Nevruz Ateşi Ataşehir’ de yandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nevruz Ateşi Ataşehir’ de yandı
Ataşehir Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, baharın müjdecisi Nevruz Bayramı ve Türk Dünyası ve Toplulukları haftası nedeniyle kutlama töreni düzenledi.

Ataşehir Nuri Cıngıllıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde yapılan Nevruz şenliğine, Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Yeliz Gümüş ve Abubekir Uçan, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Hatun Yıldız, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Fatih Yelekoğlu, Vatan Partisi İlçe Sekreteri Ethem Kırca, Ataşehir Eğitim Hizmetleri Derneği Başkanı İsmail Dağ, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“NEVRUZ BOLLUĞUN, BEREKETİN, BAHARIN BAYRAMIDIR”

Günün anlam ve önemi üzerine Nuri Cıngıllıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Karadeniz, Yeni başlangıçların, umudun, kardeşliğin, dayanışmanın sembolü Nevruz Günü'nüzü tebrik ederim.Nevruz, Farsça “Yeni Gün” adını taşıyan bahar bayramı, insan ruhunun tabiattaki uyanışıyla birlikte kutladığı bir gündür diyerek; “Nevruz bolluğun, bereketin, baharın bayramıdır.  Kardeşliğin, sevginin, kalplerde yeşeren umutların bayramıdır. Nevruz toprakla beraber gönüllere düşen cemrelerin bayramıdır. Balkanlardan Orta Asya’ya kadar gönüllerin coşkusu, yüreklerin heyecanı, kalplerin huzuru Türk’ün bahar bayramıyla daha da güçlenmiş ve eşsiz güzelliklerini hepimize sunarak asırlardır Türk-İslam coğrafyasında barışa, kardeşliğe ve kucaklaşmaya işaret etmektedir” dedi.

NEVRUZ GEÇMİŞTEN SÜREGELEN ULUSAL BİR GELENEKTİR”

Karadeniz; “Ortak kültür ve zenginlikler ile anlamlı bu günlerin, sonsuza dek devamı, bireysel ve toplumsal sevgi, saygı, hoşgörü, birlik, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma içinde yaşama isteğimize ve bilincimize bağlı olduğunu unutmamalıyız.

Nevruz ulusal bir gelenektir, geçmişten süregelen,
O bir ışıktır ülkemde, geleceği gösteren,
Topraktan yeni yeşerip, beyazları yararak gülen,
O kardeleni derme zamanıdır, bugün Nevruz bayramıdır

Nevruz’un, ülkemizin her köşesinde ve ortak kültür coğrafyamızda sevginin ve dostluğun bayramı olarak kutlanması temennilerimle tüm insanlığa güzellikler ve iyilikler getirmesini diliyor, sizleri muhabbetle selamlıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Protokol konuşmalarının ardından Türk Dünyası Bayraklarının geçişi ve tanıtımı yapıldı. Türk Bayrağının geçişi sırasında protokol ayakta alkışladı.

Yakılan Nevruz Ateşin üzerinden protokolün atlaması, Demir Dövme ve Nevruz Ağacının protokol tarafından dikilmesi sonrasında toplu fotoğraf çekimi ve okulun Nevruz yemeği ikramıyla program sona erdi.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir'de seyir halindeki taksi alev aldıÖnceki Haber

Ataşehir'de seyir halindeki taksi alev a...

OGS Geçiş Sistemi tarih oluyor!Sonraki Haber

OGS Geçiş Sistemi tarih oluyor!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar