İbrahim Müteferrika Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 2024 Grafik Sergisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İbrahim Müteferrika Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 2024 Grafik Sergisi
Ataşehir İbrahim Müteferrika Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik öğrencileri ile Grafik öğretmenleri yaptıkları çalışmalarını sergiledi.

Ataşehir İbrahim Müteferrika Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören grafik bölümünde öğrenciler tarafından hazırlanan eserler, grafik sergisi kapsamında Metropol İstanbul AVM’de ziyaretçileriyle buluştu.

10 – 12 Mayıs tarihleri arasında Metropol AVM Şelale Avlusu 1.Katta ziyaretçilere açık olan serginin açılış törenine; Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahman Şenyüz, Ataşehir İlçe Mal Müdürü Sayın Nermin Zorba, Ataşehir Gençlik ve Spor Müdürü Sayın Özge Çankaya,  Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme, Güçlendirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı – Kızılay Ataşehir Şubesi Başkan Vekili İsmail Dağ, Bilir Basım Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Bilir, Acar Group Başkanı Zekeriya Acar, Basım Dünyası – BASEV Dergisi Koordinatörü Yahya Tayfun Güncer,  Ataşehir İbrahim Müteferrika Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Adem Filiz, Müdür Baş Yardımcısı Şefika Arıdemir ve diğer müdür yardımcıları, Bilişim Teknolojileri, Grafik ve Fotoğraf, Matbaa Teknolojisi öğretmenlerinin yanısıra Sakarya Üniversitesi Emekli Öğretim Görevlisi Sayın Prof. Dr. Mehmet Salih Köse, Emekli Bürokrat Erkan Hacısalihoğlu ile Okul Müdürleri ve davetliler katıldı. 

Ataşehir İbrahim Müteferrika Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Adem Filiz, “Açılışını yaptığımız sergimizde; okulumuz bünyesinde yer alan grafik ve fotoğraf, matbaa ve bilişim teknolojileri alanının tanıtımına katkı sağlayacak eserler yer alıyor. Ayrıca; okulumuz döner sermayesi kapsamında yapmış olduğumuz ajanda, staj dosyası, takvim başta olmak üzere baskılı hediyelik tişört, kupa, çanta, kalemlik, anahtarlık gibi ürünler yer alıyor. Sergimizin hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyor, bizleri yalnız bırakmayan sanayicilerimize, daire müdürlerimize, okul müdürlerimize ve davetlilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bilir Basım Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Bilir ve Acar Group Başkanı Zekeriya Acar’da sergiye dair duygu ve düşüncelerini paylaştı.

 

SERGİ’DE ÖĞRENCİLERİMİZİN YETENEKLERİNİ GÖRÜYORUZ

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Şenyüz, “Ataşehir İbrahim Müteferrika Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitimin merkezinde yer alan ve öğrencilerine çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir eğitim modeliyle örnek olmaya devam ediyor. Öğrencilere, sunulan eğitim alanları arasında grafik tasarımı, matbaa ve bilişim gibi verilen bu eğitimler sayesinde okulumuz öğrencilerin grafik, matbaa ve bilişim alanlarında faaliyet gösteren firmalarda ilerde kolaylıkla meslek sahibi olmalarına öncülük ediyor. Bu sergi’de okulumuzda verilen eğitimin ne kadar anlamlı ve kıymetli olduğunu net bir şekilde göstermektedir. Ayrıca; bu sergi ile öğrencilerimizin geleceğe emin adımlarla yürümeleri, özgüven sahibi olmaları ve şimdiden mesleğe merhaba demeleri son derece anlamlı ve kıymetli. Emeği geçen başta okul yönetimimiz olmak üzere öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

 

GEÇTİĞİMİZ HAFTA HAYATINI KAYBEDEN EĞİTİMCİYİ ANDI!

Şenyüz konuşmasının sonunda, “Öğretmen ölürse tebeşir ölür, silgi ölür, sıralar ölür. Öğretmen ölürse sevgi ölür, hüzün ölür, geçmiş ölür, bugün ölür, yarın ölür. Ölürse öğretmen yöneten ölür, yönetilen ölür. Eğer öğretmen ölürde sen ölürsün, ben ölürüm, biz ölürüz. Geçen hafta elim bir şekilde öldürülen meslektaşım İbrahim Oktugan’a Allahtan rahmet diliyorum. Eğitim camiamızın ve tüm sevenlerinin başı sağolsun.” İfadeleriyle eğitimdeki şiddete dikkat çekti.

 

SERGİ’DE ÇANTA, TİŞÖRT, KUPA HEDİYE YAPTIRABİLİYORSUNUZ

Matbaa Teknolojisi öğretmenleri Mehmet Camgöz ve Mehmet Oğuz Demirbaş ile matbaa teknolojisinde öğrenim gören öğrenciler; 3 gün boyunca hediye amaçlı fincan kupa, tişört, bez çanta üzerine ürünlerin hem yapımını, bölüm tanıtımını ve istenilen ürünlerin sergiyi ziyaret edenlere istenilmesi durumunda baskılarının hazırlanmasını ve teslimini sağlayacaklar. 

 

3 BOYUTLU YAZICI İLE HEDİYELER HAZIRLIYORLAR

Bilişim Teknoloji öğretmenleri Bekir Kurt, Murat Çeşitçi ve diğer öğretmenler ile öğrenciler ise; 3 gün boyunca bilişim teknolojileri alanının hem tanıtımını, derste yaptırdıkları görme engelliler için sesli hikâye otomatı ile el göz koordinasyonu geliştiren zeka oyunu yazılımların tanıtımlarının yanısıra hemde bilişim teknolojileri alanında günümüzün vazgeçilmezi 3 boyutlu yazıcılar ile ders materyalleri, kalemlik, anahtarlık ve diğer hediyeliklerin hazırlanması ve uygulanmasını anlatacaklar.

 

80 FARKLI RESİM VE GÖRSEL SERGİ’DE YER ALIYOR

Grafik Sergisi’nin ana mimarı Grafik ve Fotoğraf Alan Öğretmenleri Aysun Fatma Acar Şimşek, Kaan Kaya, Berrin Evdirir, Rüveyda Sena Yaman, Şükran Hazal Yılmaz, Merve Avcu’nun yanısıra görsel sanatlar öğretmeni Tuğba Seferoğlu’nun koordinatörlüğünde toplam 80 farklı grafik ve görsel sanatlar eserleri sergi de yerini alırken; sergi de grafik alanında eserleri sergilenen öğrencilerin heyecanlı oldukları ise dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca sergide yer alan grafik ve resim eserler öğrenciler tarafından satışa sunularak, kendilerine ekonomik katkı sağlıyorlar.

Sergi; 10 – 11 – 12 Mayıs tarihleri arasında saat sabah 10:00 – akşam 22:00 arasında ziyaretçilerine açık olacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AKOM’DAN SAĞANAK YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISIÖnceki Haber

AKOM’DAN SAĞANAK YAĞIŞ VE FIRTINA UYARIS...

Mahkeme İBB’yi bir kez daha haklı bulduSonraki Haber

Mahkeme İBB’yi bir kez daha haklı buldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar