Başkan İlgezdi; Gümrüğü imara açtınız, Metropol yeşil alandı sattınız!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan İlgezdi; Gümrüğü imara açtınız, Metropol yeşil alandı sattınız!
Ataşehir Belediyesi 2022 Faaliyet raporu AK Parti sözcülerinin eleştirilerine cevap veren Belediye Başkanı Battal İlgezdi; “Gümrüğü imara açtınız. FSM Şehir hastanesi olacaktı ihale yapmadınız. Metropol yeşil alandı sattınız. TOKİ Ataşehir ’deki yerleri inşaat firmalarına sattı. Siz hala ne yaptınız diye eleştiri yapıyorsunuz. Ataşehirli görüyor, değerlendiriyor ama siz görmüyorsunuz” dedi.

14 yıllık karneniz sıfır diye gelen eleştiriye de, benim karnem sandıktır, vatandaşın teveccühüdür diyen İlgezdi, soğan 30 TL olmuş, Türkiye’nin tablosu ortada arkadaşlarımız hala uzaydan bahsediyorlar diyerek konuşmasına şöyle devam etti.

“ARKADAŞLARIMIZ HERHALDE UZAYDA YAŞIYORLAR Kİ ÜLKE GERÇEKLERİNİ GÖREMİYORLAR”

Faaliyet Raporu üzerine yapılan eleştirilere cevap vermek üzere kürsüye gelen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, eşitlikçi, şeffaf, erişilebilir, yaşanılabilir, yenilikçi ve sürdürülebilir hizmetler sunduğumuz ilçemizde, gecemizi gündüzümüze katarak yürüttüğümüz özverili çalışmalarımıza 2023 yılında da devam edeceğiz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ataşehirimize  hayırlı olsun diyerek şunları söyledi: “Ülkemiz çok büyük felaketler yaşadı. Büyük bir deprem felaketiyle karşı karşıya kaldık. Tüm belediye başkanları bölgedeydi. Hepsine teşekkür ederim. Her belediye elinden geleni yaptı. Eleştirileri yaparken bira gerçekleri görerek konuşun. Burası Ataşehir. Ekonomimizin geldiği nokta belli. Soğanın kilosu 30 TL olmuşsa Türkiye’nin geldiği nokta ortada.  Köprü ve yollar paralı. Yap işlet devret modeliyle yapılan işler. Her halde arkadaşlarımız bu ülkede yaşamıyorlar sanki uzayda yaşıyorlar.”

“GÜMRÜĞÜ İMARA AÇTINIZ, FSM ŞEHİR HASTANESİ OLACAKTI İHALE YAPMADINIZ,  METROPOL YEŞİL ALANDI SATTINIZ”

13.Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili AK Partiden yapılan bir eleştiriye sert bir şekilde cevap veren İlgezdi, herkes haddini bilecek burada Sayın Genel Başkanıma söz ettirmem diyerek tepkisini dile getirdi. Ülkede bir seçim var kim kazanırsa birlikte göreceğiz diyerek konuşmasına şöyle devam etti: “Sağlıkta sistem bitmiş durumda. Türkiye’nin tablosu ortada. Uzaya gitmekten bahsediyorsunuz. Soğan 30 TL olmuş siz neden bahsediyorsunuz. Son 4 yıldır İBB’de CHP var. Planlar sizlerin desteği ile çıkıyor. Ben hepinize teşekkür ederim.  Son 10 yılda seçimi almak için Ataşehir’e zulüm ettiniz.  Planları yaptınız mahkeme kararıyla iptal edildi. Çıkarılan planları bana çıkartmıyorsunuz. Mülkiyetin siyaseti olmaz. Siz ne yaptınız? Ataşehir’e İBB hizmeti mi verdiniz. Gümrüğü imara açtınız FSM Şehir hastanesi olacaktı ihale yapmadınız.  Metropol yeşil alandı sattınız. Biz Ataşehir’e bir vizyon kazandırdık. Ataşehir ‘de ışıklar 24 saat yanıyor. Mezhebinden, dininde ve siyasi görüşünden dolayı hiç kimseyi yadırgamadım, ötekileştirmedim.”

“TOKİ ATAŞEHİR ’DEKİ YERLERİ İNŞAAT FİRMALARINA SATTI”

İlgezdi konuşmasının devamında; “ Yeni Nikâh Sarayı ve Meclis binası Kayışdağı yolu üzerinde yapılacak. Eski belediyenin hemen yanında.  Yeni Çamlıca mülkiyet sorununu çözdük.  Be tek başıma çözmedim. Çözüme ulaştıran her arkadaşıma teşekkür ederim.  Mustafa kemal Aşık Veysel planları ret edildi.  Emsal ve sorunları çözülmeden oraya iptal verildi. Yenisahra Barbaros planlarında mülkiyet terki yapılmadan ben nasıl projeleri yapacağım.  Yenisahra ve Barbaros’ta sağlıksız bir yapılaşma olacaktı. Onları çözmeye çalışıyoruz.  Bana 1 Metre kare yer devredilmedi. AK Parti Büyükşehir tarafından inşaatı durdurması nedeniyle İçerenköy Kültür Merkezi’ne tam 4 yıl bir çivi çakılmadı. 3 yılda ihaleye giren olmadı. Şu anda çalışmalar devam ediyor ve beraber açacağız.  Maliyetler çok yükseldi.  Biz TOKİ’den, devletten yardım almıyoruz. Kendi imkânlarımızla ancak bu kadarını yapabiliyoruz. Devletten ve İller bankasından bizlere yardım yok maalesef. Ekonomi batmış olmasaydı her şeyi layıkıyla yapardık.  TOKİ Ataşehir ’deki yerleri inşaat firmalarına sattı” diyerek bize hizmet binasını yapacak yer bırakmadılar tepkisini dile getirdi. 

“BENİM KARNEM SANDIKTIR, VATANDAŞIN TERCİHİDİR”

İlgezdi konuşmasının sonunda; “Giderlerimizi azaltmak için Ataşehir’e araç ve çöp kamyonları aldık. Daha önceleri kiralık alarak hizmet veriyorduk.  İller bankasından gelen para yetersiz, Topladığımız paralar ancak işçi maaşlarına yetiyor. Ataşehirliler hizmetimizden memnun. Ataşehir ‘de Millet İttifakı kaç oy almış, Cumhur İttifakı kaç oy almış göreceğiz. Ataşehir de 3 seçime girdiniz yenildiniz.  Ataşehir’e yatırımcı geliyor Çünkü çağdaş bir belediye var bu ilçede. Demokrasi insanlara tanınmış en büyük haktır.  Ben kendi adıma ve arkadaşlarım adına rahatım. 5 Üniversite geldi Ataşehir’e. Bir üniversite daha gelecek.  İşte benim karnem vatandaş ve sandıktır. Ataşehir’e hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bu vesile ile faaliyetraporunu hazırlayan ve emeği geçen arkadaşlarıma,  Meclis üyelerimize teşekkür ederim ” dedi.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir Belediyesi 2022 Faaliyet raporu kabul edildiÖnceki Haber

Ataşehir Belediyesi 2022 Faaliyet raporu...

İstanbul İnovatif Çevre Eğitim Merkezi projesi bilgilendirme toplantısı yapıldıSonraki Haber

İstanbul İnovatif Çevre Eğitim Merkezi p...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar