Abdurrahman İnan; “Türk Milletinin karakterine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir ”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abdurrahman İnan; “Türk Milletinin karakterine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir ”
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde ilçe protokolünün tebrikleri kabulüyle devam etti. Tebrikleri kabulünde konuşan Vali yardımcısı Abdurrahman İnan; “Cumhuriyet mecburiyettir. Bu durum 29 Ekim 1923 tarihinde “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir” denilerek bizzat Gazi Mustafa Kemal tarafından ifade edilmiştir” dedi.

 29 Ekim saat 10.00’da Ataşehir Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Abdurrahman İnan, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Şenol Dilmen, Ataşehir Belediye Başkan Vekili Ekrem Köse kutlamaları kabul etti.

Takdim sunuculuğunu Beden Eğitimi Öğretmeni Barış Sümen’in yaptığı, Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü VIP Salonu’nda gerçekleşen tebrikata, Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Abdurrahman İnan, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Şenol Dilmen, Ataşehir Belediye Başkan Vekili Ekrem Köse, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Memed Emin Özkaya ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Ataşehir kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, Muharip Gaziler Derneği temsilcileri, MHP İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Kazan, ilçe Müftüsü, Eğitim Derneği Başkanı İsmail Dağ, Ataşehir Kızılay Derneği Başkanı Talha keleş, İçerenköy Mahalle Muhtarı Sırma Doğru, Küçükbakkalköy Mahalle Muhtarı Birgül Korkmaz ve birim müdürleri katıldı.

“CUMHURİYET MECBURİYETTİR”

Günün anlam ve önemi üzerine konuşan Kaymakam Vekili Vali yardımcısı Abdurrahman İnan, Cumhuriyet, bir zaferdir. Milli mücadelenin başarısının tescilidir. Topyekûn bir milletin varlık mücadelesinin, Milli Egemenlik anlayışıyla yönetime yansıması ve taçlandırılmasıdır diyerek konuşmasına şöyle devam etti: “Cumhuriyet mecburiyettir. Bu durum 29 Ekim 1923 tarihinde “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” denilerek bizzat Gazi Mustafa Kemal tarafından ifade edilmiştir.”

“CUMHURİYETE VE KAZANIMLARINA BUGÜN HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA SAHİP ÇIKMALIYIZ”

İnan; “Bir yönüyle halkın birliğini yansıtan Cumhuriyete ve kazanımlarına bugün her zamankinden daha fazla sahip çıkmalıyız. Zira üzerinde yaşadığımız coğrafyada varlığımızı ilelebet muhafaza edebilmenin yolu birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmekle mümkündür. Cumhuriyet ve değerlerimizi daha çok çalışarak daha çok üreterek yükseltecek, geleceğimizin teminatı gençlere en iyi şekilde teslim edebilmek için gayret göstereceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Cumhuriyetimizin 97. Kuruluş yıldönümü kutlu olsun” dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından katılımcıların kısa sohbeti sonrası toplantı sona erdi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhuriyetimizin 97. Yılı Ataşehir ‘de törenlerle kutlandıÖnceki Haber

Cumhuriyetimizin 97. Yılı Ataşehir ‘de t...

Mesut Yılmaz hayatını kaybettiSonraki Haber

Mesut Yılmaz hayatını kaybetti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar