ADD Ataşehir Şubesi’nden öğrencilere anlamlı destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ADD Ataşehir Şubesi’nden öğrencilere anlamlı destek
Atatürkçü Düşünce Derneği Ataşehir Şube Başkanlığı burs verdiği öğrencilere katkı sağlamak amacıyla kahvaltı düzenledi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Ataşehir Şubesi burs desteği sağladığı öğrencilere destek amacıyla kahvaltı programı düzenledi.  Kahvaltı programına konuşmacı olarak katılan ADD Genel Başkan Başdanışmanı Emekli Amiral Türker ERTÜRK “Aydınlanma Devrimleri” başlıklı bir konferans verdi.

Programa Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı M. Hüsnü Bozkurt ve Yönetim Kurulu,  ADD Genel Başkan Başdanışmanı Emekli Amiral Türker Ertürk, ADD Ataşehir Şube Başkanı Zamani Oğuz Şahin, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanları, Kurucu Başkan Ulaş Kılıç, Siyasi Parti Ataşehir İlçe Yöneticilerine, Heybeliada Lions Kulübü Yöneticileri, Muhtarlar, ADD Ataşehir Şubesi üyeleri ve hayırseverler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Ataşehir Şube Başkanı Zamani Oğuz Şahin sözlerine Atatürk’ün bir sözüyle başlayarak; “Gelecek gençlerin, gençlerde Öğretmenlerin eseridir” diyen Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk için iki önemli ordu vardır. Birincisi Silahlı Kuvvetler, ikincisi de eğitim ordusudur. Mustafa Kemal Atatürk için eğitim öncelikli ele alınması gereken en önemli konuydu. Dünya da eşi ve benzeri olmayan bir Kurtuluş Savaşı sonrası kurulan Cumhuriyetimiz muasır medeniyetler seviyesine geçmiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere yol gösteren söylemleri olmuştur. Bunlardan iki tanesine vurgu yapmak istiyorum. Birincisi çok çalışmak, diğeri de savaşmaktır. Cehaletle savaşmaktan bahsederken, “asıl savaşımız bundan sonra başlıyor” demiştir Mustafa Kemal Atatürk. Bizlerde Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda her zamankinden daha çok çalışarak, cehaletle her alanda savaşmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu uğurda yüreği Mustafa Kemal Atatürk ve ilkeleri için atan herkesle güç birliği içinde olup ‘yeniden Kurtuluş, yeniden Kuruluş’ demek istiyorum. Bu sorumlulukla geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde Anadolu’nun 10 şehrinde bulunan okullarımıza ilk, orta, lise ve üniversite test kitabı bağışında bulunduk.  ” şeklinde ifade etti.

“BU ÜLKENİN PUSULASI ELBETTE KEMALİZM”

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı M. Hüsnü Bozkurt yapmış olduğu konuşmada Türkiye’nin hangi yöne gideceğini bilmeyen bir kaptanın elinde savrulduğunu belirterek; “ Bu ülkenin pusulası elbette Kemalizm. Mustafa Kemal Atatürk’ün akıl ve bilim yolu. Bunu hep birlikte sizler Ataşehir’den, 326 şubemiz Türkiye’nin her yerinden bu sözü yükselteceğiz. Türkiye’de yaşayan insanlarımızın yüzde 92’si Atatürk’e şükran duyuyor. Biz bu insanlarımızla bu yolu en doğru limana ulaştıracağız” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE ADIM ADIM FELAKETE SÜRÜKLENİYOR”

ADD Genel Başkan Başdanışmanı Emekli Amiral Türker Ertürk, “Aydınlanma Devrimleri” adı altında yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin adım adım felakete sürüklendiğini belirterek; “Dış politikamız yürekler acısı. Neden? Atatürk’ten, kurucu ideolojilerinden ve onun bize bıraktığı dış politika ilkelerinden vazgeçtiğimiz için. Bu ilkeler bizim üç yüz yıllık tarihi deneyimlerimizin bir sonucuydu. Dış güçler parayla iktidarın dış politika gücünü satın alıyor. Avrupa para vererek Türkiye’yi açık sığınmacı kampı yaptı. Bunun sorumlusu siyasi iktidardır. Dış politika ilkelerinden vaz geçildiği için, kurucu ideolojiden ihanet edildiği ve Atatürk’e düşman olunduğu için adım adım felakete sürükleniyoruz ” şeklinde konuştu.

Program sonunda ADD Genel Başkanı M. Hüsnü Bozkurt’a üzerinde Atatürk portresi olan duvar saati takdim edildi. Katılımcılara plaket ve teşekkür belgeleri verildi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi adına plaketi CHP Ataşehir  İlçe Sekreteri Tülay Uçar aldı.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İSMMMO Ataşehir Temsilciliği üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldiÖnceki Haber

İSMMMO Ataşehir Temsilciliği üyeleriyle...

ATA BAR DER 2.Olağan kongresini yaptıSonraki Haber

ATA BAR DER 2.Olağan kongresini yaptı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar