Mart ayı son meclis toplantısında Büyükşehir tartışıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mart ayı son meclis toplantısında Büyükşehir tartışıldı
Ataşehir Belediye Meclisi Mart ayı son toplantısı Büyükşehir Belediyesinin geçmiş yönetimi ile bugünkü yönetiminin neler yapıp yapmadığı tartışmalarıyla geçti.

Ataşehir Belediye Meclisi Mart ayı toplantısına gündem dışı konuşmalar damgasını vururken, çözüm önerilerinden ziyade karşılıklı atışmalar daha çok zaman alıyor.

Ataşehir Belediye Meclisi Mart ayı son toplantısında Meclis 1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ başkanlığında toplanarak gündemdeki maddeleri görüştü.

Gündem maddelerine geçmeden AK Parti tarafından önergeler okundu.

PLANLANAN ATA PARKIN DURUMU NEDİR?

Gündem dışı söz alan AK Parti Meclis Üyesi Haluk Sadıkoğlu;  Atapark alanının işgal edilmesi ile ilgili verdiği önergede başkanlık makamına sunulmak üzere şu soruları yöneltti:

*Atapark Projesinin başlangıç ve bitiş tarihleri nedir?

* Golf Kulübü olarak faaliyet gösteren parsele komşu Belediye Hizmet alanında kalan ve Nikâh Dairesi yapımı için planlanan, uzunca bir zamandır da bekleyen arsada yıllardır inşaat vinçleri ve inşaat kalıp malzemeleri depolanmaktadır bu malzemeler belediyemize ait değilse sahibi olan üçüncü şahıslar ya da şirket adına bir işgal ile ilgili bir tutanak ya da bir ecrimisil var mıdır?

* Atapark bloklarını karşısında planlanan park alanının Dudullu Caddesi tarafında kalan Kaldırıma park alanına konulan belediye ve ekipmanları ile büfe ve manav gibi olduğunu düşündüğünüz kaçak yapı ve sorumlular hakkında belediyemiz ce herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

“MİNİBÜSLERLE YOLCULUK YAPMAK EZİYET HALİNE GELMİŞTİR”

İkinci önergeyi başkanlık makamına sunulmak üzere okuyan Ak Parti Meclis Üyesi Bayram Varol mahallesinde yaşanan sorunları şöyle dile getirdi:

*Barbaros Mahallesi halkı,  minibüsçülerin keyfi güzergâh değişikliği yapmalarından dolayı bu haklardan yararlanamıyor.

*İSKİ ile sözleşme olmadığından kötü durumda olan konutlarda yaşayan mahalle halkımızın bir an evvel İSKİ ile protokol yapılarak bu kötü ve riskli yapılaşmalardan kurtarılması için belediyemizin herhangi bir girişimi var mıdır?

* Yıkılmış olan gecekonduların yıkıntıları ne zaman temizlenecektir, çevre düzenlemesi ne zaman yapılacaktır?

“ARKADAŞIMIZ BİLMEDEN KONUŞUYOR”

Bayram Varol’un minibüs güzergâhları ile ilgili önergesine cevap veren CHP Meclis üyesi ve Yenisahra Minibüsçüler Derneği Başkanı Şeref Uzun, arkadaşımız bilmeden konuşuyor diyerek tepkisini şöyle dile getirdi.  Kafalarına göre güzergah değiştirmek söylemi doğru değildir.  Minibüs esnafı bir kişi fazla aldığı zaman cezalar yemekte veya arabası bağlanmaktadır. Arkadaşlarımız buna rağmen hizmet vermek için ellerinden gelen çabayı sarf etmektedirler.

“ARKADAŞIMIZ SONUÇTA KENDİ PARTİSİNİ DE KÖTÜ DURUMA DÜŞÜRÜYOR”

Minibüs güzergâhları ve ulaşımla ilgili Bayram Varol’un önergesine bir cevapta İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul’dan geldi:

Sarul; Minibüs ve ulaşım konularında karar veren yöneten merci AK Parti hükümetinin atadığı bürokratların yönettiği UKAME’ dir. Bu sorunun konuşulacağı yer Ataşehir Belediye Meclisi değildir. Sadece partim adına ben şunu söylemişim demek doğru değildir. Arkadaşımız sonuçta kendi partisini de kötü duruma düşürüyor.

“YANLIŞ ALGILAR YARATMANIN KİMSEYE FAYDASI YOK”

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, Mart ayı ilk toplantısında konuştuklarını çarptıran arkadaşlarım var diyerek konuşmasına şöyle devam etti. 

Der, arkadaşlarımız farklı bir algı yaratarak kamuoyuna duyurmak istedi.  Şimdi ben burada ne konuştuğumu çok iyi biliyorum. O gün konuştuğumun aynen arkasındayım.  Konuşmaları böyle yanlış yöne çekerek anlatmalarını da hazmedemiyorum.  Şimdi arkadaşlarımız özellikle Büyükşehir Belediye başkanımızın Ataşehir'e gelip gelip gidiyor, hiçbir iş yapmıyor demişlerdi.  Bende,  buraya boş gelip giden insanları asla kabul etmiyor etmeyiz mutlaka icraat yapmaları gerekir demiştim. Bugün yine aynı şeyi söylüyorum. Belediye başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu görevini layıkıyla yerine getiriyor hizmet mi diyorsunuz?  Evet hizmete yapıyor yani yapılan hizmetler göz önünde gözüküyor şimdi arkadaşlarımız her ağzı açıldığında niye başkanımız bir hizmet yapmıyor.  Ataşehir belediye başkanımız bir hizmet yapmıyor gibi cümleler kullanıyorlar.  Ama biz de şunu biliyoruz ki, yıllardan beri neticede Ataşehir'de yaşıyoruz.  Yaşadığımız mahalleler var gördüğümüz örnekler var. 20 yıldır çözülmemiş planlar için şimdi niye çözmüyorsunuz diye soruyorsunuz. Eğer varsanız gidelim Orada AK Parti grubuna ve CHP grubuna gidelim Bütün belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla imar komisyonlarına gidelim gerekirse oturma eylemi yapalım. Öyle yanlış algılar yaratmanın kimseye faydası yok diyerek birlikte hareket etmek için çağrısını yineledi.

“HİÇBİR ARKADAŞIMIZIN ALGI YARATMA İLE İLGİLİ BİR BEYANATI OLMADI”

Hiçbir arkadaşımızın algı yaratma ile ilgili bir beyanatı olmadı diyen AK parti Grup sözcüsü M.Naim Yağcı; Ataşehir de kendi yönetimleri döneminde yapılan hizmetleri anlatarak Ataşehir imar planları ile ilgili Ataşehir Belediyesi Meclis üyelerine, biz evet dediğimiz planlara siz yok dediniz. İtirazlar edildi iptal edildi diyerek eleştirilerini yöneltti.

“20 YILLIK BİR SÜREDE NEDEN SORUNLARI ÇÖZMEDİNİZ ELİNİZDEN TUTAN MI VARDI”

Bu eleştirilere cevap veren Abdullah Der; sizin yönetiminizden gelen tüm mahallelerin problemleri çözülmeden bugüne gelindi. O zaman neden yapmadınız. Elinizden tutan mı vardı diyerek eleştirilerin haksız ve yersiz olduğunu dile getirdi.

Gündem dışı konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi.  Gruplar adına meclis üyeleri gündem maddeleri üzerinde görüşlerini dile getirdikten sonra gündemde görüşülecek başka maddeler kalmadığından Meclis 1.Başkan Vekili 05.04.2021 Pazartesi saat 15.00 da toplanmak üzere oturumu kapattı.

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
Bitlis'te düşen askeri helikopterde 11 askerimiz şehit oldu. İşte şehitlerimizin kimlikleriÖnceki Haber

Bitlis'te düşen askeri helikopterde 11 a...

65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar toplu ulaşımı kullanabilecekSonraki Haber

65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar t...

Haber Yorumları

  • İÇERENKÖY06-03-2021 10:50

    Birbirinizi suçlayacağınıza iş yapın planları çıkarın deprem var tuzunuz kuru olan millete oluyor

  • İÇERENKÖY06-03-2021 10:50

    Birbirinizi suçlayacağınıza iş yapın planları çıkarın deprem var tuzunuz kuru olan millete oluyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar