eTwinning Projesi Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu'nda sergilendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
eTwinning Projesi Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu'nda sergilendi
Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu İngilizce Öğretmenleri Rahşan Zekiye Tığlı, Miray Kurt, Eren Arsal ve Ferda Yaprak Ok Hayal eTwinning Projelerini okullarında sergilediler.

Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu İngilizce Öğretmenleri Rahşan Zekiye Tığlı, Miray Kurt ve Ferda Yaprak Ok Hayal’in ortak projesi olan ‘eTwinning Projesi’, “Feel the Nature”, “Art and Cıty” ve “ AWARENESS WITH YOUTUBE” olarak üç konu başlığından oluşmaktadır.

“Feel the Nature” Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu’ndan İngilizce öğretmeni Rahşan Zekiye Tığlı’nın kuruculuğunu yaptığı bir eTwinning projesidir. Ortakları Litvanya, Romanya, Türkiye ve Portekiz’dir. Projenin amacı öğrencilerin çevre bilincini artırmak ve her zaman ihtiyacımız olan gezegenimizi korumanın, gerekliliğini onlara kazandırmayı amaçlamaktır.

Proje öğretmeni Rahşan Zekiye Tığlı; “Bu proje onlara doğayla nasıl empati kuracaklarını öğretiyor, kimi zaman sanatla kimi zamanda araştırarak…Ayrıca proje, öğrencilerde doğa, küresel ısınma ve geri dönüşüm konularında farkındalık yaratmanın yanı sıra araştırma ve yabancı dili kullanma becerilerini de geliştirmelerini sağlar. Öğrencilerimizin yaptığı bazı etkinlikler şunlardır:

1. Son etkinliğimizde öğrencilerimiz veteriner ziyaretinde bulunmuştur. Hayvanlar içinde yaşadığımız çevrenin bir parçası ve çoğu kimse onları görmezden geliyor ve ihtiyaçlarını söyleyemiyorlar. Onlar tabiatta bir korunması gereken denge unsuru. Öğrenciler azda olsa onların hisleri olduğunu, canlarının acıyabileceğini ve yardıma ihtiyacı olduğunu veteriner ziyaretinde gözlemlediler.

Son etkinliğimizde projenin özeti belki de bu çerçevede gizlidir. Doğadaki her canlı bizim gibi korunmaya muhtaçtır, fakat doğada da vardır. Belki dünyaya onların gözünden bakarsak, birlikte yaşarken mutlu ve huzurlu oluruz.

2. Proje ortaklarımızla bir hikâye yazdık. Her ülke öğrencileri kendine ayrılan sayfalardaki resimlere bakarak hikâyeye devam etti ve sonu muhteşem oldu. Steve in hikayesi öğrencilerin favori etkinliği oldu bir sonraki ülke çocukları hikayeye neler yazdı diye merakla beklediler ama en önemlisi canlıların hislerini algıladılar.

https://www.storyjumper.com/book/read/150416641

Ortak hikayemizi öğrencilerimiz Vebinarda okudular” diye özetledi.

“Art and Cıty”

Projenin ikinci adımı olan “Art and Cıty” nin ortakları Çekya, Gürcistan ve Türkiye olan Etwinning projesinde, yaşadığımız şehirlerin kültürel mirasını sanat açısından inceleyip akranlarına tanıtan öğrencilerimiz aynı zamanda farklı ülkelerin de kültürel mirasını gözlemleme olanağı bulmuştur. Tarihi süreç içerisinde sanat akımlarının değiştiğini ve mimariyi nasıl etkilediğini araştırıp bulan öğrencilerimiz, küçük gezilerle projeden zevk almıştır. Yabancı dili, proje arkadaşları ile pratik etme imkanı bulan öğrenciler ayrıca web 2.0 araçlarından maphub ı kullanarak gittikleri yerleri kendi oluşturdukları harita üzerinde göstermiş ve paylaşmışlardır.

Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu öğrencilerinin harita linki aşağıdadır.

https://maphub.net/Nisa2012/map

MY CLEAN SCHOOL: CLEAN FUTURE 

 

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Miray Kurt, 7. Sınıf öğrencileri ile uluslararası eTwinning projesini büyük bir özveri ile tamamlamıştır. 
  “My Clean School: Clean Future” isimli projemizde İspanya, İtalya, Yunanistan ve Türkiye’den ortaklarımız bulunmaktadır.    Projemiz, öğrencilerimizin çevre kirliliğine karşı daha duyarlı olmalarını, sıfır atık ve geri dönüşüm konularında daha bilinçli olmalarını hedeflemektedir. Proje kapsamında öğrencilerimiz yabancı dil kullanımlarını geliştirmiş, farklı kültürleri tanımış ve kullandıkları web2.0 araçları ile teknoloji becerilerini geliştirmişlerdir.

“AWARENESS WITH YOUTUBE “

Projemizle öğrencilerin farkındalık yaşayacağı konularla ilgili video içeriği üretmeleri amaçlanmıştır. Projemiz Polonya-Türkiye ortaklıdır. Proje konularımız tüketim çılgınlığı, sağlıklı beslenme, iklim değişikliği, özel gereksinimli bireyler, dünyaca ünlü bilim insanları ve akran zorbalığıdır. Projemizle öğrencilerimiz hem farkındalık kazanıp hem de youtube için video içeriği üretmişlerdir. Öğrencilerimiz de Web 2.0 araçlarını kullanma ve İngilizce konusunda da büyük bir ilerleme kaydetmişlerdir.

Projemizi Ataşehir eTwinning projeleri sergisinde sergiledik ve tanıttık. Sergi süresince standımıza gelen öğrencilere Puzzle oynattık ve hazırlanan videolarımızı izlettik. Öğrencilerden çevre için neler yaptıkları ile ilgili fikirler aldık” dedi.

Projeye katılan öğrenciler sertifikalarını karne günü aldılar.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 8
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Asgari ücret belli olduÖnceki Haber

Asgari ücret belli oldu

Ataşehir Aşevi Kurban Bağışlarınızı Bekliyor!Sonraki Haber

Ataşehir Aşevi Kurban Bağışlarınızı Bekl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar