İYİ Parti Başkan Adayı Ali Coşkun: "Ataşehir'de hiçbir kadın yatağına gözü yaşlı girmeyecek"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İYİ Parti Başkan Adayı Ali Coşkun: "Ataşehir'de hiçbir kadın yatağına gözü yaşlı girmeyecek"
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İYİ Parti Ataşehir İlçe Kadın Politikaları Başkanlığı tarafından kadınlara kahvaltı programı düzenlendi. İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Ali Coşkun: "Ataşehirli kadınlara söz veriyorum. Hiçbir kadın yatağa gözü yaşlı girmeyecek, şiddete maruz kalmayacak" dedi.

İYİ Parti Ataşehir İlçe Kadın Politikaları Başkanlığı'nın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kahvaltı programı düzenledi. İlginin yoğun olduğu etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

İYİ Parti Ataşehir İlçe Kadın Politikaları Başkanı Ufuk Ünal günün anlamını belirten bir konuşma yaptı. Ünal’ın konuşmasının ardından İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu yaptığı konuşmasında: "Bugün burada kadınların tarih boyunca mücadele ettiği hakları ve kazanımları kutlamak kadınların toplumda hak ettikleri yere gelmelerine olan katkılarını anmak için bir araya geldik. 8 Mart sadece kadınların değil insanlığın ortak bir hedefi olan eşitlik ve adaletin simgesidir. Kadınlar güçlü, Cesur ve kararlı varlıklardır. Hayatın her alanında ailede, iş dünyasında, sanatta, bilimde ve daha birçok alanda kadınlar toplumumuzun temel taşlarıdır; ancak hâlâ dünya genelinde birçok kadın eşit haklardan yoksun, ayrımcılığa maruz kalmakta ve şiddetle karşılaşmaktadır. Bu nedenle bu günü sadece kutlama değil aynı zamanda bilinçlenme ve değişim için bir fırsat olarak görmeliyiz. Unutmayalım ki eşitlik sadece kadınların değil tüm insanların hakkıdır. Toplumumuz cinsiyet ayrımcılığını reddederek, her bireye eşit fırsatlar sunmalıdır, insan haklarına saygı, adalet ve eşitlik temel prensiplerimiz olmalıdır. Bu özel gün vesilesiyle tüm kadınları kutluyor, geçmişte ve bugün verdikleri mücadele için minnettarlıkla tanıyoruz. Birlikte daha adil, eşit ve güçlü bir toplum inşa etmek adına el birliği ile çalışmaya devam edelim. Unutmayalım ki değişim her birimizin katkısı ile gerçekleşir, hep birlikte daha aydınlık bir geleceğe doğru ilerleyelim" dedi.

İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkanı Ali Coşkun ve eşi Ayla Coşkun’la masaları selamladıktan sonra yaptığı konuşmasında; “Sevgili kız kardeşlerim, meslektaşlarım, geleceğe şekil veren annelerim, akıl hocalarım, öncelikle ben Ali Coşkun olarak, hepinizden özür diliyorum.

Özür diliyorum; Eril tahakkümle sınırlandırılmış hayatlarınız için, Fiziksel, Sosyolojik, psikolojik... size yaşatılan şiddetin şekli ne olursa olsun erkek egemen toplumun yarattığı sonuçlar adına ben sizlerden kendi adıma özür diliyorum. Özür diliyorum; çünkü ben bir kız babasıyım, yarın ona ne olacağını bilmiyorum . Ben de çoğunuz gibi korkuyorum. Özür diliyorum; 25 yıllık yol arkadaşım eşimden, ömrünü evladına adayan Annem adına bu ülkede kadınlara yaşatılan şiddet için tüm kadınlardan özür diliyorum. Kadına yönelik şiddet için, işçi direndikçe öldürülen kadınlar için, yaralanan kadınlar için, sakat kalan kadınlar için, depresyona giren kadınlar için, hayata küsen kadınlar için, gezemeyen, göremeyen, gülemeyen kadınlar için ben Ali Coşkun size hemen şimdi bir söz veriyorum: Şu an çayımızı, aşımızı paylaştığımız gerçeği kadar gerçek bir söz veriyorum; çalın kapımı, ben yanınızdayım , yalnız değilsiniz. Hayatımdaki 3 kadın adına size söz veriyorum: Ataşehir'de hiçbir kadın yatağına gözü yşlı girmeyecek, hiçbir kadın sosyolojik şiddete uğramayacak, hiçbir kadın psikolojik şiddete uğramayacak, hiçbir kadın fiziksel şiddete uğramayacak. Ataşehir Belediyesi 1 Nisan tarihinden itibaren kadınlar için SOS olacak, nerede, ne zaman, nasıl , niçin, nedenine bakmaksızın ben ve arkadaşlarım burada olacağız. Ataşehir Paris olacak : evleri ile, konutları ile, Paris benzetmeli bir Ataşehir'den önce ben o evlerin içinde yaşanacak huzur için size söz veriyorum.

Benim adım Ali, adımın üzerine veriyorum bu sözü.

Üstad Yaşar Kemal şöyle diyor: ' bu ülkede 4 şey olmayacaksın: kadın, çocuk, ağaç, sokak hayvanı .' Üstada selam ola. Burası adına yakışır bir ilçe olacak üstadım.

Ataşehir için daha iyisi var ,artık var . Hep birlikte Ataşehir için daha iyisini yapacağız .Var mısınız ? Dünya Emekçi Kadınlar Gününüz coşkuyla kutlanacak hale gelecek Ataşehir'de. Var mısınız?"

Ali Coşkun daha sonra etkinliğe katılan kadınların her birine karanfil ve küçük armağanlar dağıttı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Ali Coşkun Ataşehir'de çalmadık kapı bırakmıyorÖnceki Haber

İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı...

CHP Ataşehir İlçe kadın Kolları “Emekçi Kadınlar Günü ”nü kutladıSonraki Haber

CHP Ataşehir İlçe kadın Kolları “Emekçi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar