Genç Mucitler TÜBİTAK Bilim Fuarı için tasarladılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç Mucitler TÜBİTAK Bilim Fuarı için tasarladılar
Nuri Cıngıllıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında yaptıkları eserleri okullarında öğrencilere ve ziyaretçilere tanıtma fırsatı buldu.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları kapsamında Nuri Cıngıllıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan projelerin açılışı ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleşti.

Gerçekleşen açılış  törenine; Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, Şube Müdürü Ercan Metin, Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme, Güçlendirme ve Koruma Derneği Başkanı İsmail Dağ, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

EĞİTİMCİLER OLARAK YENİ FİKİRLERİN, BULUŞLARIN, PROJELERİN ORTAYA ÇIKMASINA KATKI SAĞLIYORUZ

Açılış konuşması gerçekleştiren Okul Müdürü Osman Karadeniz, “TÜBİTAK Bilim Fuarlarını öğrenmeye istekli, araştırmacı, merak eden, bilinçli bireylerin yetişmesine ve gelişmesine katkı sunan bir öğrenme yöntemi olarak görebiliriz. Burada gençlerimiz bilimim önemini, gereğini uygulamalı olarak görmektedirler. Öğrenilen teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini görmek, farkına varmak akademik gelişimlerine yönelik farkındalık oluşturmaktadır. Aynı zamanda hayal güçlerinin, yeni fikirler geliştirmede bir bileşen olduğunu görürler. Bizler eğitimciler ve eğitim kurumların bir görevi de yeni fikirlerin, buluşların, projelerin ortaya çıkmasına imkân vermek, zemin hazırlamaktır.” dedi.

Karadeniz son olarak; “Bu amaç doğrultusunda açılışını yapacağımız fuarımızda okulumuz Elektrik Elektronik Teknolojisi ve Kimya Teknolojisi Alanlarında hazırlanan 13 Projeyi 22 Öğrencimiz; 5 danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmaları sonucu ortaya koymuşlardır. Öğretmen ve öğrencilerimizle beraber okulumuz, misyonuna bağlı Mesleki Teknik Eğitimi her alanda gelişime açık bilimsellikten yana, üretime hazır öğrencileriyle fark yaratma azmi ve kararlılığındadır. Değerli katılımcılarımız TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara ve öğrencilerime teşekkürlerimi sunar, her daim başarılı olmaları dileklerimle saygı ve sevgilerimi sunarım.” İfadelerini kullandı.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday’da; “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına katılım sağlayan emeği geçen öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek, daima araştırın, üretin vurgusunda” bulundu.

Günday’ın konuşmasının ardından açılış kurdelesi okul öğrencilerinin yoğun alkışlarıyla kesildi.

13 PROJE 1 FUARDA SERGİLENDİ

Açılış sonrasında katılımcılar; “Milli Tohuma Yönelim, Ebegümeci Kullanarak Sağlıklı Su Üretimi, Ülkemizde Yarı İletken Sektörü,  Elektronik Geri Dönüşümü Okulumuzda Yaygınlaştırıyoruz, Elektronik Geri Dönüşümü Okulumuzda Yaygınlaştırıyoruz, Renk Otomasyon Robotu Tasarlıyorum, Probiyotiklerin Sağlığımız Üzerine Etkisinin İncelenmesi, Atıksız Doğal Yaşam Ürünleri Tasarlıyorum, Ekzotermik Reaksiyonlardan Yararlanılarak Isıtma Araçları Tasarlıyorum, Elementlerin Periyodik Tablosu, Arka plan görselleri, dengede duran robotu Tasarlıyorum,  Hayvanlarımıza Sahip Çıkıyoruz, Akıllı Evimi Tasarlıyorum,  Akıllı Ulaşım Sistemi Tasarlıyorum ve Otomatik Mazgal” projelerinin stantlarını ziyaret ederek öğrencilerden projelerle ilgili bilgi aldı.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı 23 – 24 Aralık tarihlerinde Nuri Cıngıllıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi giriş katındaki fuaye alanında ziyaretçileriyle buluşmaya devam edecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Corona virüsünün semptomları değiştiÖnceki Haber

Corona virüsünün semptomları değişti

Ataşehir’de Fıtness Eğitimleri yeniden başlıyor!Sonraki Haber

Ataşehir’de Fıtness Eğitimleri yeniden b...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar