Temmuz görüşmelerini tamamlayan Ataşehir Belediye Meclisi tatile girdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Temmuz görüşmelerini tamamlayan Ataşehir Belediye Meclisi tatile girdi
Ataşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı 1 ve 2.Birleşiminde 1.Başkan Vekili Kudret Arslan başkanlığında toplanarak gündemdeki konuları görüştü.

Ataşehir Belediye Meclisi 1 ve 2. Birleşiminde gündemdeki maddelerin görüşülüp karara bağlanmasından sonra 05.09. 2022 Pazartesi günü toplanmak üzere tatile girdi.

Gündem maddelerine geçmeden önce gündem dışı konuşmalar için parti sözcüleri söz aldılar.

Gündem dışı konuşmalarda partileri adına konuşan CHP Grup sözcüsü İlhami Yılmaz, AK Parti Grup sözcüsü Av. M.Naim Yağcı, İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul ve MHP Meclis Üyesi Hakan Arıkaya, 1993 yılında kara bir leke olarak hala lanetlenen Sivas Madımak olayı ile Başbağlar olayını gerçekleştirenleri lanetleyerek ölenlere rahmet dilediler. Ayrıca Karadeniz bölgesinde meydana gelen sel felaketi ile güney illerimizde çıkan yangınlar nedeniyle bölge halkına geçmiş olsun dileklerini ilettiler. 15 Temmuz FETÖ darbesini de kınayan sözcüler hayatını kaybedenlere rahmet dilediler.

Başta meclis 1.Başkan Vekili Kudret Arslan olmak üzere parti sözcüleri gelecek kurban bayramını kutlayarak barış, huzur ve kardeşlik mesajlarını bir kez daha dile getirdiler.

Parklarda bulunan spor malzemelerinin bakımsız olduğunu dile getiren AK parti meclis üyesi Şerafettin Ay’ın sözlü önergesi oybirliği ile başkanlık makamına gönderilmesine karar verildi.

AK Parti Meclis Üyesi Bayram Varol fotoğraflarını çektiği moloz yığınlarını göstererek bunların ne zaman kaldırılacağını sordu.

Bayram Varol’un sorusuna cevap veren Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı S.Sadık Kayhan, yeni yıkımların olacağını, bu yıkımları gerçekleştirdikten sonra molozların hepsini kaldıracaklarını dile getirdi. 

İBB’nin Ataşehir’e yaptığı yatırımı eleştiren AK Parti Grup Sözcüsü M.Naim Yağcı, devasa bütçesi olan bir Büyükşehir Belediyesinin daha büyük yatırımlara imza atmasını beklerdik. Ayrıca metro çalışmalarında ne kadar mesafe aldıklarını da açıklamalılar diye sordu.

Bu soruya S. Semih Kayhan şöyle cevap verdi:   Tüm kısıtlama ve engellemeler rağmen zamanınızda durmuş metrolarda çalışmalar başladı. İhalesini yapıp bir türlü yapamadığınız Esatpaşa Spor tesisini spor kulüplerin hizmetine açtı. Bahçe Marketin açılışı önemli bir hizmet. Biz geçmiş dönemde Büyükşehir Belediye başkanlarını görmeye hasret kaldık. Siz Ekrem İmamoğlu’nun hem hizmetlerini hem de buraya gelişini neden hazmedemiyorsunuz bunu merak ediyorum.

Konuşmaların ardından gündemde bulunan 6 madde ilgili komisyonlara havalesine oybirliği ile karar verildi.

2.Birleşiminde ise gündemde bulunan 5 madde görüşüldü. Tartışmaların gölgesinde görüşülen gündemdeki maddelerden Ek ödenek ile ilgili 2. Madde oyçokluğuyla kabul edildi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İBB Amatör Spor Kulüplerine malzeme desteğine devam ediyorÖnceki Haber

İBB Amatör Spor Kulüplerine malzeme dest...

Uzmanlardan uyarı geldi! Kurban Bayramı'na dikkat...Sonraki Haber

Uzmanlardan uyarı geldi! Kurban Bayramı'...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar