Ataşehir Belediye Meclisi'nin Kasım ayı mesaisi hareketli geçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Belediye Meclisi'nin Kasım ayı mesaisi hareketli geçti
Ataşehir Belediye Meclisi Kasım ayı 1. Birleşiminde 1. Başkan Vekili Kudret Arslan başkanlığında toplanarak gündemdeki maddeleri görüştü.

Ataşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı ilk toplantısında her zaman olduğu gibi gündem dışı konuşmalar damgasını vurdu.

Gündeme geçmeden önce CHP Grup sözcüsü İlhami Yılmaz, AK Parti Grup sözcüsü Av. M.Naim Yağcı ve İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul söz alarak yaptıkları gündem dışı konuşmalarında geçen ay kutladığımız Cumhuriyet Bayramını tekrar kutlayarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını şükranla andılar. 14 yıl önce hayatını kaybeden CHP eski Genel Başkanlarından bilim insanı Erdal İnönü’yü de rahmetle anan sözcüler 10 Kasım 1938 tarihi tekrar hatırlatılarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha anarak 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladılar.

“BATTAL İLGEZDİ VERDİĞİ SÖZÜ NEDEN TUTMADI”

Grupları adına yapılan konuşmalardan sonra AK Parti Meclis Üyesi Bayram Varol gündem dışı söz alarak, Yeni Çamlıca Mahallesi Mülkiyet sorunu ile ilgili yaptığı konuşmasında,  2009 yılı yerel seçimlerinde Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin kazanırsam tapularınızı veririm diyerek dağıttığı tapu örneklerine atıfta bulunarak bugüne kadar neden verilmediğini dile getiren Varol Battal İlgezdi’nin verdiği sözü yerine getirmediğini, şimdi de yılsonunda, yılbaşında bu mahallelere tapuların verileceği söyleniliyor acaba hangi yılın sonunda verileceğini merak ediyorum şeklinde vurgulaması CHP sıralarından Başkana yalan söylemenin etik olmadığı yönünden tepki geldi.

“KEŞKE BİR SORMA ZHMETİNDE BULUNSAYDIN”

Konuya vakıf olan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, arkadaşımız keşke bu konuları buraya taşımadan önce gelip bizlere sorup nedenini öğrense burada bu gerginlik olmaz hem de zaman kaybı yaşanmaz diyerek özetle şunları söyledi: “Ben bu konuyu bu kürsüden defalarca anlattım. Sende bu sıralarda oturuyordun. Demek ki dinlememişsin. Büyükşehir AK Parti de iken bu konunun tek çözüm noktası olan ilgili madde ile çözüleceğini defalarca anlatmamıza rağmen dinlemediler ve dinlettiremedik. Daha sonra Bakan Özhaseki YED-PA İş Merkezinde yaptığı konuşmada bir ayda çözeceğini söyledi ve bizden istediği evrakları klasörler dolusu gönderdik. Fakat çözemediler. Ama biz çözüyoruz. Hem de o zaman önerdiğim ilgili madde gereğince hiç merakın olmasın yeni yılın başlarında buradaki olayı çözerek tapuları vereceğiz.” dedi.

“SADIK KAYHAN’DANİMAR KOMİSYONUNA BİRLİKTE GİDELİM DAVETİ” 

Kayhan; “Ayrıca Aşık Veysel ve Mustafa kemal mahalleleriyle İçerenköy Mahallesinin planları hala komisyonlarda bekliyor. Ben buradan AK Parti Grup başkanına bir çağrıda bulunuyorum. Bugün yarın veya bir başka gün müsait olduğunuzda beraber gidip komisyonuyla görüşelim ve planların bir an evvel meclis gündemine getirilmesi konusunda birlikte hareket edelim. Çünkü komisyonlardan gelmiyor. 8 aydır Âşık Veysel ve Mustafa Kemal Mahallelerine ait planlar komisyonda. Birlikte hareket edelim çağrımı yeniliyorum” diyerek birlikte çözmenin yollarıyla ilgili önerisini tekrar gündeme getirdi.

Bu konuşmaların ardından AK Parti Meclis Üyesi Fatih Kayacı, Ataşehir Belediyesinin borçlarıyla ilgili grubun önergesini okuması da gündemi gerdi. Kayacı, belediyenin devlete, bankalara ve özel sektöre olan borç miktarlarının başkanlık makamından yazılı istemesi olayına CHP’den cevap veren İlhami Yılmaz, bu konu Bütçe görüşmelerinde burada dile getirildi, ayrıca sen Bütçe Komisyonun da görevlisin. Bildiğin ve burada görüşmelerde dile getirilen konuları tekrar gündeme getirmenize bir anlam veremedik diyerek yapılan oylamada önerge CHP ve İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul’un olumsuz oylarıyla ret edildi. Gündem dışı konuşmaların ardından görüşülen 3 maddeden 1.Madde Teklif kararı olarak ve diğer iki maddede ilgili komisyonlara gönderilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

Gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından 1. Başkan Vekili Kudret Arslan, 04.11.2021 Perşembe günü saat 15.00 da toplanmak üzere oturumu kapattı.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kızılay Haftası'nda topluma önemli çağrı: "GÖNÜLLÜ OL"Önceki Haber

Kızılay Haftası'nda topluma önemli çağrı...

Ataşehir Eğitim Derneği’nde görev değişimi. Yeni Başkan Zuhal ÇakırSonraki Haber

Ataşehir Eğitim Derneği’nde görev değişi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar