam ediyor. Ataşehir sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşımızın yanında ve 15 bine yakın vatandaşımız belediyemizin açmış olduğu Sosyal marketlerden yararlanıyor. FSM Hastanesi acil servisine bir akşam uğrarsanız durumun vahimliğini görürsünüz. Ayrıca FSM’nin depreme dayanıklı olmadığı biliniyor. Verilen vaatler vardı ne zaman hükümetimiz yeni bir hastane yapacak.  Sağlık Bakanı Ataşehir de hastane yapıyor ama devlet hastanesini yenileyemiyor.  Ataşehir Belediyesini inşaatına başladığı Atatürk Kütüphanesini özel sektör görüyor ama siz görmüyorsunuz. Birçok üniversitenin yanında yenil4eri de Ataşehir’i vizyonundan dolayı tercih ediyor. Kültür Merkezleri gençlerimize her türlü katkıyı sağlıyor ve üniversite hazırlık kursları dâhil birçok alanda hizmet veriyor. Ama siz görmek istemiyorsanız biz ne diyebiliriz. 20 yıldır ülkedeki huzuru sağlamayan hükümet artık gitmelidir. Sayın Başkanımız battal İlgezdi’ye yaptığı hizmetler için de çok teşekkür ederim bir Ataşehirli olarak” şeklinde ifade etti. 

 

“ARKADAŞLARIMIZ HERHALDE UZAYDA YAŞIYORLAR Kİ ÜLKE GERÇEKLERİNİ GÖREMİYORLAR”

Faaliyet Raporu üzerine yapılan eleştirilere cevap vermek üzere kürsüye gelen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, eşitlikçi, şeffaf, erişilebilir, yaşanılabilir, yenilikçi ve sürdürülebilir hizmetler sunduğumuz ilçemizde, gecemizi gündüzümüze katarak yürüttüğümüz özverili çalışmalarımıza 2023 yılında da devam edeceğiz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ataşehirimize  hayırlı olsun diyerek şunları söyledi: “Ülkemiz çok büyük felaketler yaşadı. Büyük bir deprem felaketiyle karşı karşıya kaldık. Tüm belediye başkanları bölgedeydi. Hepsine teşekkür ederim. Her belediye elinden geleni yaptı. Eleştirileri yaparken bira gerçekleri görerek konuşun. Burası Ataşehir. Ekonomimizin geldiği nokta belli. Soğanın kilosu 30 TL olmuşsa Türkiye’nin geldiği nokta ortada.  Köprü ve yollar paralı. Yap işlet devret modeliyle yapılan işler. Her halde arkadaşlarımız bu ülkede yaşamıyorlar sanki uzayda yaşıyorlar.”

 “BENİM KARNEM SANDIKTIR, VATANDAŞIN TERCİHİDİR”

İlgezdi konuşmasının sonunda; “Giderlerimizi azaltmak için Ataşehir’e araç ve çöp kamyonları aldık. Daha önceleri kiralık alarak hizmet veriyorduk.  İller bankasından gelen para yetersiz, Topladığımız paralar ancak işçi maaşlarına yetiyor. Ataşehirliler hizmetimizden memnun. Ataşehir ‘de Millet İttifakı kaç oy almış, Cumhur İttifakı kaç oy almış göreceğiz. Ataşehir de 3 seçime girdiniz yenildiniz.  Ataşehir’e yatırımcı geliyor Çünkü çağdaş bir belediye var bu ilçede. Demokrasi insanlara tanınmış en büyük haktır.  Ben kendi adıma ve arkadaşlarım adına rahatım. 5 Üniversite geldi Ataşehir’e. Bir üniversite daha gelecek.  İşte benim karnem vatandaş ve sandıktır. Ataşehir’e hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bu vesile ile faaliyetraporunu hazırlayan ve emeği geçen arkadaşlarıma,  Meclis üyelerimize teşekkür ederim ” dedi.

 

Başkanın konuşmasının ardından ad okunarak yapılan oylamada, AK parti meclis üyelerinin hayır oyuna karşılık CHP ve İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul’un evet oylarıyla oyçokluğuyla 2022 Faaliyet raporu kabul edildi.

Bir sonraki toplantının 02.05.20233 Salı günü 15.00 yapılması oybirliği ile kabul edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Parti yedek listeden iki üye meclisteki görevlerine başladılarÖnceki Haber

AK Parti yedek listeden iki üye mecliste...

Başkan İlgezdi; Gümrüğü imara açtınız, Metropol yeşil alandı sattınız!Sonraki Haber

Başkan İlgezdi; Gümrüğü imara açtınız, M...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar