'Hayalet Ağ' Projesi kapsamında geri dönüşüm sergisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'Hayalet Ağ' Projesi kapsamında geri dönüşüm sergisi
Ataşehir Halk Eğitim Merkezi "Hayalet Ağ" Projesi kapsamında geri dönüşüme kazandırılan ağlardan oluşan sergiye ev sahipliği yaptı.

Hayalet ağlar; ticari ya da amatör avcılık yaparken takılan, kopan veya bilerek bırakılan av araçlarının insan kontrolü olmaksızın sucul ekosistemdeki canlıların ölümüne neden olan ağlardır. Denizlerde veya iç sularda, hayalet av araçları kaybolduktan sonra da avcılık faaliyetlerini devam ettirirler ve sucul biyoçeşitliliğin tehlikeye girmesine sebep olmaktadırlar.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünce yürütülen “Hayalet Ağ Projesi” 2014 yılında uygulamaya geçilmiş olup, halen devam etmektedir.
Bu proje kapsamında bugüne kadar toplam 5.095.200 m2 alan taranmış olup, 377.670 m2 hayalet ağ çıkarılmıştır.

 

Terk edilmiş av araçlarının su ürünleri ve su ürünleri kaynaklarına verdiği zararın en aza indirilmesi, su ürünlerinin korunması ve kamuoyunda farkındalık yaratılması amacıyla yürütülen Hayalet Ağ Projesi ile doğanın korunmasına, çevre bilincinin geliştirilmesine ve denizlerimize sahip çıkılmasına katkı sağlanmaktadır.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ile Ataşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü arasında 07.03.2024 tarihinde ortaklaşa gerçekleştirilen programda, Öğretmenler ve Özel Öğrenciler tarafından Hayalet Ağ Projesi kapsamında deniz dibinden çıkarılan ağların geri dönüşüme kazandırılmasıyla hazırlanan file torba, çanta, aksesuar, tablo ve kalemlik gibi ürünler sergilenmiştir.

 

Söz konusu programa; İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz KARACA, İl Müdür Yardımcısı Rafet AYDIN, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Sabri İrfan SOYSAL, Ataşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hamza ATALAY, Ataşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Saffet YILMAZ, Ataşehir İlçe Nüfus Müdürü Dursun KIRIŞ, Ataşehir İlçe Vakıf Müdürü, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ÖZGENÇ,İstanbul İli Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği Başkanı Şekip YALÇIN, S.S. Yeşilköy Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mete ALPMAN ve Başkan Yardımcısı Orhan ÇELTİKCİLİOĞLU, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli, Ataşehir Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri ve özel öğrenciler katılmıştır.
Ataşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Saffet YILMAZ'ın açılış konuşmasıyla başlayan program İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz KARACA'nın konuşmasıyla devam etmiştir. Açılış konuşmalarının ardından, projeye sundukları katkılardan dolayı İstanbul İli Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği Başkanı Şekip YALÇIN'a, S.S. Yeşilköy Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mete ALPMAN'a ve Başkan Yardımcısı Orhan ÇELTİKCİLİOĞLU'na teşekkür plaketi takdim edilmiştir. Program, özel öğrencilerin çanta yapımı etkinliğiyle sonlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Onursal Adıgüzel Akyapı Derneğini ziyaret ettiÖnceki Haber

Onursal Adıgüzel Akyapı Derneğini ziyare...

Onursal Adıgüzel İçerenköy ’de Arapgirli hemşerileriyle buluştu ve müjdeler verdiSonraki Haber

Onursal Adıgüzel İçerenköy ’de Arapgirli...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar