AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem; Ataşehir’e Hizmet İçin Geldik

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem; Ataşehir’e Hizmet İçin Geldik
AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem ilçe başkanı olduğu günden bugüne Ataşehir için yapmış olduğu hizmetleri değerlendirdi.

AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, Gazete Ataşehir ve İstanbulum Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Arslan ile yapmış olduğu röportajında, Ataşehir’e hizmet için geldiklerini belirterek, göreve geldikten günden bugüne kadar neler yaptıklarını, Ataşehir'i merkezi hükümet tarafından ne tür yatırımların beklediğini ve Ataşehir’in 12 yılını değerlendirdi.

İsmail Erdem sözlerine; eski bir Ataşehirli olduğunu, 10 yıl Sancaktepe Belediye Başkanlığı yaptığını, 2019 yerel seçimlerinde de Belediye Başkan adayı olduğunu fakat vatandaşın takdiri sonucu az bir farkla seçimi kaybettiğini ve AK Parti 5.Olağan Kongresinde İlçe Başkanı olduğunu belirterek başladı.

ATAŞEHİR’E HÜKÜMET KONAĞI MÜJDESİ

İsmail Erdem; “ İlçe Başkanı olduktan sonra üzerimize düşen sorumlulukların olduğunun farkındaydık.  Bunların başında 2008’de ilçe olan Ataşehir’imizin bir Hükümet Konağının olamayışı. Erenköy Gümrüğü’nden Hükümet Konağına yer ayrılması konusunda talebimiz olmuştu.  Ankara’da İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’yla yapmış olduğumuz görüşmede,  yer tahsis edildiği takdirde her türlü konuda yardımcı olacaklarını belirttiler. Bugün Maliye Bakanımız Lütfü Elvan’la yapmış olduğumuz görüşme neticesinde Ataşehirlilere, Ataşehir’e yakışır bir Hükümet Konağı yapılacağı müjdesini vermek isterim” diye konuştu.

ATAŞEHİRLE İLGİLİ YATIRIM VE PLANLARA  ONAY VERECEĞİZ

Erdem, Ataşehir’in en büyük sıkıntısının imar olduğunu belirterek; “Bölgesel olarak birçok mahallemizin imarla ilgili sıkıntıları var. Büyükşehir Meclisinin çözüm noktasında AK Parti Meclisi gurubu olarak üzerimize düşeni yapma gayreti içerisinde olduk. Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallelerimizin imar çalışmaları meclis gündeminde. AK Parti olarak ister ilçe belediyesi, ister Büyükşehir Belediyesi Ataşehir’le ilgili bir yatırımı varsa, hem Ataşehir Belediye Meclisinde hem de Büyükşehir Belediye Meclisinde olumlu görüş belirteceğiz ve oy vereceğiz.

İçerenköy Mahallesinin imar planları çıktı, mahkeme iptal etti. Büyükşehir yönetimine sesleniyoruz, biran önce revize edin, iptal gerekçeleri ne ise onları çözüme kavuşturun, biran önce Büyükşehir Belediye Meclisine getirin onaylayalım ve İçerenköy imara kavuşsun.

Mimar Sinan, Yeni Çamlıca ve Mevlana Mahallelerinde mülkiyet problemi var. Burada da üzerimize düşen varsa biz yapmaya hazırız” dedi.

FERHATPAŞA’DA KAÇAK YAPILAŞMAYA GÖZ YUMULUYOR

Ferhatpaşa mahallesinde kaçak yapılara göz yumulduğunu söyleyen Erdem;  “Ferhatpaşa Mahallesi kanayan bir yara. Halen kaçak yapılaşma devam ediyor. Seçim döneminde başlayan bir kaçak yapılaşma vardı, iki yıldır bu yapılaşma artarak devam ediyor. Ferhatpaşa Mahallesi sahipsiz bir köy gibi kaçak yapılaşmaya teslim olmuş durumda. Biz Ferhatpaşa’nın imar durumunu adaylığımız sürecinde İSKİ ve Devlet Su İşleri (DSİ) ile görüşerek arttırdık. Hektar başı 140 kişiye çıkardık. Ona göre Büyükşehir Belediyesi bir imar planı hazırlasın mecliste onaylayalım. Ferhatpaşa daha zengin bir imara kavuşsun. Ama maalesef Büyükşehir Belediyesi üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen Ferhatpaşa ile ilgili bir çalışması yok. Ataşehir Belediyesi’nin de yok. Orada ki halkı kimsenin mağdur etme hakkı yok. Bunun hukuki sorumlulukları var. Ataşehir Belediyesi bu sorunun altında kalacak. Burada kaçak yapının devam etmesi demek imar yolsuzluğunun devam etmesi demek. Burada kaçak yapıya göz yummak görevi kötüye kullanmak demektir ve suçtur. Ben buradan bu suçu duyurarak Cumhuriyet Savcılarını, İçişleri Bakanlığını, Çevre Şehircilik Bakanlığını ve İl Müdürlüğü’nü konuya müdahil olmaya çağırıyorum” şeklinde ifade etti.

1200 YATAKLI FSM HASTANESİ

Erdem belediye başkan adaylığı seçim çalışmalarında FSM Hastanesinin bahçesine yeni bir hastane projesi olduğunu belirterek; “Fatih Sultan Mehmet Hastanesi bahçesinde özellikle PTT’nin kullandığı otopark kısmında büyük bir alan var. Orayla ilgili 2 yıl önce adayken çalışmalarımız olmuştu. Sağlık İl Müdürümüz Kemal Memişoğlu ’da biran önce hastanenin yapılmasını istiyor. Ankara’da Sağlık Bakanlığı Yardımcımızla görüştük. Proje üzerinde çalıştıklarını ve bir an önce projeyi tamamlayacaklarını belirttiler. Ataşehir’e yakışır 1200 yataklı hastane yetkisi verildi” müjdesini verdi.

KAYIŞDAĞI MESİRE ALANI

İsmail Erdem seçim zamanı projelerinden biri olan Kayışdağı Mesire alanı ile ilgili şunları söyledi: “Kayışdağımıza halkımıza hizmet noktasında, seyir terasıyla beraber teleferik projemiz vardı. Çevre Orman Bakanlığı ve Şehircilik Bakanlığıyla beraber orada güzel bir eser ortaya çıkacak. Görüşmelerimiz devam ediyor.”

KAPSAMLI HALK EĞİTİM MERKEZİ

Erdem; “ Milli Eğitim Bakanlığımızla da temaslarımız devam ediyor. Kapsamlı bir Halk Eğitim Merkezi yapılması arzumuz. Sayın Genel Müdürümüzden de onun sözünü aldık” dedi.

 

4 AYDA ÇOK BÜYÜK YOL ALDIK

Erdem göreve geldikleri 4 ay boyunca çok büyük yol aldıklarını belirterek; “ Hem Merkezi Hükümetin yapacağı çalışmalar hem de Büyükşehir noktasında üzerimize düşen her şeyi halkın menfaati noktasında yapacağız. Ataşehir halkı bu güne kadar ilçe belediyesinden alması gereken hizmetin çok azını aldı. Şu anda Ataşehir Belediyesi’nin hizmetleri çağın gerisinde kaldı. Gençliğe yönelik hizmetler yok. Kadına yönelik hizmetler yok. Engellilere yönelik hizmetler yok. En önemlisi bir ilçede imar yok ise bütün hizmetleriniz sekteye uğrar. Şehrin güzelleşmesi imardan başlar. İmar konusunda ilçe belediyesi olarak hizmet noktasında hem Büyükşehir Belediyesi’nin hem de merkezi hükümetin kapısını aşındıracaksınız. 12 yıldır siz imar çıkartamıyorsanız bu Büyükşehir’in kabahati değil. İstemesini bilirseniz, mücadele ederseniz Büyükşehir’de yardımcı olur, bakanlıklarda yardımcı olur” şeklinde konuştu.

BİZİM DERDİMİZ ATAŞEHİR

İsmail Erdem; “ Ataşehir Belediye Başkanının Ataşehir gibi bir derdi yok. Ben şuan da Ataşehir’in geleceğini düşünerek dertleniyorum. Ben Ankara’ya gidip Sağlık Bakanlığı’yla hastane için görüşüyorum, Milli Eğitim Bakanlığı’yla okul için görüşüyorum, İçişleri Bakanlığı’yla Hükümet Konağı için görüşüyorum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla, Orman Bakanlığı’yla görüşüyorum. Tüm bunları Ataşehir’e hizmet etmek için yapıyoruz. Onun dışında başka bir hesabımız yok. Kamu yararına olan her işte varız. Doğru bildiğimiz yolda yürürüz. Ataşehir’in geleceği ile ilgili her olumlu projeye varız. Ataşehir Meclisi’nde olumlu muhalefet yapmaya devam edeceğiz. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyeceğiz. Sonuçta Ataşehir hepimizin” ifadelerini kullandı.

SANCAKTEPE’DE 10 YILDA YAPTIKLARIMIZ ORTADA

Sancaktepe Belediye Başkanı olduğu dönem de yaptıkları hizmetlerin Sancaktepe Reklam panolarında olduğunu belirten Erdem; “Ben Belediye Başkanlığım dönemin de 5 ay gibi kısa bir sürede Sancaktepe’nin tüm imar planlarını çıkarttım. Sancaktepe’ye Ağız Diş Sağlığı hastanesi, 400 yataklı Eğitim Araştırma Hastanesi, 20 tane aile sağlığı merkezi, 26 tane devlet okulu yaptırdım. Belediyenin kaç tane arsasını milli eğitime tahsis ettim. Yeter ki çocuklarımız eğitimden uzak kalmasın diye. 48 tane basket sahamız var Sancaktepe ’de. 3 tane Olimpik yüzme havuzu, 4 tane kapalı spor salonu var. Halı saha sayımız Kartal, Maltepe, Kadıköy ve Ataşehir ilçelerinin tamamımdan fazla. Bu hizmetlerden ücret alınmıyor” şeklinde konuştu.

 

İÇERENKÖY SPOR KOMPLEKSİNİN DURUMU

İçerenköy Spor Kompleksi’nin son durumu hakkında bilgi veren Erdem; “Ben Sancaktepe Belediye Başkanı iken, Büyükşehir Belediye Başkanımız da Beylikdüzü Belediye Başkanı idi. Birbirimizi yakinen tanırız. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı iken İstanbul için Başkanın vizyon projeleri var mıydı? Yoktu.. İstanbul gibi bir derdi var mı? Çok yok. Biz aday olmadan önce İçerenköy ve Esatpaşa spor sahalarının projeleri çizilmişti. O dönem görevde olan Mevlut Uysal Başkanımızla görüştük ve bu projelerin burada ki çocuklar için biran önce yapılması gerektiğini ifade ettik. İki projeyi de ihale ettik. İçerenköy sahası projesinde, yüzme havuzu, kapalı spor salonu, kapalı otopark ve futbol sahası vardı. Esatpaşa projesinde de, yüzme havuzu, spor salonu ve futbol sahası vardı. Fakat yeni gelen yönetim iki ihaleyi de iptal etti. Gelinen noktada toprağın üzerine çim serip futbol sahası yapmak. Ataşehir’in gençleri bunu hak etmiyor” dedi.

12 YILDA ATAŞEHİR’E NE YAPILMIŞ?

Ataşehir’in 12 yılda aldığı hizmetlere de değinen Erdem; “Ataşehir’de 12 yılda ne yapılmış? Hiçbir şey yapılmamış demiyoruz. Yapılanlar var ama yetersiz.  Halkçı belediyeyim demekle olmuyor. Gidelim yukarı mahallelere uyuşturucu tacirleri cirit atıyor. Çünkü çocuklarımız sokakta. Kütüphanesi yok, kıraathanesi yok, spor salonu yok, halı sahası yok, sanat merkezi yok, yüzme havuzu yok. Nereye gidecek bu çocuklar. Siz çocuklara gençlere sahip çıkmazsanız onlar elden çıkar. Bir toplumun gelişmiş olması sanata, spora, edebiyata, eğitime bağlıdır.  Ataşehir’in bir konferans salonu yok. Tiyatro salonu yok. Gidelim Sancaktepe’ye aynı anda 10 tane tiyatro oyunu sahnelenecek salonum var benim. Hangi çağdaşlıktan bahsediyorsunuz. Belediye yönetimi yelkenleri suya salmış bekliyor. Çünkü dertleri yok. Dertli insanlar iş başarır. Hedefin olacak. Yoksa kalıcı eserler bırakamazsınız” diye konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı İsmail Erdem sözlerini “Ataşehirlilere sabırla, mücadele ile 2024’te Ataşehir’de değişim yaşanacak. Bu da halkımızın iradesi ve halkımızın desteğiyle olacak. Mücadeleye devam. Şimdiden hayırlı olsun diyorum” diyerek bitirdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 5
    KIZGIN
Ataşehir'de aşırı yağış yol çökmesine neden olduÖnceki Haber

Ataşehir'de aşırı yağış yol çökmesine ne...

Pedallar Sürdürülebilir Kalkınma İçin DönecekSonraki Haber

Pedallar Sürdürülebilir Kalkınma İçin Dö...

Haber Yorumları

  • İÇERENKÖY01-06-2021 17:03

    İçerenköy senelerdir imar bekliyor topu oradan oradaya atmakla hiçbir zaman kazanamayacaksınız.Geçen sene çıkan imarı ben iptal etmedim.İçerenköy hala imar bekliyor bilginize…

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar