Asgari ücret belli oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Asgari ücret belli oldu
Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücrete ara zam belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Asgari net asgari ücretin 11.402 liraya yükseldiğini açıkladı. Böylece asgari ücrete ara zam oranı yüzde 34 oldu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün üçüncü kez toplandı.

Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş ve TİSK başkanları da katıldı.

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücret zammını açıkladı.

Ara zamla birlikte asgari ücret 11 bin 402 TL odu. Böylece asgari ücrete ara zam oranı yüzde 34 oldu.

Bakan Işıkhan "Asgari ücret 1 Ocak'tan itibaren 1 yıl geçerli olan bir şeydir. Bugünkü açıklama çalışanlarımızın enflasyona ezdirilmemesi için yapılan bir ara zamdır" ifadelerini kullandı.

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “İnşallah bu enflasyon kontrol altına alınır, zamlar olmaz. Hem asgari ücreti artırıp enflasyon belli bir noktaya gelmezse önemi kalmıyor. Marketteki fiyatların bir an önce kontrol altına alınması gerekiyor” dedi.

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, “Dengeli bir rakam için çalıştık. Bütün imkanlarımızı sonuna kadar zorlayarak istihdamını gözeten bu rakama evet demenin memnuniyeti içindeyim” diye konuştu.

GÖRÜŞMELER 13 HAZİRAN'DA BAŞLAMIŞTI

Asgari ücrete ara zam için görüşmeler 13 Haziran'da başlamıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğindeki toplantı sonrası yapılan açıklamada Türk-İş Heyet Başkanı Veli Solak, "Masada herhangi bir rakam yok. Hayat koşullarına, enflasyona, zamlara uygun bir rakam ortaya çıkartılmalıdır" demişti.

İkinci toplantı ise 19 Haziran'da gerçekleştirilmişti. Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl'ın başkanlığında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğindeki toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katılmıştı.

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulanıyor.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 11 bin 759 lira 40 kuruş. Bunun 10 bin 8 lirasını brüt asgari ücret, 1551 lira 24 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 200 lira 16 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.

 

 

Kaynak:CUMHURİYET

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yalçın ve Egi ailelerinin mutlu günüÖnceki Haber

Yalçın ve Egi ailelerinin mutlu günü

eTwinning Projesi Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu'nda sergilendiSonraki Haber

eTwinning Projesi Yahya Kemal Beyatlı Or...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar