TİP Ataşehir İlçe Başkanı Ali Çoban; "Amacımız Ataşehir'de AK Parti'ye seçimi kazandırtmamak"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TİP Ataşehir İlçe Başkanı Ali Çoban; "Amacımız Ataşehir'de AK Parti'ye seçimi kazandırtmamak"
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Ataşehir İlçe Örgütü, yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Türkiye İşçi Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Ali Çoban, “Ataşehir’de mevcut belediye başkanı aday gösterilseydi, TİP olarak Ataşehir’de aday çıkaracaktık. Amacımız burada AK Parti’ye burada seçimi kazandırmamak” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Ataşehir İlçe Örgütü, yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Türkiye İşçi Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Ali Çoban, “Ataşehir’de mevcut belediye başkanı aday gösterilseydi, TİP olarak Ataşehir’de aday çıkaracaktık. Amacımız burada AK Parti’ye burada seçimi kazandırmamak” dedi.

Türkiye İşçi Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Ali Çoban, basınla buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Çoban'ın konuşmasının satırbaşları şu şekilde;

Yerel yönetimler çalıştayı düzenledik 
Türkiye İşçi Partisi olarak Ataşehir’de yerel yönetimler çalıştayımıza üyelerimizin, tüm yurttaşlarımızı, partileri, sivil toplum kuruluşları ve çeşitli kurum temsilcilerinin yanı sıra mahalle temsilcileriyle gerçekleştirdik.

Ataşehir’in sorunlarını çalıştayda tespit ettik ve raporlaştırdık              
Çalıştayda, 7 adet masa kurduk. Bu masalarda emek, kadın, gençlik, hayvan hakları, eşitlik yurttaşlık gibi masalar kurduk. Bu alanlarda Ataşehir’in eksiklikleri nelerdir konuştuk, tartıştık ve çözüm önerilerimizi konuştuk. Not altına aldık ve sonuç raporunu kamuoyu ile paylaştık.

AK Parti’ye seçimi kazandırmamak için Ataşehir’de aday çıkarmadık  
Bu çalıştay sonucunda Ataşehir’in nasıl yönetilmesi gerektiğini belirledik. Burada çalıştay sonucunda Türkiye İşçi Partisi olarak Ataşehir’de belediye başkan adayı çıkarmadık. Çok açık ve net olarak söyleyeceğim; AK Parti’ye seçim kazandırmamak için aday çıkarmadık. İktidara kaybettirmek adına aday çıkarmadık. Aday çıkarmamak konusunda CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel ile hiçbir talebimiz olmadı ve pazarlık yapmadık.  Herhangi bir Kültür Merkezi sorumluluğu talebi istemedik. Koşulsuz, şartsız herhangi bir pazarlığa girmeden aday çıkarmama kararı aldık.

Rantçı politikaların karşısında durmak, denetlemek ve halkı bilgilendirmek amacıyla meclis üyesi adayı çıkardık
Ancak; belediye meclis üyesi adaylarımızı belirledik. Bunun için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ataşehir’in en iyi şekilde yönetilmesi için ve belediye meclisinin rantçı değil, halkçı politikalar yönetilmesi için meclis üyesi adaylarımızı açıkladı. Belediye meclisinde rantçı politikalar üretildiğinde bunun karşısında durmak, muhalefet yapmak, ses yapmak, kamuoyunu, halkı bilgilendirmek amacıyla bir denetleme mekanizması olması için belediye meclisinde; halkımızın desteğini Türkiye İşçi Partisi’ne oylarını vermelerini istiyoruz.

Raporu Onursal Adıgüzel’e verdik ve takipçisi olacağımızı belirttik
Orda 7 ana başlık vardı. Çok fazla eksik tespit edildi. Tamamına baktığınızda Ataşehir’de sosyalist halkçı belediyecilik uygulanmalı. Kent ve ekoloji konusunda rantçı değil, halkın yararına olacak şekilde değişim programı uygulanmalı dedik. Kadın konusunda; Ataşehir’in kreş yetersizliğini konuştuk. Kadınların hayata katılmaları için kreş açılması eksikliğini tespit ettik. Emek masasında belediye işçileri vardı. Onların sorunlarını dinledik, kanunsuzca işten atılmalarını engellenmeli, önlenmeli diye düşünüyoruz. Zaten bu sebepten dolayı bir yarış içerisindeyiz. Bu tür haksız uygulamaların denetleyicisi olmak istiyoruz. Hayvan hakları komisyonumuz vardı. Ataşehir’de sadece bir barınak olduğunu belirledik. Ne yazık ki, Ataşehir’deki barınağın yeterli olmadığı gibi koskoca Kadıköy Belediyesi ile ortak kullanılıyor. Ve Ataşehir belediyesine ait bir barınak olması gerektiğini tespit ettik. CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel ile görüşmemiz sonrasında kendisine yerel yönetimler çalıştayı sonuç raporunu verdik. Ve kendisine biz aday çıkartmadık, AK Parti’ye seçim kazandırmamak adına herhangi bir talebimiz yok. Ama Ataşehir’in yerel yönetimler çalıştayı sonuç raporundaki gibi yönetilmesini istiyoruz. Bunun takipçisi olacağız dedik ve takipçisi olacağız.

Aday göstermediğimiz yerlerde pazarlık yapmadık ve listelerde yer almadık
Biz parti olarak tüm Türkiye genelinde, biz kimseyle pazarlık yapmayacağız. Hiçbir partinin listesinden belediye başkan adayı ve meclis üyesi adayı göstermeyeceğiz diye karar aldık. Biz kirli siyaset düzenini değiştirmek istiyoruz. Sloganımız; “Değişmek Şart” alışıla gelmiş siyasetin dışında siyaset yapmaya çalışıyoruz. Halkın yararına olacak ve tabiî ki AK Parti’ye seçim kazandırmamak için belediye başkan adayı Ataşehir’de göstermedik. İlkesel olarak Sayın Onursal Adıgüzel’in desteklenmesi noktasında; halkın yararına olacağını düşündüğümüz için destekleme kararı aldık.



Battal Bey Aday Gösterilseydi, Aday çıkartacaktık!
Aday göstermeden önce hemen hemen herkes, Battal beyin aday olacağını ön görüyordu. Bizde şöyle bir karar aldık, Battal İlgezdi Ataşehir’i iyi yönetmiyor. Bizde bu durumda TİP İlçe örgütü olarak ve Ataşehirli yurttaşlar olarak rahatsızdık. Battal Bey aday olsaydı, TİP olarak biz Ataşehir’de aday çıkaracaktık. Bu tavrımızı da sahada konuştuğumuz herkes ile dile getirdik. İlkesel olarak Onursal bey ile örtüştüğümüzden dolayı değil, Battal bey gibi adı Ataşehir özelinde anılmadığı gibi Onursal Adıgüzel’i destekleme kararı aldık. Şöyle diyeyim; Battal bey aday olsaydı biz aday çıkarmak zorunda kalırdık. Onursal Adıgüzel olduğu içinde çıkarmadık. Biz burada Onursal Adıgüzel isminden rahatsız değiliz, ama Battal İlgezdi’nin 3 dönemdir yönetim tarzından rahatsızız. Ataşehir halkından da bu yorumları alıyorduk, bizden böyle bir talep vardı. Aday çıkarmalısınız talebi vardı. Rant konusunda Onursal Adıgüzel’in adı kirlenmediği için aday çıkarmama karar verdik. Battal beyin aday olması durumunda parti içerisinden bir arkadaşımızı aday çıkartacaktık.

Meclis’te halkçı politikalar üreteceğiz
Biz sadece AK Parti’yi değil, CHP’ni de belediye meclisinde denetlemek istiyoruz.  Belediye meclisinde alınan kararların rantçı değil, halkçı politikalar üretmesi için aday gösterdik. Meclis üyesi adayı arkadaşlarımız bu sürecin takipçisi olacağız. Halkın yararına olmayan durumların karşısında olacağız. TBMM’de 4 vekil ile ses getiriyorsak, Ataşehir Belediye meclisinde de aynı şekilde ses çıkartacağız, kamuoyunu bilgilendireceğiz.

Ataşehir’de satılacak yerleri engellemek ve kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz
Ataşehir’de kamuoyunu yakından ilgilendiren, bazı gelişmeler oluyor. Bazı yerler satılıyor. Novada AVM satıldı deniliyor. Belediye meclisinden herhangi bir tepki gösterilmedi mi, neden bunu basından duyuyoruz. Neden 40-45 gün sonra görevi devredecek, belediye başkanı belediyenin yerlerini satıyor. Amacımız bu tür satışları engellemek ve kamuoyunu bilgilendirmek.

Genel seçim oy oranımızı 2 katına çıkarmak istiyoruz
Açıkçası genel seçimde gördüğümüz olumlu hava yok. İnsanlar umutsuzluğa kapılmış durumda. Biz bunu değiştirmek zorundayız. Sokakta tek tek insanlara dokunmaya çalışıyoruz. Dün,  Yenişehir Mahallesi Pazarında idik. Oy kullanmayacağım ben, tepkili birini ikna ettik. Belediye meclisi için, bizleri değerlendireceklerini söylemesi bizi mutlu etti. Bir kişiyi kazanmak son derece önemli. Biz, 2023 genel seçimlerinde Ataşehir’de 16 bin oy aldık. Ataşehir Belediye meclisine meclis üyesi sokabilmemiz için mevcut oyumuzu 2 katına yani 30 bin civarına çıkarmamız gerekiyor. Bunu başarabileceğimize inanıyorum. İnsanlar, biz nasıl AK Parti’ye seçimimi kazandırmamak adına çalışıyorsak, seçmen olarak çok içine sinmese de CHP’ye oy verebiliyor.  Konu meclis üyeliğine gelince meclis üyeliği konusunda gönlünden geçene oy verebiliyor. Biz Ataşehir’de oy fazla oy alabileceğimize inanıyoruz.

Halkın yönetimini önemsiyoruz
Kentsel dönüşüm konusunda patronları zengin etmek amaç olmamalı. Burada halk yaşadığı mahallelerden, komşularından koparılmamalı” diye düşünüyorum. İstanbul’da ve ilçelerinde arsalarını ve evlerini müteahhitlere veren insanlar, tekrardan evlerine geri dönemiyor. Yerinde dönüşümde olması gerektiğini düşünüyoruz. Halk yönetime katılmasını istiyoruz. Kent konseyi daha aktif olmasını istiyoruz. Halkın ve yurttaşların katılımları artmasını istiyoruz. Mahalle meclislerinin artmasını istiyoruz. Bu meclisteki kararlar, ilçe belediye meclislerine taşınsın istiyoruz.Belediye meclisinde 2-3 red oyu vererek, çıkacak kararı değiştiremeyebiliriz. Ama kararı halka anlatalım istiyoruz.


TİP Kadınları önemsiyor, ilk üç sırada kadın aday gösterdi
Ataşehir Belediye Meclis üyesi adayı Ayten Polat Akkaya; Kadınlara alanlar açmak, Türkiye’de bir ihtiyaç. TİP, Kadınların öncelikli görev almasını önemsiyor. İlk üç sıraya kadın meclis üyesi adaylarını göstermesi, TİP’in ne kadar önemsediğini görüyoruz. Kadınlar, meclis’te kadınlarına aleyhine olabilecek kararların çıkmasına karşı durabilecek ve çok net ses çıkarabilecektir. Meclis’te kadınların önemini görmüş olacağız. Bizim yıllardır politik yollarımız çok tıkandı. Ama biz mücadeleden vazgeçmedik. O yolları açacağımıza inanıyoruz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Reşat Şahin Öztürk; Pankartlarımızı keserek, Trol hesaplardan saldırarak bizi yolumuzdan döndüremezsiniz!Önceki Haber

Reşat Şahin Öztürk; Pankartlarımızı kese...

Onursal Adıgüzel'den Ataşehir'e 'Daha Adil Daha Yeşil' ProjelerSonraki Haber

Onursal Adıgüzel'den Ataşehir'e 'Daha Ad...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar