Meteoroloji saat verip uyardı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meteoroloji saat verip uyardı
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden son dakika açıklaması geldi. Meteorolojinin 17 Ocak verilerine göre Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in batısı ile Hatay kıyıları, Eskişehir, Kastamonu'nun kıyı kesimleri, Hakkâri ve Ardahan çevrelerinde aralıklı yağış bekleniyor. Meteoroloji, İstanbul'da akşam saatlerinden itibaren yağmurun etkili olacağını ifade etti. İşte son dakika haberinin detayları...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yağmur, kar ve fırtına uyarısı geldi. Çok sayıda il için sarı ve turuncu uyarının yapıldığı açıklamada Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in batısı ile Hatay kıyıları, Eskişehir, Kastamonu'nun kıyı kesimleri, Hakkâri ve Ardahan çevrelerinde aralıklı yağış bekleniyor. Rüzgarın hızını, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey kesimleri ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde 60 km'ye kadar çıkarması bekleniyor. İşte son dakika haberinin detayları...

BUGÜN (17 OCAK) YURTTA HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in batısı ile Hatay kıyıları, Eskişehir, Kastamonu'nun kıyı kesimleri, Hakkâri ve Ardahan çevrelerinin aralıklı yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları ile İstanbul, Sakarya ve Kocaeli kıyı kesimlerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesimlerinin dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HIZI 60 KM'YE KADAR ÇIKACAK

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgârın genellikle kuzeyli, zamanla Karadeniz kıyılarında güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey kesimleri ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/sa)olarak eseceği tahmin ediliyor.

ÇOK SAYIDA İL İÇİN SARI VE TURUNCU UYARI

Meteoroloji, Trabzon, Rize, Artvin, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Şırnak için sarı, Van ve Hakkâri için turuncu uyarı yapıldı.

BÖLGE HAVA DURUMU

MARMARA
Parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren bölgenin güney ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İstanbul ile Kocaeli ve Sakarya kıyılarında yağmur, Yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

EDİRNE °C, 10°C
Parçalı bulutlu

İSTANBUL °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yerel olmak üzere yağmurlu

KOCAELİ °C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kıyıları yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı

TEKİRDAĞ °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu

 

Kaynak:Mynet

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir’de o Pazar artık kurulmayacak!Önceki Haber

Ataşehir’de o Pazar artık kurulmayacak!

ARDEFED ve ATADER’den Ardahan’a 4 yeni kütüphaneSonraki Haber

ARDEFED ve ATADER’den Ardahan’a 4 yeni k...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar