Meteorolojiden 42 il için kar uyarısı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meteorolojiden 42 il için kar uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden kar uyarısı geldi. 42 il için kar yağışı uyarısı yapılırken Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için pazar ve pazartesi gününe dikkat çekti. "Bugün Trakya Kıyı Ege Batı Akdeniz hariç tüm yurtta yağış var" diyen Prof. Dr. Şen, "İstanbul bugün karla karışık yağmurlu, kuzey ve yüksekler kar yağışlı sıcaklık 6 derece. İstanbul’da hafta sonu Pazar ve Pazartesi kar daha fazla görülüyor" açıklamasını yaptı. İşte son dakika haberinin detayları...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden kar ve fırtına uyarısı geldi. Bugün 42 ilde kar yağışı görülecek. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen "İstanbul bugün karla karışık yağmurlu, kuzey ve yüksekler kar yağışlı sıcaklık 6 derece" derken pazar ve pazartesi gününe dikkat çekti.

YURTTA (1 ŞUBAT) BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, (Antalya hariç) Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi; Doğu Akdeniz'in doğusu, (Batman hariç) Güneydoğu Anadolu, Şırnak, Hakkari, Elazığ, Bingöl, Ordu ve Giresun çevrelerinde ise yer yer kuvvetli ve yoğun olması bekleniyor.

HIZI 60 KM'YE KADAR ÇIKACAK

Hava sıcaklığının kıyı kesimleri ile yurdun doğusunda mevsim normalleri civarında, iç kesimlerde ise mevsim normallerinin 2-4 derece altında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın yurdun batı, iç ve kuzey kesimlerinde kuzey, kuzeybatı; güneydoğu kesimlerinde güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

42 İL İÇİN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji'nin hava tahminine göre Hakkari, Van, Bitlis, Şırnak, Muş, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan, Erzurum, Bayburt, Bingöl, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Malatya, Sivas, Tokat, Amasya, Çorum, Yozgat, Kayseri, Niğde, Karaman, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Çorum, Çankırı, Kastamonu, Bartın, Zonguldak, Düzce, Ankara, Eskişehir, Karabük, Bolu, Bursa, Kütahya ve Bilecik illeri için kar yağışı uyarısı yapıldı.

İSTANBUL İÇİN KAR UYARISI

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen şunları ifade etti:

"Bugün Trakya Kıyı Ege Batı Akdeniz hariç tüm yurtta yağış var. Yağışlar Güneydoğu Anadolu ve kıyılarda yağmur diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde. İstanbul bugün karla karışık yağmurlu, kuzey ve yüksekler kar yağışlı sıcaklık 6 derece. İstanbul’da hafta sonu Pazar ve Pazartesi kar daha fazla görülüyor."

BEKLENEN KAR İSTANBUL'DA ETKİLİ OLDU

Günlerdir beklenen kar yağışı İstanbul’da nihayet etkisini gösterdi. İstanbul’da kentin bazı ilçelerine lapa lapa kar yağarken belediye ekipleri de teyakkuza geçti.

Sabah saatlerinde etkili oldu. Lapa lapa yağdı...

BÖLGE HAVA DURUMU

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EDİRNE °C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu, kuzey kesimleri ve yüksekleri kar yağışlı

KIRKLARELİ °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELİ °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

 

Kaynak:Mynet

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çetin Canruh; “6’lı masayı destekliyor ve Parlamenter Sistemi geri istiyoruz”Önceki Haber

Çetin Canruh; “6’lı masayı destekliyor v...

Motorine 1,02 TL'lik indirim geliyor!Sonraki Haber

Motorine 1,02 TL'lik indirim geliyor!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar