Kar yağışı sonrası İstanbul için yeni uyarı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kar yağışı sonrası İstanbul için yeni uyarı!
İstanbul'u vuran Aybar fırtınası etkisini kaybediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Son 30 yılın en yoğun kar yağışını geride bıraktık" dedi. Ancak okulların açılmasından önce önemli bir uyarı geldi. Meteoroloji Müdürlüğü, ülke genelinde buzlanma ve don olaylarının beklendiğini belirtti. Uzmanlar da okul servisleri başta olmak üzere şoförlere ve vatandaşlara dikkatli olunması yönünde hatırlatmada bulundu.

İstanbul son 30 yılın en soğuk ve kar yağışlı günlerini geride bıraktı. 4 gündür etkili olan kar yağışı için İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada "Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün son verilerine göre İstanbul’da turuncu alarm kalktı. 14 Mart Pazartesi (bugün) il geneli 00.00-09.00 az bulutlu ve açık; 09.00-12.00 arası parçalı bulutlu geçecek" ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Vali Yerlikaya, motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin bugün saat 10.00'dan itibaren trafiğe çıkmalarına izin verileceğini duyurmuştu.

İSTANBUL İÇİN DON VE BUZLANMA UYARISI

Soğuk ve karlı havayı geride bırakan İstanbul'da şimdi de don ve buzlanma tehlikesi başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde buzlanma ve don olaylarının beklendiğini belirtti. Okulların açılmasıyla birlikte trafikte yoğun bir gün beklenirken, sürücülerin dikkatli olması gerektiği hatırlatıldı.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK? METEOROLOJİ AÇIKLADI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, batısının zamanla az bulutlu, Marmara'nın kuzeyi, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz, ve Doğu Anadolu Bölgeleri ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı, İstanbul ve Tekirdağ çevrelerinin yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu, Ağrı, Muş, Bitlis ve Hakkâri çevrelerinde yerel kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Ülkemiz genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

 HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGÂR: Genellikle kuzeyli, güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Akdeniz Bölgesinde kuzeyli, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu, Ağrı, Muş, Bitlis ve Hakkâri çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Ülkemiz genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

RÜZGÂR UYARISI

Rüzgârın; Doğu Akdeniz kıyılarında kuzeyli, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

14 MART 2022 İL İL HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul ve Tekirdağ çevrelerinin yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmurlu; Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ÇANAKKALE °C, 8°C
Parçalı bulutlu

İSTANBUL °C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

KIRKLARELİ °C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELİ °C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

EGE
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 0°C
Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ °C, 9°C
Parçalı ve az bulutlu

İZMİR °C, 10°C
Parçalı ve az bulutlu

MANİSA °C, 10°C
Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgârın, batısının iç kesimlerinde ve Doğu Akdeniz'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

ADANA °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA °C, 13°C
Parçalı ve az bulutlu

HATAY °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu

ISPARTA °C, 5°C
Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Sivas, Çankırı, Yozgat ve Kayseri çevreleri ile Kırıkkale'nin kuzey çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA °C, 2°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 2°C
Parçalı bulutlu

KAYSERİ °C, -2°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinde hafif kar yağışlı

KONYA °C, -1°C
Parçalı bulutlu

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sinop çevreleri ve Kastamonu'nun kuzey kesimlerinin, zamanla bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU °C, 1°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif kar yağışlı

DÜZCE °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif karla karışık yağmurlu

KASTAMONU °C, 2°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

RİZE °C, 4°C
Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SAMSUN °C, 5°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

TOKAT °C, 2°C
Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

TRABZON °C, 4°C
Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Ağrı, Muş, Bitlis ve Hakkâri çevrelerinde yerel kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don bekleniyor. Yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Rüzgârın, bölgenin güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

ERZURUM °C, -4°C
Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

KARS °C, -3°C
Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

MALATYA °C, 1°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif kar yağışlı

VAN °C, 3°C
Çok bulutlu, aralıklı ve hafif kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, doğusunun aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 6°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

GAZİANTEP °C, 5°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

SİİRT °C, 5°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

ŞANLIURFA °C, 8°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

 

Kaynak:Mynet

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Doktorlar için yeni statü ve emeklilik ücreti…Önceki Haber

Doktorlar için yeni statü ve emeklilik ü...

Sevgi Seli Dernek Başkanı Fahri Kol, Türkiye 3.sü olduSonraki Haber

Sevgi Seli Dernek Başkanı Fahri Kol, Tür...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar