Cumhuriyetimizin 97. Yılı Ataşehir ‘de törenlerle kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhuriyetimizin 97. Yılı Ataşehir ‘de törenlerle kutlandı
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim en büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in kuruluşunun 97’inci yıl dönümü Ataşehir ’de yapılan iki ayrı törenle kutlandı.

Sunuculuğunu Beden Eğitim Öğretmeni Barış Sümen’in yaptığı ilk tören Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Ataşehir Kaymakam Vekili İstanbul Vali Yardımcısı Abdurrahman İnan, Garnizon Komutanı Albay Şenol Dilmen ile Ataşehir Belediye Başkan Battal İlgezdi’nin Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdpoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet bayramı ile ilgili mesajının okunmasıyla alandaki resmi tören sona erdi.

 

Çelenk sunma törenine, Ataşehir kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Abdurrahman İnan, Garnizon Komutanı Albay Şenol Dilmen, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi,, Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cengiz Cem Karakaşlı, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan, Muharip Gaziler Derneği,  CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, MHP Ataşehir İlçe Başkanı Sadun Bizel, İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mert Kar,  Yeniden Refah Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Bülent Tüylü, CHP eski ilçe Başkanı hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları, Ekrem Köse, Hüseyin Hışman, Deniz Kutlu ve Kalender Özdemir,  Ataşehir Belediye meclis Başkan Vekili Sevgi Uluğ, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Aytekin Günel, STK temsilcileri, Ataşehir Belediyesi CHP, Ak Parti ve MHP Meclis üyeleri, mahalle muhtarları  ile Ataşehirliler katıldı.

Resmi törenin sona ermesinden sonra alanda bulunan siyasi parti başkan ve yöneticileri ile STK temsilcileri Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak saygı duruşunda bulundular.

Çelenk sunumundan sonra günün önemi üzerine konuşan siyasi parti ve STK temsilcileri Cumhuriyetin kazanımlarının önemine vurgu yaptılar.

“BİZLER ATATÜRK’ÜN BİZE BIRAKTIĞI MİRASINA İLELEBET SAHİP ÇIKACAĞIZ”

İlk konuşmayı yapan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, 29 Ekim 1923 bundan tam 97 yıl önce kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyet ilan edildi diyerek; “ Cumhuriyete giden yolculuk işgal kuvvetlerinin kol gezdiği İstanbul’dan Samsun’a yola çıkan Bandırma Vapurunun içindeki inanmış insanların cesaretiyle başladı. O Cumhuriyet Mardin Savurlu Aziz Sancar’ın Nobel Ödülü almasına ön ayak olmuştur. O Cumhuriyet kadının bugün mecliste temsil edilmesini, avukat, doktor, bilim insanı olmasını, siyasette temsil edilmesini sağlamıştır. Gazi Mustafa kemal Atatürk Türk Ulusuna iki miras bırakıyorum; biri Cumhuriyet diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir demiştir. Bizler onun mirasına ilelebet sahip çıkacağız.  Yaşasın demokrasi, Yaşasın Cumhuriyet, 29 Ekim Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun” dedi.

“29 EKİM 1923 TARİHİ DİRİLİŞ VE YÜKSELİŞ EŞİĞİDİR”

MHP Ataşehir İlçe Başkanı Sadun Bizel, “Türkiye Cumhuriyeti muazzam bir feragat kültürünün ve muhteşem bir mücadele kudretinin ihtişamıdır. Özellikle vurgulamak isterim ki, Cumhuriyet’in ilanı büyük bir atılım, kutlu bir başlangıç, tarihi bir karar anıdır. 29 Ekim 1923 tarihi diriliş ve yükseliş eşiğidir. Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün ‘EN BÜYÜK ESERİM’ sözleriyle mana ve muhtevasını özetlediği Türkiye Cumhuriyet’i zalime korku mazluma güven vermiş, milli birlik ve beraberliğin güvencesi haline gelmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle büyük Türk Milletinin 29 Ekim Cumhuriyet bayramını yürekten kutluyor, en kalbi ve halisane sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

"BU ÜLKEYE CUMHURİYET'İN İLANINDAN DAHA BÜYÜK MÜJDE VERİLMEMİŞTİR"

İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mert Kar; “ Bu ülkede Atatürk demeye imtina edenler, bu aziz millete müjde verdiğini sananlar burayı iyi dinlesinler ve kimin müjde verdiğini bugün oturdukları makamları bile o gün verilmiş olan müjdeye borçlu olduklarını hala idrak edememiş olmak, kimsenin ayıbı değil. Bizzat o makamları işgal edenlerindir. 28 Ekim 1923 de Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ne demişti: ‘ EFENDİLER YARIN CUMHURİYETİ İLAN EDECEĞİZ’. Bu ülkede bugüne kadar bundan daha büyük bir müjde verilmemiştir”  şeklinde konuştu. 

Ataşehir ADD Başkanı Oğuz Şahin Vatan Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Feyzullah Güneş, Yeniden Refah Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Bülent Tüylü, ÇYDD Ataşehir Şube başkanı İlkiz Kulan Cumhuriyet’ İn önemine vurgu yaparak katılımcıların Cumhuriyet Bayramını kutladılar.

Cumhuriyet kutlamalarının için ikinci tören Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Yarı Açık Salonun da İlçe Protokolünün tebrikleri kabul etmesiyle başladı.  Tebrikat kabulü töreninin ardından İlçe Kaymakam vekilinin günün anlam önemini belirten konuşmasının ardından gün içinde ve salgınla mücadele kapsamında Ataşehir kaymakamlığı koordinasyonunda mobil araçlarla günün anlamına yakışacak ses yayınlarının gerçekleşmesiyle program gün boyunca devam etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
34 milyon kronik hasta aşı için yaşamları üzerine bir sınav veriyor!Önceki Haber

34 milyon kronik hasta aşı için yaşamlar...

Abdurrahman İnan; “Türk Milletinin karakterine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir ”Sonraki Haber

Abdurrahman İnan; “Türk Milletinin karak...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar