Kudret Arslan; “CHP’den başka partide siyaset yapmayı düşünmüyorum”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kudret Arslan; “CHP’den başka partide siyaset yapmayı düşünmüyorum”
Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkan Vekili Kudret Arslan Ataşehir basınını kahvaltıda ağırlayarak Ataşehir’in sorunları ve Ataşehir Belediye Meclisi çalışmalarıyla ilgili istişarelerde bulundu.

Ataşehir Belediye meclis çalışmaları ve Ataşehir’in sorunları ile ilgili konuları basın mensuplarıyla paylaşan Kudret Arslan basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Ataşehir Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Kudret Arslan kahvaltı programında ağırladığı basın mensuplarına yaptığı açıklamalarında şunları söyledi.

“CHP’DEN BAŞKA PARTİDE GÖREV YAPMAM”

Yaklaşan Yerel seçimlerle ilgili konuşan Kudret Arslan; “ Partim (CHP) tarafından görev verirlerse memnuniyetle devam ederim vermezlerse de bir partili gibi davranmaya devam edip başka bir partide asla görev yapamayacağımı burada belirtmek isterim. Yetki verilirse hizmet sunmaya devam edeceğim ve her başlangıç benim için bir okuldur, dersime iyi çalışarak işimi yapmayı kendime hedef seçmişimdir” dedi.

“AMACIMIZ ATAŞEHİR DE CHP’Yİ TEKRAR İKTİDAR YAPMAK”

Kahvaltının hiçbir amacı özelliği yok diyen Kudret Arslan açıklamalarına şöyle devam etti: “ Sadece bir araya gelip sizlerle Ataşehir ‘de neler yapabiliyoruz, yerel basın siyasilerle nasıl çalışıyor, siyasilerle nasıl birlikte beraber hareket ediyor. O açıdan sizlerinde fikirlerini almak istiyorum. Sizler Ataşehir ve bizler için siyasiler için önemlisiniz. Ataşehir ‘de gördüklerinizi haber veriyorsunuz, yazıyorsunuz zaman zaman eleştiriler zaman zaman bizimle konuşarak paylaşıyorsunuz. Bir anlamda objektif gazeteciliğin gereğini yapıyorsunuz.  Ben buna inanıyorum. Ataşehir ‘deki basın mensubu arkadaşlarımız her zaman doğruyu dürüst bir şekilde söyleyen, parti ayrımı, siyasi ayrımı yapmadan konuları işleyen,  yerel yönetiminin gerektirdiği şekilde haber yapan kişilersiniz. Ben bu emeklerinizden dolayı da sizleri kutluyorum çok yüce bir mesleği icra ediyorsunuz. Gazetecilik böyle kolay bir iş değil hem de Ataşehir gibi bir yerde klasörlerin çok olduğu sansasyonların çok olduğu bir ülkede yerel basınla uğraşmak zor tabii. Onunla beraber bizler de sizlere elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnşallah bir dahaki dönemde de hep birlikte çalışmaya devam ederiz diyorum.  Yeni seçim dönemine az bir zaman kaldı. Yılbaşından sonra adaylarımız ortaya çıkar, adaylar daha sonra meclis adayları belli olur. Seçim çalışmaları başlar. Ben Ataşehir'e hayırlı uğurlu olsun diyorum.  Tekrar İnşallah iyi bir şekilde iyi bir yönetimle burada Ataşehir ‘de Cumhuriyet Halk Partisiyle devam etmesini temenni ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi mensubu olarak ben de burada seçilelim seçilmeyelim başkanımızın dediği gibi Ataşehir belediye başkanımızın söylediği gibi seçilecektir. Seçilmesek de partimize hizmet edeceğiz partimiz için çalışacağız ve Ataşehir’de Cumhuriyet Halk Partili belediyeyi tekrar iktidara taşımak için sizlerle birlikte çalışacağımıza sözünü veriyorum. Davetime katıldığınız için sizlere çok teşekkür ederim.”

Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkan Vekili Kudret Arslan konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İşte o yanıtlar:

“İBB’NİN CHP’YE GEÇMESİYLE SORUNLAR HEMEN HEMEN ÇÖZÜLMEYE BAŞLANDI”

Ataşehir ’in sorunlarına da değinen Arslan; “Tabii Ataşehir yeni kurulan ilçe olduğu için sorunları elbette olacak. Bu sorunlar üç dönemde başkanımız belli bir düzeyde verdiği hizmet ve çalışmalarıyla bir yere kadar getirdi.  Ataşehir ‘in CHP’de olması ve İBB’nin AK Partide olması nedeniyle birçok sorun çözülmedi. Son beş yıla gelince İBB’nin CHP’ye geçmesiyle sorunlar hemen hemen çözülmeye başlandı. İmar problemleri, yapılaşma, altyapı problemleri sorunları büyükşehrin desteğiyle çözülmeye başladı ama tabii şu an yeterli değil. Bunun devam etmesi gerekiyor. Kişiler ve parti değiştiği zaman farklılık oluşuyor. Bunun için bu şekilde yine devam etmesini ben temenni ediyorum. Sorunlar çözülmeyecek sorunlar değil.  Ataşehir Belediye Meclisi olarak bu sorunların çözülmesi için İBB ile birlikte çalışan bir meclisiz. Zaman zaman o çocukluğuyla da aldığımız kararlar oluyor oybirliğiyle de aldığımız kararlar oluyor. Bu kararlar doğrultusunda halkın yararına olan kararları biz ivedilikle Büyükşehir’e iletiyoruz ve yapılması gerekenlerin yapılması için bürokratlarımız belediye başkanımız Başkan yardımcımız bu düşüncelerimizi ve aldığımız kararları İBB’de takipçisi oluyorlar. Belediye Meclisi olarak biz her zaman sorunların çözülmesinden yanayız. Tabii insanları isteklerini yerine getirmek kolay değil” dedi.

“40 YILDIR ÇIKILMAYAN BİR SÜREÇTEN 5 YIL İÇERİSİNDE ÇIKIŞA GEÇMİŞ OLMASI ÖNEMLİ”

 5 yıllık süreçte Ataşehir’e çok şey yapıldığını söyleyen Kudret Arslan; “ Şimdi geçen gün olağanüstü bir meclis yaptık. Yapılan hizmetleri anlatmak gerekir ki yapılamayanlarla karşılaştırılabilinsin. Bu 5 yıllık dönemde 2-3 tane mahallenin imarının çıkması ve çıkacak olması 30 yıldır 40 yıldır çıkılmayan bir süreçten bu 5 yıllık süreç içerisinde çıkışa geçmiş olması bile benim için bizim için önemli.  İçerenköy Mahallesi, Âşık Veysel,  Ferhatpaşa, Mustafa Kemal, Örnek Mahallesi'nde bazı binliklerin değişmesi falan bunlar önemli konular yani büyükşehir meclisinden bir dosyanın 6 ayda geldiğin hesap ederseniz bu kadar sorunun 5 yılda çözülmesi mümkün değil.  bir dosya konuşuluyor, görüşülüyor, itirazlar yapılıyor 6 ay geçiyor yani o günkü olağanüstü toplantı yapmamızın sebebi de bu yüzden. Yani hemen bir an önce yetkiyi verelim 1000'lik planlar çıksın diye. Biliyorsunuz Yenisahra ve Barbaros Mahallelerin imar planları için 2009 yılından beri uğraşılıyor. 13 yılda zor çıktı. Planların zamanında çıkması belediyenin geliri açısından önemli bir kaynak” diye konuştu.

“İŞİ GÖREVE ENGEL TEŞKİL EDİYORSA İSTİFA ETMESİ GEREKİR”

Belediye Başkanı ve bazı meclis üyelerinin oturumlara katılmaması sorusunu da şöyle cevapladı: “Belediye Başkanımız görevi gereği bir yerlerde olmak ve bir yerlere gitme gibi bir zorunluluğu var. İşi olmayan belediye başkanı sürekli meclise gelip başkanlık yapıyor.  Belediye Başkanımızın işlerinin yoğunluğu nedeniyle oturumlara katılmadığını ve yerine 1. Başkan Vekili olarak oturumu yönetiyoruz. Bu makam onun için var. 3 yıl oldu görevdeyim. Odamın kapısı her zaman açık ve biz görevimizin başındayız. Sizlerde bunu takip ediyorsunuz.  Devamsızlığı olan meclis üyelerimiz var. Vatandaş bunlara görev yapsın diye oy vermiş ve seçmiş. Görevlerinin başında olmaları gerekir. İşi bu göreve engel teşkil ediyorsa istifa etmesi gerekir. Örneğin CHP Meclis Üyesi Selami İğrek işi gereği devam edemeyeceğini söyleyerek istifa etti ve yerine yedek üye atandı. Doğrusu budur. Mecliste 4 partini meclis üyeleri var. Devam etmeyenlerin mazeretleri bu dört partinin meclis üyelerinin oylarıyla kabul ediliyorsa benim burada yapacak bir yaptırımım olmaz. İki oturumda gelmeyen üye için bir üçüncü oturumda görünüp giderse ona bir yaptırım uygulayamazsınız. Durum bundan ibaret.”

“CHP TARAFINDAN GÖREV VERİRLERSE DEVAM EDERİM”

Günlük çalışmalarıyla ilgili olarak kısa bilgi paylaşan Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkan Vekili Kudret Arslan; “Her gün sabah işlerimi yoluna koyup öğlenden sonra insanlara hizmet etmek için randevularımı veriyorum buraya geliyorum. Esnaf dolaşıyorum, vatandaşın cenazesine, düğününe, taziyesine her şeyine koşuyorum. Beni arayan her insanla ilgili bir sıkıntı varsa gece 23.00 da olsa çözmeye çalışıyorum bunu da gösteriyorum zaten. Çağrılan her daveti gidiyorum siz de bunları 5 yıldır burada görüyorsunuz.  Meclis üyesi iken de bu şekilde davranıyordum.  Durup dururken Cumhuriyet Halk Partisi gelip bize bir teklifte bulunmadı. Bizim bu meziyetlerimizi bildiği için ve ben de bunu hakkıyla verdiğime inanıyorum.  CHP tarafından görev verirlerse devam ederim vermezlerse de bir partili gibi davranmaya devam edip başka bir partide asla görev yapamayacağımı burada belirtmek isterim. Yetki verilirse hizmet sunmaya devam edeceğim ve her başlangıç benim için bir okuldur, dersime iyi çalışarak işimi yapmayı kendime hedef seçmişimdir”

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ATAMAD “Yöresel Malatya Sofrası” etkinliğini düzenlediÖnceki Haber

ATAMAD “Yöresel Malatya Sofrası” etkinli...

Ehliyet almak isteyenler dikkat! Ocak'tan sonra ücretler 2 katına çıkıyorSonraki Haber

Ehliyet almak isteyenler dikkat! Ocak'ta...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar