İsmail Erdem ilk Danışma Meclisini topladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsmail Erdem ilk Danışma Meclisini topladı
AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, kongreden sonra pandemi nedeniyle toplayamadığı Danışma Meclisinin ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Danışma Meclisi açılış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı İsmail Erdem, merkezi hükümetin yaptığı ve yapacağı hizmetleri sıraladıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesini bilgisizlik ve beceriksizlikle eleştirerek gelip TOKİ’den işlerin nasıl yapılacağını öğrensinler dedi ve Ataşehir Belediyesini de yaptığı hizmetlerinden dolayı sınıfta kaldığını, vizyonsuz ve ufuksuz olduğunu söyledi.

Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonun da gerçekleşen toplantıya, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Erdem ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Ataşehir Belediyesi AK Parti meclis üyeleri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları başkan ve üyeleriyle mahalle temsilcileri ve teşkilat mensupları katıldı.

Divan Kurulu’nun oluşturulduktan sonra Gazi Mustafa kemal ve silah arkadaşlarıyla tüm şehitler için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla program başladı.

“HEPİNİZİ TEBRİK EDİYORUM”

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı İsmail Erdem, “Kongremizi yaptıktan sonra salgın hastalıktan dolayı geniş katılımlı toplantılarımızı yapamadık. Parti organlarımızın almış olduğu karar sonrası sizinle bir araya gelmeyi cenabı Allah bu akşam nasip eyledi. Salonun dolu olması gösteriyor ki her kademedeki görevli arkadaşlarım görevlerini yerine getirmişlerdir. Allah sizlerden razı olsun. Hepinizi tebrik ediyorum” dedi.

“DURMAK YOK KOŞARAK YOLA DEVAM DİYORUZ”

İsmail Erdem konuşmasına şöyle devam etti:  “Partimizin temelleri 1950’lere rahmetli Adnan Menderes’e dayandığını, bugün Türkiye’nin iktidar partisi olarak diyoruz ki;  2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için durmak yok yola devam derken Ataşehir teşkilatı olarak bizim biraz daha farklı mesafe almamız gerektiği için durmak yok koşarak yola devam diyoruz. Hedeflerimize ulaşmak için gece gündüz durmadan çalışarak 2023 seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanımızı ikinci defa halkoyuyla seçmemiz lazım. 2024 Mart ayında İstanbul’un emanetini ve Ataşehir halkının da arzuladığı Ataşehir emanetini de geri alma zamanı. Bunun için diyoruz ki hedeflerimize koşarak ulaşacağız” diyerek teşkilat mensuplarının seçime kadar durmadan bahane uydurmadan çok çalışmaları gerektiğini ifade etti.

İsmail Erdem merkezi hükümet tarafından yapılacak hizmetler sıraladıktan sonra CHP’li Büyükşehir Belediyesi ile Ataşehir Belediyesine beceriksizlikle eleştirerek konuşmasına şöyle devam etti:

“ATAŞEHİR BELEDİYESİ HER ALANDA SINIFTA KALMIŞTIR”

İsmail Erdem Ataşehir Kaymakamlığına ait bir binanın olmadığını söyleyerek konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Kaymakamlık binası için en uygun yer olarak yaptığımız istişareler sonucunda Gümrük alanının uygun olduğuna karar verdik.  Maalesef 13 yıl geçmesine rağmen Ataşehir Belediyesinin kamu hizmeti ile ilgili bir çalışması olmadığını ve bu konuda sınıfta kaldığını söyledi. İmar planlarıyla ilgili çalışmaların yapılması ve kamusal alanların belirlenmesinde yerel yönetimlerin sorumluluğu vardır. Ataşehir Belediyesi her alanda sınıfta kaldığı gibi o konuda da 13 senedir bir yol almamıştır.”

“110 BİN METRE KARELİK KAMU ALANINI ATAŞEHİR HALKINA ARMAĞAN EDİYORUZ”

Kendi problemimizi kendimiz çözmeliyiz diyen Erdem; “ İlgili bakanlıklarla istişarelerde bulunduk. Bizim teklifimiz doğrultusunda Gümrük alanıyla ilgili yapılacak kamusal binalar için gerekli planları hazırlayarak Cumhurbaşkanımıza sunulmak üzere hazır duruma getirmişler.  Gümrük alanına 8000 metre karelik alana Kaymakamlık binası için imar planlarında şu anda hazır hale getiriliyor. Bununla beraber aynı alanda 5000 metre karelik bir ilkokul alanı, 3000 metrekarelik Cami alanı, 4300 metre kare otopark, 10 bin kare metro istasyonun üstünde meydan olacak,  3800 metre kare park alanı ve özlemini çektiğimiz 45 bin metrekarelik bir alana da Millet Bahçesi, yeni yapılacak yollarla da Kayışdağı Mahallesi nefes alacak. Toplamında 110 bin metre karelik kamu alanı olarak Ataşehir halkına armağan ediyoruz hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

“GİTSİNLER TOKİ’DEN BU KONUDA DERS ALSINLAR”

Erdem Ataşehir ile ilgili yapılacak hizmetleri de şöyle sıraladı: “Ataşehir’e Fen Lisesi kazandırıyoruz. Sosyal Bilimler Lisesi 40 derslik. Şu anda ihalesi yapıldı inşallah başlamak üzere.  Sabancı Vakfı 24 derslik bir lise yapacak. Yenisahra Duriye Nuriye okulunun da ihalesi yapılıyor. Yenisahra çocuklarımıza hayırlı olsun. Atatürk Mahallesi İlkokul bahçesine Ana Okulu, Küçükbakkalköy’de bulunan bir arsada meslek lisesi projelendi. Kayışdağı Mahallesine TOKİ yeni bir okul yapacak. Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerimizde FSM Hastanesini otopark alanına Şehir Hastanesi yapılacağını ve projelendiğini söylediler hayırlı uğurlu olsun Ataşehir halkına.

Ayrıca İmar İskân Bloklarındaki 2. Ve 3.Etap yıkımlarda başlayacak ve 1072 konut TOKİ tarafından yapılarak hak sahiplerine verilecek. Becerdik mi? Becerdik. Kim yapıyor TOKİ yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iki buçuk yıldır kendisine gelemedi. Büyükşehir Belediyesi seçim meydanlarında konuşuyorlar.  Hani binaları yıkarak depreme dayanıklı hale getireceklerdi. Koskoca Büyükşehir Belediyesi bir apartman yapamazken TOKİ Ataşehir ’de 1072 konut yapıyor. Gitsinler TOKİ’den bu konuda ders alsınlar.”

“PROJE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

Atatürk Mahallesi Emek Evler de cami yapılacak müjdesini veren Erdem yapılacak diğer hizmetleri ve eleştirilerini de şöyle sıraladı: “ Mevlana mahallesin de bulunan Site Spor sahası ile ilgili imar çalışmaları yapılıyor. Altına yüzme havuzu üstüne de futbol sahası olacak şekilde yapılacak.

İçerenköy ve Esatpaşa futbol sahalarıyla ilgili yaptığımız projeleri iptal ederek sadece Esatpaşa sahasını toprağı örtecek şekilde çim saha yapıyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanı buraları birkaç kez ziyarete gelmiş. Neden gelmiş ne yapmış bilemiyoruz. Koskoca Büyükşehir Belediyesi Ataşehir ’ide yönetiyorlar. Âşık Veysel, Örnek, Fetih mahallelerine hitap edecek Esatpaşa Spor Kompleksi projesi ile İçerenköy ve Küçükbakkalköy’e hitap edecek olan İçerenköy Spor Kompleksi projemizi iptal ettiler.  Sağlıksız bir şekilde hizmet veren İçerenköy Polis Karakolu için ilgili bakanlıktan yapım sözünü aldık. Proje çalışmaları devam ediyor.”

“KAR EDEN İSPARK İFLAS NOKTASINA GELDİ”

Erdem; “Bizim dönemimizde cadde ve sokaklarda ki park alanları kurulan İSPARK şirketi tarafından kontrol edilerek yönetiliyordu. Sokaklar değnekçilerden temizlendi. Kar eden İSPARK iflas noktasına geldi ve Ataşehir ’deki yönetim gibi diğer CHP’li belediyelerde bizlere inat olsun diye illegal hareketlerle Büyükşehir’in hakkını gasp ederek sokakları değnekçilere teslim ettiler. Ama biz bunun haksız bir kazanç olduğunu ulusal ve sosyal medyada gündem yaratarak bir gecede sokaktaki tabelaları sökmelerini sağladık. Halkın gücü karşısında hiçbir güç kalamaz” şeklinde ifade etti.

“SORUMSUZLUK, VİZYONSUZLUK, UFUKSUZLUK VAR”

İmar Planları, metro çalışmaları ve belediye otobüsleri ile ilgili konuşan Erdem; “ Ekim ayında bizim belediyemiz tarafından çıkarılan İçerenköy 1/5000 lik planları ile birlikte Âşık Veysel ve Mustafa kemal mahalleriyle ilgili planları meclis çoğunluğumuzla çıkaracağız vatandaşlara şimdiden hayırlı osun.  Otobüsler yollarda kalıyor, lastiklere hava basacak ufuk yok. Cumhurbaşkanımız Belediye Başkanı olduğu zaman otobüsler hep mazot kokardı. Klima yoktu.  Toplu ulaşımda konforu sağladık.

Dudullu, Bostancı,  Kozyatağı arasında metromuz var. Birde Ümraniye, Batı Ataşehir Göztepe. İki tane bağlantı var. Nerede bu bağlantılar. Sancaktepe’den Yenidoğan’a kadar açtığımız metroyu da yürütemediler toprak doldurdular. Sorumsuzluk, vizyonsuzluk, ufuksuzluk var. İki tane bağlantı yapamıyorsun. Biz denizin altından iki defa Asya’yı Avrupa’ya bağlıyoruz. Aradaki farkı gördünüz mü? Diye konuştu.

“BİRİLERİ ÜZÜLECEK AMA BİZ SEVİNEN TARAF OLACAĞIZ”

Erdem konuşmasının sonunda; “Peki ne yapacağız. 2023’e koşarak devam edeceğiz. Gece gündüz çalışarak İstanbul’un anahtarını sevdalılarına, gönül verenlerine teslim ederek İstanbul’un emanetini geri alacağız. İstanbul ile birlikte 2024 seçimlerinde de Ataşehir’ ide alacağız. 2023 Haziran ayında sağlam bir seçim ortamını yaşayarak Cumhurbaşkanımızı ikinci defa seçtiğimiz için o gün bir bayram daha yaşayacağız. Seçim arifesinde ülkemiz ve İslam coğrafyası bayram edecek. Birileri üzülecek ama biz sevinen taraf olacağız” ifadelerini kullandı.

Selamlama konuşmalarından sonra yapılan müzakereler basına kapalı olarak devam etti. 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sakatlar Derneği Ataşehir Şubesi’nden anlamlı kampanyaÖnceki Haber

Sakatlar Derneği Ataşehir Şubesi’nden an...

Kurtoğlu ailesinin mutlu günüSonraki Haber

Kurtoğlu ailesinin mutlu günü

Haber Yorumları

  • İÇERENKÖY27-09-2021 18:01

    İÇERENKÖY İMAR BEKLİYOOOOOORRRRRRRRR …!!! ACİLLLLLL …!!!! DEPREM GELİYIOOOORRRRRR..!!!!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar