ATAMAD “Yöresel Malatya Sofrası” etkinliğini düzenledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ATAMAD “Yöresel Malatya Sofrası” etkinliğini düzenledi
Kısa adı ATAMAD olan Ataşehir Malatyalılar Derneği düzenlediği “Yöresel Malatya Sofrası” etkinliğinde Malatyalıları ve dostlarını buluşturdu.

Necati Bozkurt başkanlığında yeni yönetimin nöbeti devraldığı günden bugüne birçok etkinlik düzenleyen ATAMAD, Yöresel Malatya Sofrası ile taçlandırdı.

Erdal Eren Kültür merkezi’nde düzenlenen  “Yöresel Malatya Sofrası” etkinliğe,  Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Kudret Arslan, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Deva Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Barış Yılmazkaya, Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Metin Bayraktar, Yeniden Refah Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Bülent Tüylü, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, Milli Eğitim eski Bakanı Metin Emiroğlu, CHP önceki dönem İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Ataşehir CHP Belediye Meclis Üyeleri Sevgi Uluğ, Vedat Akyol ve Ertuğrul Baysalı,  ADD Ataşehir Şube Başkanı Seda Günel ve Ataşehir’deki il dernekleri ile STK başkan ve temsilcileri, mahalle muhtarları, ATAMAD yöneticileri ve üyeleri ile Malatya dostları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ATAMAD Başkanı Necati Bozkurt, Ataşehir Malatyalılar Derneği çatısı altında bir araya geldiğimiz bu özel buluşmada, dostlarımızı en içten samimi duygularımızla selamlıyorum diyerek  bu etkinlikte emeği geçen yönetim kurulu ve üyelerine teşekkür etti.

“CUMHURİYETİMİZİN TEMEL İLKE VE DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

ATAMAD Başkanı Necati Bozkurt Konuşmasının devamında şunları söyledi: “Edirne’den,  Hakkâri’ye kadar Anadolu’nun bütün renkler ve kültürleri burada. Malatyalı hemşerilerimiz ve değerli dostlarımızla birlikte olmak, bu güzel etkinlikte bir araya gelmek, gerçekten bizim için büyük bir mutluluk. Atamızın bizlere bıraktığı Cumhuriyetimiz 100 yaşında ve sonsuza kadar yaşayacaktır. Atamızın fikirleri bizleri aydınlatmaya devam etmektedir. Atamızı ve silah arkadaşlarını saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan bu büyük mirası yaşatma sorumluluğumuzun daha da arttığını hissediyoruz. Demokrasi, adalet, barış,  hukuk, eğitim ve sağlık gibi temel değerleri ön planda tutarak, Cumhuriyetimizin temel ilke ve değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bizler Anadolu’nun can damarlarıyız, barışın, kardeşliğin, dostluğun toprağıyız. Hem doğuluyuz hem batılıyız. Biz Türkiyeliyiz.”

“ ÜLKEMİZDE 6 ŞUBAT DEPREMİNDEN 10 İLİMİZ DİREKT ETKİLENDİ”

Necati Bozkurt, Malatya, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, kültürel zenginliği ve tarihiyle ön plana çıkan bir şehirdir diyerek konuşmasına şöyle devam etti: “ Malatya'nın adı Hititçe "Bal" anlamına gelen "Melid" kelimesinden türetilmiştir. Suyu sert, insanı merttir Malatya'nın. Bugün burada, Malatya'nın sıcakkanlı insanlarının ve eşsiz mutfağının tadını çıkararak, kültürümüzün güzelliklerini bir arada yaşama fırsatını buluyoruz. Ülkemizde 6 Şubat depreminden 10 ilimiz direkt etkilendi. Etkilenen illerden biri de Malatya oldu. Malatya’da 1300’e yakın canımızı kaybettik. 36 bin bina ağır hasar gördü. Kaybettiğimiz canlara Allah’tan rahmet diliyorum. Ülke olarak birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz zaman en kısa süre içinde yaralarımızı saracağımıza inanıyorum. Gazze'de yaşanan insanlık dramı karşısında duyarsız kalamayız. Masum insanların yaşadığı acıları görmemezlikte gelemeyiz, barış ve adalete olan inancımızı vurgulamak istiyoruz İnsanlığın öldüğü, Gazze’de dünyanın gözü önünde yaşanan katliam bir an önce durdurulmalıdır.”

“YEREL MALATYA SOFRASINDA EMEK VEREN ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Necati Bozkurt konuşmasının sonunda; “Bizim değerimiz, Ataşehir’in kurucu belediye Başkanı, Ataşehir sevdalısı sayın belediye Başkanımız Battal İlgezdi’ye her zaman bizlere vermiş olduğu destek ve katkılardan dolayı sonsuz teşekkür ediyoruz.  Ayrıca, Yerel Malatya sofrasında emek veren yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Hep birlikte geçirdiğimiz bu güzel anıların, dostlukların daha nice etkinliklerde,  pekişmesini diler bütün dostlarımıza sağlık ve mutluluk dolu, güzel günler temenni ederim” dedi.

Etkinlik ikramların sonrasında toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallelerinin imar planlarının çözümü için önemli adımÖnceki Haber

Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahalleleri...

Kudret Arslan; “CHP’den başka partide siyaset yapmayı düşünmüyorum”Sonraki Haber

Kudret Arslan; “CHP’den başka partide si...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar