Çetin Canruh; “6’lı masayı destekliyor ve Parlamenter Sistemi geri istiyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çetin Canruh; “6’lı masayı destekliyor ve Parlamenter Sistemi geri istiyoruz”
Hür Düşünce Hareketi düzenlediği kahvaltıda Ataşehir Yerel basın mensuplarıyla bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

Hür Düşünce Hareketi Derneği’nin Ataşehir Mirhan Cafe’de düzenlediği basınla buluşma kahvaltısı, HDH Genel Başkan Yardımcısı Esnaf Politikaları başkanı Çetin Canruh, Saime Oğuzhan ve Esra Çifterler’in katılımıyla gerçekleşti.

“ÇÖZÜMÜN YENİDEN PARLAMENTER REJİME DE OLDUĞUNU GÖREN İNSANLARIZ”

Derneğin kuruluş amaçlarıyla ilgili basına bilgi veren HDH Genel Başkan Yardımcısı Esnaf Politikaları Başkanı Çetin Canruh; “ Biz Hür Düşünce hareketi altında toplanmış bir gurup vatanseveriz. Ülkenin gidişatını ve uçuruma sürüklendiğini gören, düşünen ve çözümün yeniden Parlamenter Rejim de olduğunu gören insanlarız. Bu anlamda hem İstanbul’da hem de Türkiye’nin 81 ilinde örgütlendik. Hemen hemen her ilde bir temsilcimiz mutlaka vardır. Biz, geçtiğimiz ay önce Trabzon’da sonrasında Gaziantep, Urfa, Malatya, Osmaniye ve Kayseri de programlar yaptık. Buralarda hem yerel halkla hem sivil toplum örgütleriyle hem de esnaf örgütleriyle toplantılar yapıp diyaloglarımızı geliştirip acaba biz bu ülke için ne yapabiliriz? Şu an tamamen bu düşünceye odaklı çalışıyoruz. 58 kişi bir araya geldik ve bu düşünceler etrafında çalışmaya başladık. Bir siyasi amacımız ve beklentimiz yok. Biz 6’lı masanın aday göstereceği ortak bir adayı ama kim olursa olsun, hangi partiden olursa olsun gösterilen ortak adayı ve parlamenter sistemin geri gelmesini isteyen ve Türkiye için çözümün parlamenter sistemde olduğunu düşünen bir sivil toplum kuruluşuyuz” diye konuştu.

“KÜÇÜK ESNAFIN YOK OLMASI TOPLUMUN SOSYOLOJİSİNİ DE DEĞİŞTİRİR”

Hem Genel Başkan Yardımcısı hem de Esnaf Politikaları Başkanı olduğunu söyleyen Çetin Canruh, sorumluluğum gereği hem İstanbul’un bütün ilçelerinde hem de gezdiğimiz şehirlerde Esnaf Oda ve dernekleriyle bir araya gelerek sıkıntılarını dinlediklerini söyleyerek; “ Öncelikli olarak oturduğum yer olan ve 20 seneden beri esnaflık yaptığım yer olan Ataşehir den başlamak ve bu anlamda sizlerle tanışmak ve de esnafın sıkıntılarını sizlere resmini göstermek ve sizlerin fikirlerini almak için bu toplantıyı düzenledik.  Esnaf için ne yapabiliriz konusunda sizlerin de fikirlerini almak istedik. Esnaf sadece AVM’den ibaret değil. AVM dediğimiz zaman belirli markaların önünde kuyruklar görüyoruz. Buda şöyle bir algı oluşturuyor. Esnaf çok zengin. İnsanlar çok zengin. Ben İçerenköylüyüm. Ataşehir’in herhangi bir mahallesine gidelim. Gerçekten küçük esnaf bitmiş durumda. İnsanlar utana sıkıla gün bitiriyor bir siftah yapamamakta. İnsanlar artık artan kiralar karşısında geçimini sağlamakla karşı karşıya. Bir kira kadar olan elektrik, doğalgaz faturasını karşılayamaz duruma gelmiş. Artık kepenklerini sırayla kapatma durumuna gelmişler. Öreğin Yenisahra mahallesinde sayısı 20 olan bakkal esnaftan geriye sadece 3 bakkal esnafın kaldığını istişarelerden öğreniyoruz. Küçük esnafın toplum için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Küçük esnafın yok olması toplumun sosyolojisini de değiştirdiğini düşünüyoruz. Bu anlam da neler yapacağımız konusunda yapacağımız çalışmalarda sizlerin fikirleri de bize ışık tutacaktır” ifadelerini kullandı.

  Toplantı, basın mensuplarının sorularının alınması ve bu konuda ki düşüncelerini dile getirmeleriyle sona erdi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir Belediyesi 5. Klasik Müzik Festivali başlıyor!Önceki Haber

Ataşehir Belediyesi 5. Klasik Müzik Fest...

Meteorolojiden 42 il için kar uyarısı!Sonraki Haber

Meteorolojiden 42 il için kar uyarısı!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar